Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Hodnocení receptu je 5,0 (895×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 857 kJ /
7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin. Krok 2: Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě. Krok 3: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy. Krok 4: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.

TIP: Jak vylepšit litý perník

Zveřejněno 26. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1388)

Naprosto výborný, přidala jsem 3 menší jablka nastrouhane bez šťávy a lepší perník jsem snad nejedla!!

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejlepší perník, jako obláček. My akorát nemusíme ty ořechy v něm ani kokos navrh. Preferujeme promazat marmeládou nebo polít čokoládou. Mňamka 😋

Výborný!

Perfektní!

Buchtička se drolila, krtkův dort zase zachranil! :-//<3

Nepřekonatelný, naprosto úžasný, velmi vláčný, chuťově vyvážený. Rodina ho miluje :-):yes:

Velmi dobrý a vláčný perník, ten čokoládový pudink tomu dal zajímavou chuť. :-)

DanyT: zajímavá modifikace, s tou žitnou to musím zkusit taky, díky za tip!:-K

Perník je výborný - upečeno přesně podle receptu i s drobnými modifikacemi a vždy se povedl. Vyzkoušeno s 1 hrnkem špaldové celozrnné hladké + 1 hrnkem žitné celozrnné hladké + 1 hrnkem klasické polohrubé. Mohu doporučit.

Ivapur: 1 bod ..pudink patří mezi sypké suroviny.

A kdy jste teda přidávali ten pudink???

Velmi chutný perník. Určitě budu péct podle tohoto receptu častěji. Děkuji 👍

Výborný perník ♥

Nejskvělejší perník,peču již několik let a Váš recept předávám dál,každý kdo ochutná si ho žádá:-*

Zdravím Vás, v komentářích vidím dotazy na nutnost čokoládového pudinku...... ale ve videoreceptu tam žádný pudink nedávají.... nevadí... I tak je skvělý ;-)

Nejlepší perník který jsme kdy jedly
Dělám pořád :-K:-):-8

Opravdu vynikající… <3 :yes:

Bodatosa: Pekla bych tak na 175-180 °C a ten pudink bych nevynechávala. ;-):-K

Dobrý den, chtěl bych se pouze pozeptat, na kolik stupňů mám rozehřát elektrickou troubu, aby se perník upekl …?
Na poprvé byl uvnitř trochu mazlavý.
A prosím pěkně, bude vadit moc, když nepřidám puding …?

Děkuju

Dostali jsme chuť na perník,ale mám jen jedno vejce, myslíte, že bude vadit? 😅

Nadýchany a chutný perník peču pořád :yes::-D

Vynikající, jemný a krásné nadýchaný. Zmizel z plechu velmi rychle.:yes:

Zdravim vsechny pernikozrouty :-8
Lze prasek do perniku vynechat a nebo radeji necim nahradit...?

Dekuji a dobrou chut

Děkuji za recept .. mám knihu toprecepty a je tam Vás receptík. Perník je opravdu nadýchaný a luxusní <3

Výborný, asi nejlepší perník, jaký jsem kdy měla! Jiný nepeču:-)

Na ještě horký perník rozetřu rybízovou marmeládu, čokopolevu až povychladnutí.

Perník je vynikající!

úžasný, dlouho vydrží v lednici jako čerstvý, nahoru jsem dala výbornou polevu podle Ann a nemá chybu -:-K doporučuji

Nejlepší perník ;-) peču už nějaký rok a úspěch vždy všude ;-)

kasparoza: Dobrý den, (snad se autorka neurazí když odpovím,ale zřejmě to čtu v tuto chvíli jako první ) a ano oba prášky jsou kypřící,a perníkový,má svoji typickou chuť perníku.

Zdravím

jen pro jistotu i když už jsem ho pekl asi 5x a je úžasný. Předpokládám, že prášek do perníku
a prášek do pečiva jsou oba kypřící?

:-)

Děkuji za recept.Výborný perník.Dělala jsem přesně dle návodu.

Výborný ????????

Nejlepší perník, rozdala jsem i kolegynim v práci, které taky měly doma úspěch.
Na vrch perníku jsem romichala ještě čokoládu na vaření se zakysanou smetanou.:-K

Nejlepší perník, vláčný i po pár dnech. Výborný, vysoký, nadýchaný…..:-*:-*<3<3

Nejlepší perník na světě, našla jsem tento recept před několika lety a jiný nepeču.

