Rajská omáčka z domácího kečupu
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s těstovinami nebo knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 947 kJ / 1 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,19 g |
Tuky | 38,10 g |
Vláknina | 6,73 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tymián je dost výrazný, takže kdo nemá rád výraznou chuť ať dá jen malou špetičku. Já si jím zdobím i talíř.
Místo jíšky můžeme použít omáčku gravy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2014 10:07
ano když chci omáčku k masu tak používám toto: http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji teď jsem si koupila normální granulát a jenom zahušťuji. http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji teď jsem si koupila normální granulát a jenom zahušťuji. http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
24. 4. 2014 09:31
Jitkas: v těch mých odkazech je jen vinný nebo balzamikový ocet + další přísady,myslím, že i to je vhodná náhražka proti sherry, i když dobré víno by šlo. Určitě ale je lepší si to udělat doma, než použít ony uměle vyráběné, na druhou stranu, já do přečtení receptu ani netušila, že nějaká takováto omáčka, nebo spíš jíška? existuje, proto mě napadlo hledat na netu, jestli se nedá udělat doma.
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
24. 4. 2014 09:25
Gravy(orig.) se pripravuje z masoveho vypeku(v tomto pripade z vepr. masa), kt. se necha vychladit, sebere se tuk a ten se pouzije na pripravu jisky, do te se prida masovy vypek bez(tuku), rozredi se masovym vyvarem (veprovym) a provari se alespon 15min. Dochucuje se vinem nebo sherry.
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
24. 4. 2014 08:45
spagetka: k mému překvapení je to hodně podobné Gravy v instantním provedení: bramborový škrob, sůl, pšeničná mouka, zeleninový olej, hovězí tuk, výtažek se sladového ječmene. Příchutě sůl, mléčný cukr, sojový protein, cobulový olej a plus takové ty látky co k instantnímu patří. Hotovou omáčku jsem ještě nepoužívala ale teď když vím, že na to existuje i recept tak to vyzkouším, moc děkuji za tip
24. 4. 2014 04:35
Já našla na netu 2 recepty na uvaření omáčky gravy, má tak nějak podobné složení?
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny
24. 4. 2014 01:48
Proč si nedat k rajské vepřové??? Já k ní miluji například vařený jazyk z prasátka, je to super. Co člověk , to jiná chuť.
23. 4. 2014 22:40
Do rajské dávám kuličky z mletého masa (míchaného)z obchodu.
23. 4. 2014 19:57
To mě vůbec nenapadlo. Já to dělám snad už od té doby co jsem se učila vařit z vepřového :) Když dělám hovězí tak pečené ale nemám na to nervy to jsem dělala snad jen jednou. A například moje babička to umí i z králíka a je to ňamka až na to že k tomu dělá bramborové špalky které se mi k tomu moc nehodí
23. 4. 2014 19:01
Tiež som sa pozastavila nad tým...podľa mňa sa do receptu hodí hocijaké mäso.
23. 4. 2014 18:58
lomacka: A prečo nie bravčové? Kde je napísané, že iba hovädzie sa hodí k paradajkovej? Ak robím plnenú papriku, tak takisto sa používa bravčové mäso, akurát mleté.
23. 4. 2014 18:46
rajská a vepřové maso
23. 4. 2014 16:28
Iva: gravy je omáčka k masu. Já používám instantní (granulovanou)Používám ho jako zahušťovadlo pokrmů. Nevím, zda se to dá koupit v ČR, ale granulovaná jíška tmavá může Gravy hravě nahradit akorát z ní neuděáte omáčku.
23. 4. 2014 14:30
Prosím co je to Gravy ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 51 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 1 hodinou
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Rakytník řešetlákový zahradu pěkně zdobí a navíc je nabitý vitamíny. Bobulky zmrazíme nebo zpracujeme na sirupy a džemy
Další recepty
Tématické fráze: zahusteni kecupu omáčka z kečupu rajská omáčka podle ládi hrušky recepty ládi hrušky rajska omacka jak se dělá rajská omáčka rajská omáčka láda hruška domaci rajska rajská omáčka ládi hrušky lada hruska rajska omacka kečup láda hruška rajska podle ladi hrusky senzarecepty.cz recept na rajskou z kečupu recept na rajskou omáčku z kečupu rajská omáčka rajská omáčka s kečupem omačka s kečupu rajska omacka od ladi hrusky vyroba rajske omacky rychla rajska omacka z kecupu
Suroviny: maso vepřové, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, vývar masový, cukr, ocet, kečup sladký, mouka, máslo
Rajská omáčka z domácího kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVZp
13 názorů