Fritátové nudle (vložka do polévky)
Na fritátové nudle se palačinky rozkrájí na proužky, které se následně usmaží na tuku. Po vychladnutí se z nich stane křupavá vložka do polévky, která se opět do talíře vkládá až těsně před podáváním, aby neztratila své kouzlo a nezměkla předčasně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 606 kJ / 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,78 g |
Tuky | 10,41 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 51,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme na těsto a z něj smažíme na pomaštěné pánvi tenké palačinky.
Krok 2: Nakrájíme je na užší nudle jako výbornou vložku do vývarů.
Krok 3: Pro svátečnější způsob úpravy nudlí můžeme palačinky svinout, nakrájet na tenčí řezy a takhle svinuté je vložit do rozpáleného tuku a osmažit. Podrží si svůj „šnečí“ tvar a jsou i křupavé.
Zveřejněno 18. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fritátové nudle (vložka do polévky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6NJ
Moje poznámka
Fritátové nudle (vložka do polévky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6NJ
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Květák bez smažení
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 54 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 6 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 7 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 8 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Tématické fráze:
fridátové nudle,
frigatove nudle,
celestýnské nudle do polévky,
fridátové nudle recept,
frydatové nudle,
frytátové nudle,
frikátové nudle,
jak udělat fridátové nudle,
nudle do polevky,
druhy nudlí do polévky,
fritákové nudle,
frigátové nudle recept,
fitátové nudle,
recept na fridátové nudle,
smažené nudle do polevky,
palacinky do polevky,
ftitatove nudle,
palačinkové nudle do polévky,
frigátové,
fridytove nudle
Suroviny:
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl,
tuk na smažení
Komentáře (15)
Jinak těstíčko na oba druhy je stejné a výborné, přesně jak má Cathleen.