Normální perník. Chuťově dobrý, ale sušší, promazaný marmeládou by byl jistě lepší.

Recept super, opravdu perník krásně nadýchaný. Já jsem ale přidala ještě mrkev a jablka, nastrouhané na jemno.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.

Super klasický perník, lepší recept jsem neměla. Na video jsem nekoukala, dle doporučení z předchozích komentářů. Pekla jsem na 185 stupňů a protože jsem měla menší a vyšší pekáček, pekla jsem o chvíli déle než 40 min (kontrola špejlí). Dávám 5* :-K

Dlouho jsem hledala dobrej recept na perník. Pokud váháte mezi více recepty, určitě zvolte tenhle. Naprosto bezkonkurenční.

Na kolik se péče? Prosím

Vynikající recept :yes: Dávám do oblíbených <3

Výborná poleva
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.

magdalenka: ;-)Vieš, keď už si dám tú prácu s pečením, tak urobím aj kvalitnú a chutnú polevu. A tento koláčik, si to zaslúži.:-* Teda keď stihnem tú polevu včas! ;-( Naposledy som tak piekla biskupský chlebíček, polevu som mala na celý chlebíček a ......... polovica mi zmizla. ;-) No! Predvčerom, mi niekto zmrzačil štrúdlik, odrezal mu obidve pätičky, ešte horúce, 5 min. boli von z trúby:-!

Veronika.Hrozna: Ja tiež nemám problém s polevou z obchodu...

Veronika.Hrozna: jestli to není proto, že v surovinách je napsáno - 1 čokoládová poleva - :-?

Bibinka: To video naštve, ani pořádnou polevu, ten kuchtík neudělal, plácá to tam z pytlíku :-!:-//

Terezka Earane: Terezko, děláš to dobře, patří tam jak perníkový tak normální prášek do pečiva.:yes:

Pekla jsem včera, pro dva žabožrouty, to ještě nikdy nepapali. :-O Koukali na to a pranic se jim to nelíbilo, nebylo to tak nazdobené, jako u nich v cukrárně, tak jeden okusil, abych se neurazila a pak nemohl přestat jíst. Když to viděl, ten druhý zbabělejší , tak
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek. :-D

Místo čokoládového jsem dala karamelový pudink a je to taky skvělé:yes:

nejlepší perník, co jsem kdy jedla <3 naše děti se po něm můžou utlouct :-8:yes:

Nejlepší perník.. <3 muž by ho jedl nejradši každý týden a peču ho i pro kamarádovu rodinu.. dekuji a dovolila jsem si přidat foto..

Naprosto luxusní. Dělám už jen tento. Ubírám cukr a dávám celou skleničku marmelády. Super na spotřebu starých zásob. Všichni ho milujeme <3<3<3

Ahoj, perník je výborný, už ho peču poněkolikáté. Nicméně uvědomila jsem si, že do něj vždy dávám kypřicí prášek do pečiva i kypřicí prášek do perníku. Je to tak správně nebo stačí perníkové koření? Děkuji za odpověď a všem přeji dobrou chuť :-):yes:

Opravdu výborný pernik. :yes:

Z poloviční dávky do koláčové formy.Půlka jen tak, druhá se sušenými švestkami a kešu.Nadýchaná a voňavá rychlovka :-D Určitě brzy zopakuji :yes:

pohoda.b@post.cz: Tento je NADYCHANY! Zadna buchta!;-)

Perník určitě vyzkouším a dám do něj hodně mandlí a ořechy. Těším se až budou recepty na nadýchanou vánočku nebo bochánek. Nemám to špatný ale žádný zázrak to není. Už jsem vyzkoušela hodně receptů ale stejně mi to přijde jako obyč. kynutá buchta:-(

DĚVČATA, všimla jsem si, že tu trochu tápete, kam dát marmeládu či povidla, ale ať ho dáte do kteréhokoliv druhu (pevné či tekuté suroviny) nic špatného ani převratného se nestane, ale v tom tekutém se lépe rozpustí. Pudink je jedno jaký dáte, když doma není zrovna čokoládový, ale on dává tmavší barvu perníku. Klidně se ptejte dál, časem Vám odpovím:-8 Jsem moc ráda za to vaše kladné hodnocení a hlavně, že chutná:yes:;-):yes: Jinak do něj můžete dát kousky meruněk, nebo broskví, to ještě podtrhne chuť perníku.

