Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sirotek

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 9

9

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie852 kJ /
204 kcal
Bílkoviny8,76 g
Tuky5,18 g
Vláknina19,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,56 g
Sacharidy22,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20 minut. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím. Krok 2: Připravím si hrnec, ve kterém budu polévku vařit, zpěním si 2-3 lžíce másla, na to dám pokrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) mrkev, orestuju ji, zaliju scezeným vývarem a přidám zbytek zaleniny, také koření, dle chuti dosolím, nebo přidám mletý bílý pepř. Krok 3: Dovařím ještě tak půl hodinky, na závěr ozdobím polévku kudrnkou (petrželkou). Krok 4: Pak si zadělám těsto ze 4 vajec (mám svoje domácí) a vyválím těsto. Krok 5: Z proschlého těsta je pokrájím a hlavně je uvařím zvlášť v osolené vodě, až plavou navrchu, zcedím je, propláchnu vodou a aby se nelepily, zakápnu je olejem a promíchám.

Jak nakrájet domácí nudle

Zveřejněno 21. 3. 2013

Poznámka autorky sirotek

Je důležité uvařit nudle zvlášt, aby se nám polévka nezakalila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBM4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBM4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

no jo ale já nemám papinák dá se polivka uvařit i v hrnci :-D

x.XXX.x: 😂🤣😂👍

Ivana Ch:Jo tak tohle by u nás doma neprošlo:-//:-),nejen že dělám ddomácí,ale taky čerstvý,nudle z mrazáku nee,když už se mi povede,že zadělám více,tak to usuším a mám na příště:-))

Souhlas, tohle není vývar, ale masoxový odvar :-D

tejaja: Máš naprostou pravdu, tohle není domácí vývar, ale polévka z masoxu. Vcelku proti němu nic nemám, ale do vývaru bych ho taky nedávala. Jenže z 5 až 6 kousků kostřiček a 4 l vody dobrý silný vývar nikdo neuvaří. A rozhodně ne v papiňáku, v němž se rychle uvaří maso, ale polévka se musí vařit pomalounku, jen táhnout, aby se z masa a kostí hezky všechno vylouhovalo. Na druhé straně proti gustu žádný dišputát. :-D

Jé, žížalko, to byl asi přenos myšlenek!:-O

Masoxové kostky jsou nutností, když někdo vaří vývar pouhých 20 minut v papiňáku. Masox zajistí, že to má aspoň nějakou chuť :-( Vývar se musí vařit pozvolna a dlouho, pak se z ingrediencí dostane to nejlepší, co v nich je. Chválím výrobu domácích nudlí :yes:

Já si domácí nudle i drobení dělám celý život, teď jsem si to maličko usnadnila, teda pro sebe.Udělané těstoviny hned všechny uvařím, nechám vychladnout, rozdělím do krabiček a zamrazím. Pak jenom vyndám krabičku z mrazáku, šoupnu do uvařené polévky a hotovo.

jarda Kadic: súhlasím, do domáceho vývaru domáce cestovinky, lenže ja by som domáci vývar rozhodne nekazila masoxom, predsa je to vývar z kostí a mäsa, načo ten masox ? :-(

rebeka:;-);-);-):-Kděkuji

Jana Pá:;-);-):-K

jarda Kadic::yes::yes::yes:

sirotek: krásný, čistý vývar.. skvělé;-):-):yes::yes:

jarda Kadic:, Jaroušku, díky, já jsem "nudlové pako";-( a tím pádem veškeré těstoviny, dělané doma;-(:-O, nedá se nic dělat, vyzkouším;-)

jarda Kadic: Do domácího vyvaru totiž patří DOMÁCÍ nudle,a ně jakýsi kupovaný slizký slepenec:-D:-D:yes:

Jana Pá: Já ho dělám takto:na vál si vysypu cca 20 dkg mouky(já dávám polohrubou) doprostřed udělám důlek,do něj rozklepnu vajíčko a přidám 1/2 skořápky vody, načež zpracuji že začátku vidličkou a potom rukou těsto,jako třeba na vánoční pečivo..Pak rozválím na tenkou placku a tu nechám zaschnout.Pozor na přeschnutí!Nato nožem řežu pásky široké tak,jak chci mít dlouhé nudle.Položím pár pásků na sebe a ostrým nožem krájím nudle zas tak,jak je chci mít široké.Opatrně je rozhodim po vále a nechám ještě chvíli schnout.Pak házím do vroucí osolené vody.Po u vaření procedim.Někdo je pak ještě promíchá s troškou oleje.A hle,nudle jsou hotové:yes::yes::yes::yes:

:no::no::no:

sirotek: No, to je ono:-D, sice si ukládám drobení, nudle atd., ale nedělám to;-), nemám čas:-O a pokud ho mám, tak ho využívám jinak;-), ale i přesto děkuji za radu:yes::-K

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
kuřecí vývar s nudlemi, kuřecí vývar v papinaku, jak dlouho vařit kureci vyvar, aby se polévka nezakalila, vývar z masoxu, kuřecí vyvar, jak dlouho vařit vývar, vývar s nudlemi, jak dlouho delat vyvar, kučecí vývar, jak dlouho táhnout kuřecí vyvar, jak dlouho delat kureci vyvar, jak dlouho vařit vývar v papináku, kuřecí polévka v papiňáku, kuřecí vývar z papiňáku, jak dlouho varit kure v papinaku, jak dlouho se vari vývar v papiňáku, jak dlouho tahnout vyvar, vyvar z kurecich hrbetu, kuřecí vyvar z hrbetu

Suroviny:
hřbet kuřecí, cibule, celer, mrkev, petržel, kapusta, pórek, bobkový list, koření nové koření, masox, podravka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu