Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Polévky 8 názorů

Suroviny

900 g kančích kostí (použila jsem hřbet s kousky masa po vykostění)
2 menší cibule
5 stroužků česneku
Dále budeme potřebovat :
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
1 lžičku soli
silnější plátek celeru
1 mrkev
1 petržel (nemusí být)
1 cibule zbavená vrchní slupky
lístky a stonky libečku
Na knedlíčky budeme potřebovat :
(300 g uvařené maso obrané z kostí)
uvařenou mrkev (z vývaru)
1 vejce
1 cm plátek másla pokojové teploty
2 prolisované stroužky česneku
1/2 nadrobno nakrájené cibule
3 lžíce Solamylu
1 lžíci nasekané petrželky
na špičku nože mletého zázvoru a
špetka pepře
špetku soli
podle potřeby strouhanku na případné zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez podlévání.

  2. Poté všechno přendáme do papiňáku. Do zapékací mísy po kostech dáme trochu horké vody, seškrábeme všechny výpečky a nalijeme do hrnce. Přidáme sůl, koření a zeleninu a zalijeme 1,75 litrem studené vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 60 minut.

  3. Hrnec ochladíme, otevřeme a vývar scedíme. Maso obereme od kostí a dáme s mrkví stranou. Všechno ostatní vyhodíme.

  4. Maso společně s vejcem a máslem rozmixujeme. Přidáme vidličkou rozmačkanou mrkev, všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme 10 minut uležet. Pokud je těsto řidší, zahustíme trochou strouhanky. Poté tvarujeme menší knedlíčky, které dáme zavařit přímo do vývaru. Vaříme slabým varem 5 minut. Jakmile knedlíčky vyplavou, jsou hotové.

Poznámka

Po upečení kostí můžeme vývar připravit i v pomalém nebo obyčejném hrnci.

Pokud nechceme zavařit knedlíčky přímo do vývaru, můžeme je zavařit do osolené vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    BlankaZ:Blani,také jsem to pekla poprvé:-8
    Děkuji všem:-):-K

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    Dělám vývar docela často,o opékání kostí pořád čtu,nicméně jsem to pořád nezkusila.Po komentářích asi opravdu zkusím:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já si také už zvykla nejprve kosti na vývar opéci, chuť je daleko silnější :-p:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

  • srettka srettka

    Polívka jako víno, jen si mlasknout a dat se do ní. A z pečených kostí je vždycky velice fajnová. Ty knedlíčky z masa jsou dobrý nápad. Zatím jsem je zkoušela jen z uzeného masa do uzene polívky. Šmarjá, zavdala bych si. Nalej mě krapítek, v traktu mi řve, jako by se tam válcoval plech:-))

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no to je krása na talíři:yes::-D :yes::-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • mika59 mika59

    Dala bych si :-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kančí polévka polévka z kančích kostí kančí výpečky polévka z kančího masa vývar z kostí divočáka kančí kosti kančí hřbet s kostí vyvar z divocaka polevka z kance polévka z divočáka jak zavařit vývar polebka z kanciho masa polivka zkanciho masa polívka z divočáka polévka z kančího kanci polivka vývar z kostí v pomalém hrnci polévka z kostí divočáka divocak vyvar kanci polevky

Zapomněl/a jsem heslo