Výborný,nadýchaný jako peříčko u našich třech dětí máte:yes:

Ďakujem za upozornenie na chybné video.;-)

Tak povidla ani marmeládu jsem tam nedala ,puding jsem neměla čokoládový tak jsem tam dala karamelový a musim říct, že pernik je naprosto božský:yes::yes::yes::yes:

Wendy.W: Wendy,ale to není chyba autorky,videa dělá někdo jiný,to se musím Bibinky zastat,to není chyba její!!!!!Ale asi je dobře,že jsi na to upozornila,protože kdo dělá videa ,tak by se měl držet receptu,tak asi by se mělo upravit video!!!!!!!Není to poprvé,ty videa jsou kolikrát opravdu odfláknutá,to musím i já říci,kolikrát nejsou přínosem receptu,bohužel:-(

Wendy.W: Povidla patri do tekutych surovin ;-)

Frantiska: jo to chápu, ale dělala jsem to podle videa a tam tu marmošku ani povidla nepřidala. Nevadí ;-)teď jsem ho vytáhla z trouby a vypadá, že se povedl:yes::yes::yes:

MamlajdaD: Koukala jsem na video a tam ho právě nepřidala :-O

Wendy.W: Autorka receptu tuto ingredienci ("3 lžíce povidel nebo marmelády") má napsanou v seznamu surovin a v popisu přípravy má napsáno: "Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny,"... ! Povidla nebo marmeláda se přidávají samozřejmě k tekutým surovinám, rozhodně ne k sypkým. ;-):-8

Wendy.W: jsou v postupu jako tekuté suroviny :)

Tak ať koukám jak koukám nikde jsem si nevšimla ,že tam paní přidávala ty povidla nebo marmeládu.

Včera jsem pekla a je luxusní !!!!!!

Naprosto úžasný - rychlý, jednoduchý a hlavně velmi nadýchaný a chutný. Díky za TOP recept. :yes:<3

Tento perník je naprosto výborný, děti ho milují, už ho peču dlouho a jiný už neupeču :-8. Chutná skvěle výrazně :yes:, nahoru dávám citronovo cukrovou polevu. Moc děkuji za tento recept! :-K

Že je tento perník vynikající, báječný, úžasný, skvělý, nadýchaný ...prostě TOP není třeba psát, vše tu bylo v recenzích již řečeno :-) <3. Tak že za mne, hledat jiný recept by byla ztráta času :yes: :yes: :yes: Děkuji autorceza recept :-K

Dajda: Jste zlatá. Už mi stydne, tak uvidíme. :-8

MaxinaAlexandreva: Bibinka se třeba hned neozve a takhle e můžete pustit do pečení třeba hned, aby bylo co nabídnout třeba k odpolední kávě! :-D

Dajda: Moc děkuju:-)!

MaxinaAlexandreva: Nejsem autorkou tohoto receptu, ale už jsem tenhle ynikající moučník několikrát pekla: ano, marmeláda se přidává do těsta. ;-)

Dobrý den, chystám se péct perník dle tohoto receptu, ale nemůžu si odpustit jeden dotaz - marmeláda patří opravdu i do těsta? Jak není uvedena na videu a nikde jinde jsem se s ní jako s ingrediencí přímo do těsta nesetkala, tak mě to mate. Z edice "nepeču tak často" :D. Moc děkuju a těším se, až ho ochutnám!

Najlepší perník aký som kedy robila ????a robila som ho už podľa tohto receptu veľakrát, ďakujem ????:-K

zanet014: Vůbec nic, já dávala Zlatý klas, pudinkový prášek, bez chuti! :-D

Co by se stalo kdyby ten pudingový prášek nebyl čokoládový ale vanilkový?

