Pravá bulharská pomazánka
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 049 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,36 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tímto postupem získáte cca 1 kg velice chutné pomazánky vhodné na chlebíčky či jednohubky, rovněž výborné na topinkách. Pokud možno, suroviny připravujte v masovém mlýnku, nemixujte, opravdu to lépe chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2021 11:34
Posílám slíbenou fotku. Bylo to móc dobré. Přidala jsem nad recept, ještě jednu malou cibuli, aby byla cibulovější, ale to je, jak, kdo má rád ! A je toho hrozně moc, takže příště z půl dávky.
18. 11. 2021 17:55
Prave se mi chladi v lednici, musi to odlezet, ale potom poslu fotecku. Dam vecer na cesnekovou topinku. Chutnala jsem, bude skvela.
8. 11. 2021 17:21
Tonja: K první poznámce, z toho si nic nedělej a podívej se na jiný recept. Taky jsem se potěšila, že mám video, u receptu na lokše a po jeho zhlédnutí, se budím hrůzou.
7. 11. 2021 23:30
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka ááá nééébo Pravá "bulharská" pomazánka
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he
7. 11. 2021 21:48
Nechci kritizovat pomazánku, je dobrá. Mám však 2 připomínky k receptu:
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
13. 5. 2011 11:32
Jj, já jsem ji dělala na Silvestra a jen se po ní zarášilo!!! ) Tento víkend ji udělám zase.
16. 10. 2009 10:28
Vyzkousela jsem a musim rici, ze je opravdu vyborna a hezky jsem tak zpracovala maso z hoveziho vyvaru.Jen misto kecupu jsem pouzila pasirovana rajcata. Tri dnu se ale u nas nedockala, snedli jsme ji na posezeni.bodik
9. 8. 2009 15:22
Dobré využití masa z polévky, dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 21 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 4 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 38 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 48 minutami
Koka buchta
Panova uvařila před 49 minutami
Moravský králík
Libotovska uvařil před 57 minutami
Koláče s tvarohem a rebarborou
Kamilana uvařila před 59 minutami
Hamburská vepřová kýta
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Wafflando uvařila před 1 hodinou
Míchaná vejce
matejkosila uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky s omáčkou
Vanish uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Nepovedla se vám domácí majonéza? Zkuste ji podle našich rad, bude to pochoutka!
Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo
Další recepty
Tématické fráze: bulharska pomazanka bulharská pomazánka recept recept na bulharskou pomazánku jak se dela bulharska pomazanka bulharská pomazánka z masa bulharská pomazánka z brambor recept bulharska pomazanka bulharská pomazánka z hoveziho masa domaci bulharska pomazanka recepty bulharska pomazanka bulharskapomazanka domaci bulharka pomazanka bulharska bulharka bulharská pomazánka - recept pomazánka bulharka prava bulharka bulharka recept mlynek na brambory bulharská pomazánky
Suroviny: hovězí zadní, brambory, cibule, majonéza, kečup sladký, okurky sterilované, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
8 názorů