Závin ze šlehačkového těsta
Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že ani nebudete vědět jak a jeho příjemná chuť vám ještě chvíli zůstane v ústech.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 180 kJ / 3 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 88,76 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 482,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme smetanu, vejce, ocet, sůl a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka. Necháme 30 minut odpočinout.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozdělíme na tři díly. Každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech.
Krok 4: Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut.
Krok 5: Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.
Zveřejněno 16. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin ze šlehačkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5ql
Moje poznámka
Závin ze šlehačkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5ql
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 57 sekundami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 29 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 44 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
šlehačkové těsto na štrůdl,
slehackovy strudl,
jablečný závin ze šlehačky,
těsto na štrůdl ze šlehačky,
strudl ze slehacky,
jablkový závin ze šlehačky,
těsto na závin,
strudl ze slehackoveho testa,
šlehačkový závin,
závin ze šlehačky,
slehackove testo,
těsto na štrůdl se šlehačkou,
jablečný štrůdl ze šlehačky,
jablečný závin ze šlehačkového těsta,
strudl slehackove testo,
strudl se slehackou,
těsto se šlehačkou,
slehackovy jablecny zavin,
sleha kovy závin,
těsto na štrůdl ze šlehačky a másla
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
vejce,
ocet,
sůl,
jablko,
cukr krupice,
skořice mletá,
strouhanka,
máslo,
rum
Komentáře (21)