Petuna: Petuno, jsem ráda, že u Vás zdomácněl a chutná:yes::-K

Výborný perník. Vždy se mi povede vláčný a všem moc chutná :-K také už jiný nedělám :yes: děkuji za skvělý recept

Romario: Romanko, jsem ráda, že chutná a díky, že u Vás zdomácněl, to mě těší a fotka pěkná:yes::-K

Dnešní pernik po x-té :yes:. Synáček chtěl černou buchtu, tak jsem musela honem.... nemám slov, prostě výborný :yes::-)

AnoliV: Mám radost, že se povel a že chutná:yes::-K

Už jsem taky vyzkoušela :) :) Perník se povedl na jedničku. Děkuji za recept. Jiný už péct nebudu. :-K

Makuna81: + Zdeni, moc Vám děkuji za chválu perníku a teší mě, ze ho budete dělat i dál=super:-K

Nejlepší ze všech :yes: jiný už nedělám :-K

Za mě Top recept :yes: jednoduchý ,rychlý a velmi chutný.

Kerstein: Děkuji:-K

Nejlepší perník :yes:

SilviaD: Ja som ho mala taký krehký, vláčny, mäkučký, ako obláčik.;-)

LucieVavrova: Lucinko, moc děkuji za pěkná slova-potěšila jsi mě a hned mám pěkný den :yes::-K Bramborové knedlíky zrovna dělám, budou plněné uzeným masem.....

Děkuji za výborný recept na opravdu chutný a vláčný perník. :-K Včera jsem ho pekla na ohromný plech z 300 ml hrnků. Dala jsem o lžíci víc kakaa, víc o jedno vajíčko a přidala jsem lžičku perníkového koření a hrozinky. Poleva ozdobena sekanými vlašáky. Pečeno 190-200° 60 minut. Před chvílí jsem si ho přepsala do svého sešitu. :yes: Tak že Bibinko, moc děkuji. Nejen, že doma vařím luxusní vychytané bramborové knedlíky dle Vašeho receptu <3 - můžu všem doporučit, tak teď už zařazuji do repertoáru i perníček. Pěkný den. :-)

Janja: Janjo, já Ti mohu jen poradit, aby jsi ho udělala podle receptu a nic nepřidávej ani neměň mouku atd. Byla by škoda, abys ho znovu nezkusila a promazat ho můžeš jakoukoliv marmeládou, džemem či povidly, já to tam dokonce doporučuji v poznámce :yes:;-)

Janja: Ja som ho tiež piekla nedávno a bol výborný. Piekla som z obyčajnej múky. Určite nebol suchý. Ešte ma okrem hustoty cesta napadlo či náhodou dlhé pečenie pri nižšej teplote?

Janja: Zkontroluj si suroviny, které si dala ! Je jich tam hodně a člověk zapomíná.:-( Konzistence těsta před pečením je jemně tekutá. Možná bylo na tu špaldovku málo mléka!:-? Upeč znovu s normální polohrubou a uvidíš. Já tady široko a daleko známá, jako břídil kuchařský, jsem to dala na poprvé!:-D

Tak je dopečeno a ochutnáno. Nevím proč, ale perník je sice chutný, ale velmi suchý:-(. Přidala jsem rozinky a sekané ořechy, což by nemělo mít vliv. A místo polohrubé mouky, špaldovou celozrnnou. Možná, kdyby se promazal, tak by zvlhnul:-Q. Jsem na rozpacích ho znovu péct:-(

xvítko13: UŽ TI TU NĚKOLIK DĚVČAT PSALO, JAKOU DĚLÁŠ CHYBU. ČETLA SIS TO VŮBEC?
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.

Kodaja: Děkuji, jsem ráda, že chutnal :-K:yes:

Luxusní záležitost.Děkuji za recept.

Caterina3010: Caterino, o to víc si toho vážím, že je pochvala vyjímečná a děkuji Ti:yes::-K;-)

Komentáře nepíšu často, vlastně skoro vůbec ale tady musím udělat výjimku.. zkoušela jsem už 3 recepty na perník a tento je nejlepší. Hodnotím 1* :yes:

Hanakucharkou: Haničko, děkuji za chválu a jsem moc ráda, že chutná, to je ta nej.....odměna:yes:

Načíst další komentáře (15)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
perník recept, perník, recept na perník, perník na plech, recept perník, nejlepší domácí perník na plech, pernik na plech recept, domácí perník na plech, recepty perník, nejlepší perník, recept pernik na plech, perník recepty, top recepty perník, recepty na perník, dobrý perník, výborný perník, nejlepší perník na plech, domácí perník, recept na dobrý perník, recept na perník na plechu

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová, kokos, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu