

Řízek s rajskou omáčkou
Suroviny
- 6 plátků vepřového masa
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- bobkový list
- nové koření
- rajský protlak
- sádlo
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
Maso opereme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.
V kastrolku zpěníme cibulku, zalijeme trochou vody a přidáme rajský protlak. Dolijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list a povaříme asi hodinu.
Pak omáčku přecedíme a zahustíme ji jíškou, kterou jsme udělali ze sádla a z hladké mouky. Dle chuti přisolíme, přidáme ocet a cukr. Podáváme s knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Řízek s rajskou omáčkou
-
mekanik: přeháníš, neochutnals a nadáváš....
-
pohlreich: no neměl, opravdu se to krajově vaří. Já to znám z toho Slavkovska na Moravě....
-
Tak jsem tady objevila dnes toto jídlo a hned mě to zavonělo....to dělávala moje maminka, která s tatínkem pocházeli z Hrušek od Slavkova. Tatínek to vyžadoval a my jako děti s bráchem jedli až se nám dělaly boule za ušima. Jen místo knedlíku dávala kolínka....móóóc dobrýýýýý.... měla bych to taky zkusit to udělat, ale to asi pozvu jen bráchu, moje dcérečka by to asi nejedla
-
tak toto je elent.to měl někdo asi v sobě nejaký halucinogen
-
Na "receptu" není nic neobvyklého..., snad jen to, že to sem někdo jako recept vložil (no, ani to tu není nic až tak neobvyklé
Patrně jim zbyla od soboty rajčuda, tak to v neděli prubli s řízkem... ...a chutnalo, proč ne
Myslím, že podobné "experimenty" (nepíšu "zvěrstva") děláme možná fffšichniŘíkám tomu "Jak vyčistit ledničku"
-
Nejlepší jídlo jaké znám
kdyby jste to uchutnali, mluvíte jinak
-
pelda ty uz nevar,neumis nic.
-
toto je humus z DDR 1983.asi chtěl byt někdo jen zajimavy.fuj,hanba
-
tak to je sila,to je jak u nemcu rizek a svickova.
-
Slyšela jsem o takové kombinaci z Ostravska
,ale doma bych teda neuspěla
-
Co ty lidi jenom nežerou?
-
Pro moji osobu nepřekonatelná kombinace, ale jako krajová nebo místní specialita jistě výborné. Ve Slavkově u Brna se údajně k rajské jedí míchaná vejce, kterých se kopeček "šupne" na omáčku!!! To je taky hodně netradiční
Já su klasik - vařené hovězí nebo čufty -
-
Tak toto jsem ještě neviděla na tož jedla.Ale proč ne,pokud je to někde zvykem
-
Musím říct,trochu zvláštní kombinace
+2přidala jsem Ti foto,když tak smažu
ale omáčku jsem vařila jen 15minut.