Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Z tohoto domácího taženého těsta vytvoříte jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto vás překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin z domácího taženého těsta se určitě stane vaším majstrštykem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min

110 min (65 min příprava + 45 min tepelná úprava)

27. 11. 2011 17:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 517 kJ / 1 319 kcal
Bílkoviny40,88 g
Tuky35,16 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy205,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných listových těst stává).

Štrúdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrúdlu, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrúdlů, které dělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Ilonka1

24. 10. 2021 19:11

Taky jsem dnes zkoušela a je moc dobrej.

clarie.kumi

4. 10. 2021 11:16

nevím proč, ale štrůdly mi prostě nejdou a tento bohužel nebyl výjimka :-( . Dnes zkouším znovu tak snad se povede lépe. Těsto je chuťově výborné <3

zdenka.s

8. 2. 2017 20:22

S těstem se sice pracovalo.krásně,ale to je tak všechno, pro nás zklamání. Křupavé až moc,spíš suché.Péct 45 až 60 minut je moc na tak tenké těsto,pekla jsem 35 minut a stačilo. Ale každý máme jiné chutě :-)

Marie

27. 1. 2017 12:48

Recept SUPER :yes::yes::yes: těsto krásně táhlé a vláčné bez žádného přidávání další surovin (přesně podle receptu). A jsem ráda, že tentokrát jsem se nedostala do krámu pro klasické listové těsto, ale pustila jsem se do této varianty, jelikož výsledek stál opravdu za to! :-8 :-) Jestli těsto tvrdne nemohu posoudit, jelikož byl závin velice rychle ,,sklizen,, a musela jsem péct ještě jednu dávku, abychom měli pro návštěvu :-). Takže, pokud u vás štrúdl mizí taky tak rychle, je lepší dělat už dvojtou dávku :-D Myslím si, že hned tak rychle štrúdl z klasického listového těsta u nás nebude :-D Díky!

Ef.ka

3. 2. 2016 15:42

Těsto se povedlo skvěle, množství jsem použila přesně podle receptu.
Po upečení je závin trošku tužší, než jsem zvyklá oproti kupovaným listovým těstům, ale zase to vyváží složení. Člověk alespoň ví co jí, což se o kupovaných těstech s milionem ingrediencí říct nedá..

Veru

31. 10. 2015 18:02

Dnes sem si ho doma udělala a je skvělý

Lenča

5. 10. 2015 18:59

tak tohle těsto jsem dělala poprvé a už teď vím,že ne naposled.Bylo úžasně vláčné,i když jsem tam musela přidat o trošku víc mouky,krásně se s ním pracuje a výsledek?Nepřejte si mě vidět,jak jsem přežraná:-D:-D:-D Děkuji za něj:-K

Daša

23. 6. 2015 20:48

S těstem se krásně pracuje a bylo také dobré. Takže všem doporučuju vyzkoušet. Je to super:-K

Veronika

16. 8. 2014 14:14

Tak nevím, co jsem udělala špatně, ale bohužel jsem dopadla úplně stejně jako paní Petra, tzn. že těsto bylo šíleně tvrdé a nedalo se jíst. Protože se hodně lepilo, musela jsem taky přidat skoro dvojnásobek mouky. Nezapomněla jsem ho ani potřít máslem ani potom dát pod vlhkou utěrku. Jako naschvál jsem dělala dvojnásobnou porci ;-(

Diana

3. 4. 2014 12:51

Pani (slečna) Petra mozna ocekavala testo podobne listovemu. To jsou pak strudly doslova "rozblemtane".. Toto testo po upeceni ze shora krasne krupe a uvnitř je prijemne a vlacne. Napadá me však, zda Petra nezapomněla testo před nanesenim jablek pomaslit... Ja na to s jednou pulkou zapomněla a je pravda, ze je testo vice suche. Jinak mi moc chutna :);-)

Kriss

28. 11. 2013 12:25

Žaneta : Stačí dát na nějaké teplé místo a přikrýt třeba utěrkou.;-)

Žaneta

28. 11. 2013 11:34

Chtěla jsme vědět vážně to musí být pod tím hrncem nedá se to udělat bez toho..?

Ivana79

27. 9. 2013 11:36

Mne sa toto cesto moc páčilo,dokonca som pridala ešte trochu mlieka,tak neviem prečo mala Petra ten problém :-O Robila som tvarohové a jablkové,som moc spokojná,cesto išlo vymiesiť doslova samo :-)):yes:

Nikola

22. 6. 2013 14:06

Moc dobré, povedlo se a to jsem pekla ze špaldové mouky, ani jsem podloužku nemusela pomoučit :) :yes:;-)

Marie

25. 1. 2013 15:01

zizala: k Petře
Těžko by ztvrdnutí zavinilo máslo (na půl kila mouky by čtvrtka másla byla dost), spíš půjde o mouku. Ne o mnořství, ale o kvalitu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl těsto na jablečný štrůdl těsto na štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl těsto na štrůdl s octem menu domů recepty strudl testo jablecny štrůdl recept štrůdl na plech štrúdl z octa jablečný štrůdl na plech recept na těsto na štrúdl těsto na štrůdl bez tuku kynutý jablečný štrudl štrudl z oleje jablečný štrůdl z listového těsta těsto na jablečný závin štrůdl recept štrůdl ocet

Suroviny: mouka hladká, voda, olej, šťáva citronová, vejce, sůl, máslo, jablko, strouhanka, cukr, skořice mletá, ořechy, rozinky

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxz7