Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "

Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

24. 2. 2014 22:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 741 kJ / 1 133 kcal
Bílkoviny33,14 g
Tuky17,93 g
Vláknina20,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krev lze objednat u řezníka. Můžeme ještě na sádle osmažit cibulku a polévku s ní dochutit a dozdobit.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

26. 2. 2014 10:13

hosta:Tak je to myšleno, že jelítko je náhrada a já tomu tak rozumněl ale asi nesrozumitelně napsal.A pak křupavej rohlíček, nebo houstička. Nemá chybu. Tak promiňte .

Hrašuľka.Hrašuľka

25. 2. 2014 22:46

Andulakovina: "Komu hus a komu prasa, komu pečená klobása" tak sa u nás hovorí.
U nás sa táto polievočka volá ovar, ale aj obar, ale nech sa volá ako chce, je to úžasná pochúťka pre toho, kto jú má rád.
A predstavte si, že ja žijem v takej pr.... sveta, kde
vývar z ovaru lejú sviniam. Vraj, kto by to žral :-!

Andulakovina Andulakovina

25. 2. 2014 14:52

Tak tomuhle ja na chut asi nikdy neprijdu:-)Doma jsem tehda kazdy rok zabijeli a ja tento druh pokrmu nemohla vystat.ale takovy skvarecky:-)ty jsem jedla zas jenom ja a nechapala proc jinym nechutnaji:-)

pipre pipre

25. 2. 2014 13:16

Jéj, prdelačku mám moc ráda:yes::yes:+9

hosta hosta

25. 2. 2014 11:35

Vaclav Fronek: je to přesně obráceně. Tmavá zabíjačková polévka je vždy z krve, jelítko už je náhražka, velmi obvyklá a dobrá:-)):yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

25. 2. 2014 11:24

Pravá a čerstvá "PRDELAČKA" jako od nás a název nás baví i hospůdkách a i hogo fogo restauracích. . To sedí. Ale když není jelítko taky stačí. +bodík 7

magdalenka magdalenka

25. 2. 2014 10:36

Ahoj, u nás sa nevyhnute pridáva aj nové korenie. Inak tak isto. (A názov "prdelačka" pre túto polievku sa u nás doma ujal, manžel ho priniesol kedysi z Čiech...:-)))

tejaja tejaja

25. 2. 2014 08:28

Dala by som si :yes: Všimla som si, že píšeš o tom, že nesmie dôjsť k varu, že sa krv zrazí. U nás sa robí práve tak, že tá krv sa zraziť má. Takže v polievke máš kúsky zrazenej krvi, ako halušky. Nesmierne dobré:-) Ibaže tú krv u nás nezoženiem, aj na dedinách sa už zabíja málo, nemala som tú polievku v ústach snáď 20 rokov. :-D:yes:;-)

zizala zizala (moderátorka)

25. 2. 2014 08:11

Andreo, tak jsem se zasnila hned po ránu :-*:-p:-p:yes:

spagetka spagetka

25. 2. 2014 07:43

Rozchechtala jsem se z názvu - "pravá" - a stejně uvedeš, co máš na jazyku - prdelačka :-D:-D:yes::yes:. Ale jinak, jo, takhle se to od nepaměti dělá i u nás, nedávno jsme ji měli, díky kamarádovi ze zabíjačky a je to nebe v hu...písk.... v pusince :-*:-*:-p:-p:yes::yes::yes:. Vidíš a to jsem myslela, že tu ta polévka je;-)
Bacha pro ostatní, nemíním rozviřovat diskuzi o názvu, recept je osvědčený desítkami generací a jak se kde jmenuje, je čistě věc té určité komunity.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zabijačková polévka zabíjačková polévka z jelita zabijačková polévka z jelit zabijačková polévka recept prdelacka zabíjačková polévka z prejtu zabijačková polévka z krve černá polévka recepty zabijačková polévka polévka zabijačková zabíječková polévka domaci prdelačka domácí zabíjačková polévka recept na zabíjačkovou polévku černá polévka z jelita zabíjačková polévka z jelítka zabíjačková polévka tmavá polévka z tlačenky recept zabijačková polévka tmavá zabíjačková polévka

Suroviny: vývar masový, krev vepřová, kroupy, česnek, majoránka sušená, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v51X