Jablečný štrúdl z domácího těsta
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se určitě stane naším "majstrštykem".
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 5 517 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,88 g |
Tuky | 35,16 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 205,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných listových těst stává).
Štrúdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrúdlu, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrúdlů, které dělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2023 17:11
Za mě už nikdy víc. Chuťově hrůza. Škoda jablek. Letělo slepicím.
5. 2. 2023 12:55
Děkuji za recept, neměla jsem doma tvaroh ani Heru, našla jsem váš recept. Po dodržení postupu musím říci, že štrůdlík je super
a moc dlouho nepřežije
. Vůbec není tvrdý. Je lahodný, vláčný a těsto je opravdu na zpracování perfektní.


31. 10. 2022 16:12
Za me uplne super a jednoduche. ????????
27. 2. 2022 09:04
Dobrý den, včera jsem tento recept vyzkoušela a za mě mohu jen chválit. Dlouho jsem hledala recept, který by připomínal štrúdl co pekla moje babička, a toto je ono!
Těsto je vláčné, dá se krásně vyválet - netrhá se.
Když jsem viděla malý bochánek těsta co vznikl, říkala jsem si, že toto množství určitě není na 2 štrúdly jak je psáno, nýbrž na jeden. Dá se ale tak lehce vyválet, že vznikly 2 pěkné šišky přes celý plech. Máslem jsem potřela před naplněním, než jsem dala do trouby a pak jednou v průběhu pečení. Pekla jsem cca 45 min / 180’C (obyčejná trouba) na plechu vystlaném pečícím papírem.
Štrúdl je nádherně vláčný, jemný - nemám co vytknout.
Moc děkuji za recept
Těsto je vláčné, dá se krásně vyválet - netrhá se.
Když jsem viděla malý bochánek těsta co vznikl, říkala jsem si, že toto množství určitě není na 2 štrúdly jak je psáno, nýbrž na jeden. Dá se ale tak lehce vyválet, že vznikly 2 pěkné šišky přes celý plech. Máslem jsem potřela před naplněním, než jsem dala do trouby a pak jednou v průběhu pečení. Pekla jsem cca 45 min / 180’C (obyčejná trouba) na plechu vystlaném pečícím papírem.
Štrúdl je nádherně vláčný, jemný - nemám co vytknout.
Moc děkuji za recept

28. 11. 2021 20:08
tužší ale lepší než nic,když kupované není
24. 10. 2021 19:11
Taky jsem dnes zkoušela a je moc dobrej.
4. 10. 2021 11:16
nevím proč, ale štrůdly mi prostě nejdou a tento bohužel nebyl výjimka
. Dnes zkouším znovu tak snad se povede lépe. Těsto je chuťově výborné


8. 2. 2017 20:22
S těstem se sice pracovalo.krásně,ale to je tak všechno, pro nás zklamání. Křupavé až moc,spíš suché.Péct 45 až 60 minut je moc na tak tenké těsto,pekla jsem 35 minut a stačilo. Ale každý máme jiné chutě

27. 1. 2017 12:48
Recept SUPER 

těsto krásně táhlé a vláčné bez žádného přidávání další surovin (přesně podle receptu). A jsem ráda, že tentokrát jsem se nedostala do krámu pro klasické listové těsto, ale pustila jsem se do této varianty, jelikož výsledek stál opravdu za to!
Jestli těsto tvrdne nemohu posoudit, jelikož byl závin velice rychle ,,sklizen,, a musela jsem péct ještě jednu dávku, abychom měli pro návštěvu
. Takže, pokud u vás štrúdl mizí taky tak rychle, je lepší dělat už dvojtou dávku
Myslím si, že hned tak rychle štrúdl z klasického listového těsta u nás nebude
Díky!








3. 2. 2016 15:42
Těsto se povedlo skvěle, množství jsem použila přesně podle receptu.
Po upečení je závin trošku tužší, než jsem zvyklá oproti kupovaným listovým těstům, ale zase to vyváží složení. Člověk alespoň ví co jí, což se o kupovaných těstech s milionem ingrediencí říct nedá..
Po upečení je závin trošku tužší, než jsem zvyklá oproti kupovaným listovým těstům, ale zase to vyváží složení. Člověk alespoň ví co jí, což se o kupovaných těstech s milionem ingrediencí říct nedá..
31. 10. 2015 18:02
Dnes sem si ho doma udělala a je skvělý
5. 10. 2015 18:59
tak tohle těsto jsem dělala poprvé a už teď vím,že ne naposled.Bylo úžasně vláčné,i když jsem tam musela přidat o trošku víc mouky,krásně se s ním pracuje a výsledek?Nepřejte si mě vidět,jak jsem přežraná

Děkuji za něj




23. 6. 2015 20:48
S těstem se krásně pracuje a bylo také dobré. Takže všem doporučuju vyzkoušet. Je to super

16. 8. 2014 14:14
Tak nevím, co jsem udělala špatně, ale bohužel jsem dopadla úplně stejně jako paní Petra, tzn. že těsto bylo šíleně tvrdé a nedalo se jíst. Protože se hodně lepilo, musela jsem taky přidat skoro dvojnásobek mouky. Nezapomněla jsem ho ani potřít máslem ani potom dát pod vlhkou utěrku. Jako naschvál jsem dělala dvojnásobnou porci

3. 4. 2014 12:51
Pani (slečna) Petra mozna ocekavala testo podobne listovemu. To jsou pak strudly doslova "rozblemtane".. Toto testo po upeceni ze shora krasne krupe a uvnitř je prijemne a vlacne. Napadá me však, zda Petra nezapomněla testo před nanesenim jablek pomaslit... Ja na to s jednou pulkou zapomněla a je pravda, ze je testo vice suche. Jinak mi moc chutna :)

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zapečené rohlíky
Přidáno před 29 minutami

Vepřové roládky s kedlubnou a žampiony
Přidáno před 1 hodinou

Mechový dort na plech
Přidáno před 5 hodinami

Pollo con Molle
Přidáno před 5 hodinami

Lehce pikantní zeleninová směs s rýží
Přidáno před 7 hodinami

Květák ve sladké chilli omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Rychlá smetanová pepřová omáčka
uvařil/a kucharka-pekarka
před 47 minutami

Květáková polévka II
uvařil/a Ivetapos
před 51 minutami

Křenová pikantní pomazánka
uvařil/a Lucieva
před 1 hodinou

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou

Domácí kečup
uvařil/a Alue444
před 2 hodinami

Čokoládová plnka do buchiet-podrobný postup
uvařil/a Gabriell
před 2 hodinami

Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
uvařil/a Ronnykush
před 3 hodinami


Šunkofleky
uvařil/a Janek12
před 4 hodinami

Švestkový koláč s mákem a ořechy
uvařil/a magdalena66
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na štrůdl těsto na jablečný štrůdl těsto na štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl těsto na štrůdl s octem menu domů recepty strudl testo jablecny štrůdl recept štrůdl na plech štrúdl z octa jablečný štrůdl na plech recept na těsto na štrúdl těsto na štrůdl bez tuku kynutý jablečný štrudl štrudl z oleje jablečný štrůdl z listového těsta těsto na jablečný závin štrůdl recept štrůdl ocet
Suroviny: mouka hladká, voda, olej, šťáva citronová, vejce, sůl, jablko, strouhanka, cukr, skořice mletá, ořechy, rozinky, cukr moučkový, máslo
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxz7
34 názorů