Rajská rajda rajčatová omáčka každý jí říká jinak :)
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Energie | 3 244 kJ / 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,62 g |
Tuky | 78,24 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 242 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,36 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2012 20:21
Kečup do rajské rozhodně nepatří, omáčka chytne úplně jinou chuť. Nejlepší jsou kvalitní protlaky, osvědčil se mi Zámecký protlak, velká sklenice za cca 30 Kč. A citrón také nepoužívám, většinou jen trochu přisladím nebo přidám pár rozinek. Na zjemnění používám také pár lžic šlehačky nebo smetany.
10. 6. 2011 01:06
moc dobrá
28. 5. 2011 12:34
vsetci mate pravdu a kazdemu chuti ta jeho rajska a ja ked sa mozem pridat pridavam nakoniec trochu smotany na slahanie ktora tuto omacku trochu zjemni takze kazdy podla svojej chute skuste
28. 5. 2011 12:26
zizala: je pravda že spíš jsem pro některý měla napsat spíše rajčatová omáčka protože z vyučeny kuchaři této omáčce říkají spíše rejčatová ne ne rajská rajská jako taková je s rajčaty jinak přesně na 3litry musí byt kečupu a protlaku nebo pasty či pyré po dvou právě aby byla ochucená jinak já dělám i z vody a neni v tom pomalu žády rozdíl protože v omáčce vařím mleté maso každý je zvyklí na jiný typ rajsky
28. 5. 2011 11:09
chocolate: dělám úplně stejně jako ty. Citrón jsem ještě nezkoušela, dochucuji octem, ale ponejvíce spíš jen cukrem, rajčata bývají kyselá. Teď jsem koupila od Heinz Tomato pizza pasta sauce a je také moc dobrá...
28. 5. 2011 09:20
Já používám kvalitní passatu od Valfruty, kečup raději ne, ale přiznávám, že občas jsem lžíci dvě v nouzi přidala (v rámci dochucení).Ale i tady je důležitá kvalita, on Heinz je opravdu z rajčat a nakyslý, což je rozdíl oproti litrovce za 15 Kč.
Z koření vynechávám tymián a přidávám kousek skořice.
Z koření vynechávám tymián a přidávám kousek skořice.
28. 5. 2011 08:03
Jarka, výsledná chuť našej paradajkovej je vyložene sladká, takže preto nie vývar. Karamel sa u nás používa vyslovene do múčnikov, inde nie.
Ja som len chcela povedať, že vôbec to nemusí byť zlé, záleží na tom, kde sa ako robí, všade je to inak.
Ja som len chcela povedať, že vôbec to nemusí byť zlé, záleží na tom, kde sa ako robí, všade je to inak.
28. 5. 2011 07:47
Teri, asi záleží na zvyklostech, mě jen ten kečup tak zarazil, takže píšu, v čem dělám rajskou já jinak. Já také dělám rajskou polévku i omáčku víc dosladka, ale výsledná chuť je sladko - slano - kyselá. Proto ten vývar a raději čerstvá rajčata Pak už nedávám citron. To "v nouzi" jsem myslela třeba v zimě, kdy je lépe použít dobrý protlak než vybledlá rajčata bez chuti
28. 5. 2011 07:41
zizala: U nás sa do paradajkovej polievky aj omáčky odjakživa používa pretlak ( nielen v núdzi ), čerstvé paradajky nie, ale zase ani kečup tam nepatrí, to súhlasím. Jediné korenie, ktoré sa pridáva, sú klinčeky ( hřebíčky ).
A keďže aj polievka, aj omáčka sa robia sladené, žiadny vývar, ale voda. Sladí sa cukrom, a poviem ti, že by si si pochutnala.
http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnene-paprik...
Všade sa varí inak, a neznamená to, že to musí byť horšie alebo lepšie, je to proste iné.
A keďže aj polievka, aj omáčka sa robia sladené, žiadny vývar, ale voda. Sladí sa cukrom, a poviem ti, že by si si pochutnala.
http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnene-paprik...
Všade sa varí inak, a neznamená to, že to musí byť horšie alebo lepšie, je to proste iné.
28. 5. 2011 07:24
Kečup rozhodně ne! (čerstvá rajčata, v nouzi kvalitní protlak nebo loupaná sterilovaná), místo vody zásadně vývar. Na 3 litry tekutiny to bude málo ochucené, proto tam asi autorka cpe ten kečup, který kolem rajčat šel veeelikým obloukem. Kečup používám, nic proti němu, ale do rajské je to dost masakr. Místo cukru karamel...
Podle tohoto receptu bych si nepochutnala a rozhodně bych rajskou takhle nevařila, bylo by mi líto strávníků i surovin
Podle tohoto receptu bych si nepochutnala a rozhodně bych rajskou takhle nevařila, bylo by mi líto strávníků i surovin
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Podzimní závin
Přidáno před 18 hodinami
Šafránové kernotto s dýní
Přidáno před 20 hodinami
Chipsy ze sýra
Přidáno před 21 hodinami
Rajčatový salát s vejcem od Lenči
Přidáno 12. 9. 2024 08:20
Pikantní masové miniplacičky
Přidáno 12. 9. 2024 08:14
Mini langoše od Lenči
Přidáno 12. 9. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
Nula1 uvařil před 7 minutami
Klasická bramboračka
HanaVl uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
Suzy8 uvařila před 2 hodinami
Jablkové knedlíky od tetičky Labajky
Angie28 uvařila před 2 hodinami
Závin z jogurtového těsta
Katkasu uvařila před 3 hodinami
Bublanina s jogurtem
Katkasu uvařila před 3 hodinami
Tažený štrúdl
Ucilu uvařila před 10 hodinami
Vepřové nudličky s paprikami
Moanka uvařila před 13 hodinami
Plec na cibuli
kremik uvařil před 15 hodinami
Rychlá plněná tortilla
Lucie1001 uvařil před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka z rajčatoveho pyre rajska omacka z pyre rajská omáčka s protlakem rajská omáčka s masovými kuličkami video rajčatove pyre zavařování rajská omáčka s kečupem rajská omáčka z kecupu rajčatová pasta rajčatová pasta na pizzu rajčatová omáčka z protlaku omacky pro diabetiky rajská omáčka pro diabetiky rajčatová omáčka z kečupu rajská omáčka recept rajská z rajčatového pyré rajská omáčka video rajska omacka s protlakem rajská omačka z rajčat-video rajčatová omáčka zavařování kvalitni rajska omacka
Suroviny: cibule, šťáva citronová, máslo, mouka polohrubá, protlak rajčatový, kečup sladký, koření nové koření, pepř, tymián, bobkový list, cukr, voda, maso hovězí, voda
Rajská rajda rajčatová omáčka každý jí říká jinak :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7x2
10 názorů