Jablečný rosol (z padaných jablek)
Rosol se dá připravit i z mírně nezralých nebo z ne zrovna výstavních jablek, či dokonce i jen ze slupek a jádřinců. Výborný je třeba k aromatickým sýrům. Jeho jemná chuť a vůně vás zahřeje a připomene krásné chvíle strávené v přírodě."
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přecezená šťáva je téměř bezbarvá, zahušťováním tmavne do barvy lesního medu. Na chlebu s máslem vypadá rosol perfektně a taky výborně chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2018 18:23
20. 9. 2018 09:49
Rosol mám vždycky takový tmavý, i když ta původní vykapaná šťáva je zelená. Ale když ho dáš na chleba s máslem, je vidět, že je hodně průhledný a je to moc pěkné (krom toho, že je to i velice chutné).
20. 9. 2018 08:45
19. 10. 2013 23:03
19. 10. 2013 07:39
Čím více pektinů ovoce má, tím lépe nám daný džem zhoustne.
Obecně platí, že čím je ovoce zralejší, tím obsahuje pektinů méně a naopak. (Tady je využití těch nedozrálých jablíček... )
Mezi ovoce s vysokým podílem pektinů patří citrusové plody, jablka, rybíz.
A na stránkách Co nového na kopci...je dokonce i recept na výrobu domácího pektinu do zásoby (pokud by to někoho zajímalo )
http://conovehonakopci.cz/?p=6657
18. 10. 2013 10:37
18. 10. 2013 07:05
Recept mám odněkud opsaný už aspoň 20 let, používala jsem ho na zpracování padanek - nedozrálých nebo s červíkem......na cezení šťávy jsem měla plátěnou tašku - obsah hrnce jsme do ní vlili, tašku pověsili za uši a šťávu nechali odkapat přes noc.
Je to vlastně podobný postup výroby jako u pampeliškového medu.
17. 10. 2013 12:25
17. 10. 2013 12:22
17. 10. 2013 11:49
17. 10. 2013 10:05
Odpařím asi o necelou polovinu (poznáš podle barvy - bude tmavnout do rudohněda), přidám cukr a ještě vařím. Kápnutím na studený talířek zkouším, jak rosol tuhne.
Dělala jsem ho mockrát, ale v posledních letech ne - pozapomněla jsem na něj.
17. 10. 2013 09:48
17. 10. 2013 09:18
17. 10. 2013 09:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 10 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 15 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 24 minutami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 2 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 3 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 3 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 4 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 5 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 5 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 6 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 6 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jablečný rosol letní jablka zpracování zpracování jablek rosol z jablek jak zpracovat jablka zpracování letních jablek padaná jablka jak vyrobit přírodní pektin jablečný pektin výroba jak zpracovat padana jablka citronový pektin padaná jablka zpracování jablečny pektin domácí pektin zpracování jablek recepty domácí zpracování jablek výroba domácího pektinu jablka zpracování jablečný rosol recept padane jablka
Jablečný rosol (z padaných jablek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoyR
14 názorů