Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská rajda rajčatová omáčka každý jí říká jinak :)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

28. 5. 2011 01:36

Suroviny pro 5

5

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota287 kJ / 69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina3,64 g
Cholesterol0 mg
Sodík11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

ianka

24. 2. 2012 20:21

Kečup do rajské rozhodně nepatří, omáčka chytne úplně jinou chuť. Nejlepší jsou kvalitní protlaky, osvědčil se mi Zámecký protlak, velká sklenice za cca 30 Kč. A citrón také nepoužívám, většinou jen trochu přisladím nebo přidám pár rozinek. Na zjemnění používám také pár lžic šlehačky nebo smetany.

sumiska III

10. 6. 2011 01:06

:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes: moc dobrá

karolina1

28. 5. 2011 12:34

vsetci mate pravdu a kazdemu chuti ta jeho rajska a ja ked sa mozem pridat pridavam nakoniec trochu smotany na slahanie ktora tuto omacku trochu zjemni takze kazdy podla svojej chute skuste

katenka

28. 5. 2011 12:26

zizala: je pravda že spíš jsem pro některý měla napsat spíše rajčatová omáčka protože z vyučeny kuchaři této omáčce říkají spíše rejčatová ne ne rajská rajská jako taková je s rajčaty jinak přesně na 3litry musí byt kečupu a protlaku nebo pasty či pyré po dvou právě aby byla ochucená jinak já dělám i z vody a neni v tom pomalu žády rozdíl protože v omáčce vařím mleté maso každý je zvyklí na jiný typ rajsky :-)

Eliza

28. 5. 2011 11:09

chocolate: dělám úplně stejně jako ty. Citrón jsem ještě nezkoušela, dochucuji octem, ale ponejvíce spíš jen cukrem, rajčata bývají kyselá. Teď jsem koupila od Heinz Tomato pizza pasta sauce a je také moc dobrá...:-)

chocolate

28. 5. 2011 09:20

Já používám kvalitní passatu od Valfruty, kečup raději ne, ale přiznávám, že občas jsem lžíci dvě v nouzi přidala (v rámci dochucení).Ale i tady je důležitá kvalita, on Heinz je opravdu z rajčat a nakyslý, což je rozdíl oproti litrovce za 15 Kč.
Z koření vynechávám tymián a přidávám kousek skořice.

tejaja

28. 5. 2011 08:03

Jarka, výsledná chuť našej paradajkovej je vyložene sladká, takže preto nie vývar. Karamel sa u nás používa vyslovene do múčnikov, inde nie.
Ja som len chcela povedať, že vôbec to nemusí byť zlé, záleží na tom, kde sa ako robí, všade je to inak.

zizala

28. 5. 2011 07:47

Teri, asi záleží na zvyklostech, mě jen ten kečup tak zarazil, takže píšu, v čem dělám rajskou já jinak. Já také dělám rajskou polévku i omáčku víc dosladka, ale výsledná chuť je sladko - slano - kyselá. Proto ten vývar a raději čerstvá rajčata ;-)Pak už nedávám citron. To "v nouzi" jsem myslela třeba v zimě, kdy je lépe použít dobrý protlak než vybledlá rajčata bez chuti;-)

tejaja

28. 5. 2011 07:41

zizala: U nás sa do paradajkovej polievky aj omáčky odjakživa používa pretlak ( nielen v núdzi ;-)), čerstvé paradajky nie, ale zase ani kečup tam nepatrí, to súhlasím. Jediné korenie, ktoré sa pridáva, sú klinčeky ( hřebíčky ).
A keďže aj polievka, aj omáčka sa robia sladené, žiadny vývar, ale voda. Sladí sa cukrom, a poviem ti, že by si si pochutnala.
http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnene-paprik...
Všade sa varí inak, a neznamená to, že to musí byť horšie alebo lepšie, je to proste iné.

zizala

28. 5. 2011 07:24

Kečup rozhodně ne! (čerstvá rajčata, v nouzi kvalitní protlak nebo loupaná sterilovaná), místo vody zásadně vývar. Na 3 litry tekutiny to bude málo ochucené, proto tam asi autorka cpe ten kečup, který kolem rajčat šel veeelikým obloukem. Kečup používám, nic proti němu, ale do rajské je to dost masakr. Místo cukru karamel...
Podle tohoto receptu bych si nepochutnala a rozhodně bych rajskou takhle nevařila, bylo by mi líto strávníků i surovin;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka z rajčatoveho pyre rajska omacka z pyre rajská omáčka s protlakem rajská omáčka s masovými kuličkami video rajčatove pyre zavařování rajská omáčka s kečupem rajská omáčka z kecupu rajčatová pasta rajčatová pasta na pizzu rajčatová omáčka z protlaku omacky pro diabetiky rajská omáčka pro diabetiky rajčatová omáčka z kečupu rajská omáčka recept rajská z rajčatového pyré rajská omáčka video rajska omacka s protlakem rajská omačka z rajčat-video rajčatová omáčka zavařování kvalitni rajska omacka

Suroviny: cibule, šťáva citronová, máslo, mouka polohrubá, protlak rajský, kečup sladký, koření nové koření, pepř, tymián, bobkový list, cukr, voda, maso hovězí

TopRecepty.cz

Rajská rajda rajčatová omáčka každý jí říká jinak :)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7x2