Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup

Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký samozřejmě můžete obměňovat. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 105 min

130 min (25 min příprava + 105 min tepelná úprava)

21. 1. 2009 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 616 kJ / 1 581 kcal
Bílkoviny24,80 g
Tuky6,87 g
Vláknina55,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,18 g
Sůl15,00 g
Sacharidy331,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je rodinný, po mojí mamince. Když nejsou rajčata valné chuti (moučná, bez šťávy), tak se mohou využít na kečup. Kdo nemá rád ostré pokrmy, přidá místo ostré papriky o to víc sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

evula

4. 8. 2010 10:17

take mam podobny kecup spojeny s 80.lety, byvala naduroda rajcat, mam pocit, ze tenkrat nebyla tak rozsirena plisen. Mamka ten kecup odparovala v troube na plechu, muselo se to co chvili promichnout plochou obraceckou, aby se po stranach nepripaloval, ale slo to rychle.A recept mame psany od babicky, asi jeste povalecny s roztomilym nazvem "americky jam"

Ivana79 Ivana79

18. 8. 2009 19:49

To aby som vedela,ktorý to bol recept,lebo vždy na ďalší rok mám v tom chaos:-DA kečup od Bibinky si určite nepomýlim ;-).Mám naozaj dosť práce a aj zdravotné problémy:-((No,ale dúfam že na jeseň si už oddýchnem a budem tu častejšie.;-)

Bibinka Bibinka

18. 8. 2009 17:57

Ivčo, dík, že jsi ho vyzkoušela a strašně jsem byla dojatá, jak krásně si si ten kečup oznacila s mým nickem a smála se:-D:-))supr;-) Máš asi moc práce, zavařování, sklízení ap., dlouho jsi tu nebyla;-)

Ivana79 Ivana79

18. 8. 2009 13:41

Bibi,kečup som robila minulý týždeň,je výborný a zistila som,že veľmi podobný recept som mala z minulého roku a bol to náš najoblúbenejší.Len tam išlo trochu viac soli a octu.Dávam ti bodík;-):yes:Pridám aj fotku

Jana Pá

21. 3. 2009 13:00

Určitě bych dělala kečup z rajčat v létě :-! :-p

Eliza Eliza

21. 3. 2009 11:13

Skvělý recept na domácí kečup měla moje bývalá tchýně. Pamatuji si, že tam patřila sterilovaná červená řepa, která mu dodala perfektní barvu. Poprosím ji o recept.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 3. 2009 11:04

Dělali jsme ho před roky 1x a asi blbě. Zkvasil nám. To jsme ještě nepoužívali přípravek Dr.Oetkra Proti plísním a kvašení. Ale zase ho vlétě zkusím, po tvém připomenutí a už použijeme sáček přípravku. Ten je bezva. Dáváme ho do džemů, povidel, nakládané zeleniny a nic se nekazí i když se to nesterelizuje moc. Asi to bude ale driák. Ale co není.:-// +bodík

Lusinda79

22. 1. 2009 16:24

Pamatuju, že mamka tenhle kečup dělávala v 80tých, pak ho vytlačil Heinz apod.A cca tři roky zpátky ho udělala a můžu říct, že se mu nic nevyrovná, o skleničky jsme se doslova porvali.:-*

spagetka spagetka

22. 1. 2009 16:21

cathleen - máme stejný recept. Dej ho tam, nakonec až bude čas rajčat, můžeme udělat různé druhy, poznačit si to a pak vybrat ten, co našim strávníkům nejvíc chutnalo :-p;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 1. 2009 10:34

Třeba ještě napíšu, až se k němu dopracuju v sešitě;-)
Receptů na zavařování mám mocmoc:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2009 10:16

cathleen, nevadí, určitě, ale klidně jsi to mohla napsat, jako kečup II a bylo by:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 1. 2009 07:47

Recept mám ždibec jiný, asi má každý svůj rodinný a upravený podle chuti:-*
Jen bych dodala, že :
1) po rozvaření a přecezení znovu mixuji, kečup je opět o hodně jemnější (asi proto, že při mixování už nevadí ty kousky slupek, jádřinců a jadýrka)
2) přidávám i trochu oleje, kečup pak líp "teče"
3) když ho odpařuji, po určité době ho nechám odkrytý zchládnout a druhý den opět zahřeji a chvíli odpařuji....zjistila jsem, že opakovaným, i kratším vařením a pak odpařováním během chládnutí se mi kečup zahustí víc a lépe. Rozhodně se během toho nezkazí, protože je v něm dost konzervantů (cukr, sůl, ocet)

Snad neva, že jsem to sem písla:-8

spagetka spagetka

21. 1. 2009 20:12

Bibinko, mám sice jiný ůpoměr surovin,ale taky to může být dobré Já ten svůj uvedu tady do komentářů, nemá cenu, aby tu byly skoro stejné recepty ;-):-p:yes:

1 15 16 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup výroba kečupu kečup z rajčat recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recept na výborný kečup domácí kečup z rajčat recepty na kecup jak se dela kecup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup recepty kečup bez jablek top recepty kečup jak vyrobit kečup

Suroviny: rajče, jablko, cibule, sůl, ocet, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření hřebíček, koření nové koření, pepř celý, cukr

TopRecepty.cz

Domácí kečup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ3O