

Fazolové lusky jako příloha k masu
Suroviny
- cca 300 g čerstvých či mražených fazolových lusků
- 100 g anglické slaniny
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- případně cibule nakrájená na půlkroužky
Postup přípravy receptu
Fazolky spaříme (mražené) horkou vodou popř. krátce povaříme. Okapeme a osušíme.
V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme na proužky nakrájenou slaninu, když pustí šťávu, přidáme plátky česneku a lehce zpěníme, přidáme osušené lusky a krátce společně opečeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. K vypečené slanině lze přidat i cibuli a opéci. Česnek dáme až později, kvůli možnosti zhořknutí.
Poznámka od kuchařky
Fantastická příloha k minutkovým masům všeho druhu.Pokud zatoužíme po větší příloze, zvolíme opékané brambory nebo brambory pečené v troubě. Rozpis je pro 2 osoby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolové lusky jako příloha k masu
-
Dnes jsem fazolky dělala k večeři a můžu říct,že ne naposledy
jsou opravdu moc dobré! Zvolila jsem je jako přílohu ke kuřecímu masu a zelenině
-
Výborné fazolky, v mém případě s hovězími kostkami
. Dovolím si přidat foto
-
Lusindo a Maruško, je to vynikající pochoutka - jak jinak...
. Posílám fotky a až nyní (ostuda) velký bodík.
-
:
Dobrotka
-
vyborny myslela jsem ze to je hnus a le je to vyborny
:-
-
dnes jsem je vyzkoušela prostě nemají chybu dávám plný počet bodíků
-
dělám skoro stejně, jen česnek dávám až nakonec....dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila přidat fotky
. Máš bodíka....fazolky já můžu....třeba jen posypané sýrem a s pečivem...ale takhle s masíčkem je to
-
Já dávám méně česneku, nedávám cibuli ale zakápnu sojovou omáčkou. To už vůbec nemá chybu.
-
no,to bych si dala říct,fazolky miluju...a s tím masinem...mňam!!!
-
Dnes som robila prvý krát k bravčovým rolkám a sú fakt výborné
Vždy som fazuľku len dusila s vajcom,ďakujem za recept
-
Já osobně přidávám ještě tymián - nešetřím jim a pak je to opravdu velká dobrota.
-
Fazolové lusky jsou
měla jsem k nim kotletky jen s kořením Steak 7 pepřů a smažené bramborové mřížky, z čerstvých brambor. Foto není moc kvalitní, foťák jsem půjčila a je foceno mobilem
-
Někde jsem viděla přidávat ještě k fazolkám mandle
-
Už jsem psala u receptu od TEJAJI - fazolky miluju. Tento recept znám a dělám. Mňam
-
Z toho si Marti nic nedělej, také na ně nejsem odborník.Dělávám je jako přílohu ke kotletce nebo vepř.panence, ale určitě by šly i třeba ke kuř.stehen.řízkům..