Domácí kečup
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký samozřejmě můžete obměňovat. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 616 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,80 g |
Tuky | 6,87 g |
Vláknina | 55,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,18 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 331,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je rodinný, po mojí mamince. Když nejsou rajčata valné chuti (moučná, bez šťávy), tak se mohou využít na kečup. Kdo nemá rád ostré pokrmy, přidá místo ostré papriky o to víc sladké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2010 10:17
18. 8. 2009 19:49
18. 8. 2009 17:57
18. 8. 2009 13:41
21. 3. 2009 13:00
21. 3. 2009 11:13
21. 3. 2009 11:04
22. 1. 2009 16:24
22. 1. 2009 16:21
22. 1. 2009 10:34
Receptů na zavařování mám mocmoc
22. 1. 2009 10:16
22. 1. 2009 07:47
Jen bych dodala, že :
1) po rozvaření a přecezení znovu mixuji, kečup je opět o hodně jemnější (asi proto, že při mixování už nevadí ty kousky slupek, jádřinců a jadýrka)
2) přidávám i trochu oleje, kečup pak líp "teče"
3) když ho odpařuji, po určité době ho nechám odkrytý zchládnout a druhý den opět zahřeji a chvíli odpařuji....zjistila jsem, že opakovaným, i kratším vařením a pak odpařováním během chládnutí se mi kečup zahustí víc a lépe. Rozhodně se během toho nezkazí, protože je v něm dost konzervantů (cukr, sůl, ocet)
Snad neva, že jsem to sem písla
21. 1. 2009 20:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 6 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 6 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 6 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 7 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 8 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Desatero rad na téma kečup: Jaká rajčata do něj použít a jak ho co nejlépe uchovat? Poradíme vám naše tipy
Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo
Další recepty
Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup výroba kečupu kečup z rajčat recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recept na výborný kečup domácí kečup z rajčat recepty na kecup jak se dela kecup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup recepty kečup bez jablek top recepty kečup jak vyrobit kečup
Suroviny: rajče, jablko, cibule, sůl, ocet, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření hřebíček, koření nové koření, pepř celý, cukr
Domácí kečup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ3O
253 názorů