Řízek s rajskou omáčkou

pelda Kuchařka:

Vepřové maso 22 názorů

54

Suroviny

6 plátků vepřového masa
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
pepř
1 cibule
bobkový list
nové koření
rajský protlak
sádlo
cukr
ocet
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opereme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

  2. V kastrolku zpěníme cibulku, zalijeme trochou vody a přidáme rajský protlak. Dolijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list a povaříme asi hodinu.

  3. Pak omáčku přecedíme a zahustíme ji jíškou, kterou jsme udělali ze sádla a z hladké mouky. Dle chuti přisolíme, přidáme ocet a cukr. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízek s rajskou omáčkou

  • kropka kropka

    mekanik: přeháníš, neochutnals a nadáváš....

    Odpovědět

  • kropka kropka

    pohlreich: no neměl, opravdu se to krajově vaří. Já to znám z toho Slavkovska na Moravě....

    Odpovědět

  • kropka kropka

    Tak jsem tady objevila dnes toto jídlo a hned mě to zavonělo....to dělávala moje maminka, která s tatínkem pocházeli z Hrušek od Slavkova. Tatínek to vyžadoval a my jako děti s bráchem jedli až se nám dělaly boule za ušima. Jen místo knedlíku dávala kolínka....móóóc dobrýýýýý.... měla bych to taky zkusit to udělat, ale to asi pozvu jen bráchu, moje dcérečka by to asi nejedla :-D

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    tak toto je elent.to měl někdo asi v sobě nejaký halucinogen:no:

    Odpovědět

  • casino casino

    Na "receptu" není nic neobvyklého..., snad jen to, že to sem někdo jako recept vložil (no, ani to tu není nic až tak neobvyklé:-))
    Patrně jim zbyla od soboty rajčuda, tak to v neděli prubli s řízkem... ...a chutnalo, proč ne:-))
    Myslím, že podobné "experimenty" (nepíšu "zvěrstva") děláme možná fffšichni:-// Říkám tomu "Jak vyčistit ledničku":-))

    Odpovědět

  • Kristyna Kristyna(neregistrovaná)

    Nejlepší jídlo jaké znám :-) kdyby jste to uchutnali, mluvíte jinak :-)

    Odpovědět

  • janinka janinka(neregistrovaná)

    pelda ty uz nevar,neumis nic.;-(

    Odpovědět

  • mekanik mekanik(neregistrovaný)

    toto je humus z DDR 1983.asi chtěl byt někdo jen zajimavy.fuj,hanba

    Odpovědět

  • martin martin(neregistrovaný)

    tak to je sila,to je jak u nemcu rizek a svickova.:-((:no:

    Odpovědět

  • senky senky

    Slyšela jsem o takové kombinaci z Ostravska:-O,ale doma bych teda neuspěla;-):-/

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Co ty lidi jenom nežerou? :-D:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Pro moji osobu nepřekonatelná kombinace, ale jako krajová nebo místní specialita jistě výborné. Ve Slavkově u Brna se údajně k rajské jedí míchaná vejce, kterých se kopeček "šupne" na omáčku!!! To je taky hodně netradiční;-)
    Já su klasik - vařené hovězí nebo čufty:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Klara80 Klara80

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak toto jsem ještě neviděla na tož jedla.Ale proč ne,pokud je to někde zvykem;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Musím říct,trochu zvláštní kombinace:yes:+2přidala jsem Ti foto,když tak smažu:-))ale omáčku jsem vařila jen 15minut.:-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo