Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruské ořechy

Vyzkoušejte toto skvělé cukroví ve tvaru ořechů. Výborné je plněné krémem připraveným ze Salka a másla, nebo s vanilkovým krémem ochuceným trochou rumu. Dozdobit ho můžete podle svých představ, například namočením do čokolády.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 3. 2014 01:43

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 796 kJ / 3 297 kcal
Bílkoviny44,86 g
Tuky210,36 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 871 mg
Sodík 2,16 g
Sůl1,21 g
Sacharidy301,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuto formu mám již několik let, ale recept jsem sem nedávala, protože se forma na Ruské ořechy těžko shání. Je mi sympatická i tím, že má 10 vyměnitelných plotýnek (na donuty, na oplatky, bábovičky atd.)

Mám ale vyzkoušeno, že tam lze péct i běžná těsta, která pečeme třeba na Vánoce, proto přikládám i fotku "Ořechových ořechů".

Zjistila jsem, že občas bývá v prodeji v Lidlu, proto recept přidávám. Tato forma má sice jen 3 vyměnitelné plošky, ale zase je levnější .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

amalia amalia

9. 4. 2014 10:45

magdalenka:aničkinu fotku som si pozrela, preto som pridala dve svoje: je to presne to isté:-)) fakt sa teším, že nový vaflovač využijem aj na iné pečivo:-)) ešte je tam tretia forma, nemáš nejaký nápad? a koľko kobyliek vlastne máš:-)):-?:-K

magdalenka magdalenka

9. 4. 2014 10:40

amalia: ja som bola prvý ochutnávač...:-D po odstáti v krabici v chladničke trochu zmäkli a boli ešte lepšie. A kobylky to šrotovali ako najaté...
Pozri foto od Aničky Kocíkovej, je to to isté, čo sa predáva vo Francúzsku.

amalia amalia

9. 4. 2014 10:37

ahoj, magdalenka:-)) ak si tým ochutnávačom bola ty, rada verím:-)) a recept si ukladám:-K

magdalenka magdalenka

9. 4. 2014 10:37

amalia:aj tu v BA stojí 19,90 :-D...nižšie som písala.

amalia amalia

9. 4. 2014 10:35

ospravedlňujem sa za preklepy, keď som ich chcela opraviť, už tam bol nový komentár:-* Pridala som fotky vaflovača (gaufrier), aj tu stál 19.90 eur:-))

magdalenka magdalenka

9. 4. 2014 10:35

Hella: Ochutnávači skonštatovali, že sú VÝBORNÉ!!!:yes:

mona13

9. 4. 2014 10:32

Kdyby měl někdo zájem, mám doma formu na ruské ořechy. Není elektrická, dává se přímo na sporák. Máte-li zájem, napište na sommsa@seznam.cz.Cena 400 + poštovné.:yes:

amalia amalia

9. 4. 2014 10:32

Helle, ak už toto nie je zákon schválnosti, tak neviem:-O Takýto vaflovač som si kúpila asi pred mesiacom vo vfrancúyskom Lidli, pretože môj starý, čo mám v BA mi odišiel, zošúchala sa teflónová vrstva. Rozmýšľala som, na čo asi využijem tie dve ďalšie formy... Takže na sviatky skúsim tvoj recept, ruské orechy tu možno nepoznajú;-) Tie tvoje sú krásne:yes::yes::yes:, tak uvidím, ako to dopadne;-)Ďakujem za recept:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 4. 2014 22:44

:-O:-O:yes::yes:

tejaja tejaja

6. 4. 2014 10:46

magdalenka: Magduška díky, ja som bola včera v Lidli, ale takú formu som tam nevidela, len iné. A pozerám vždy na nete, čo budú mať, nevidela som to. Kedy to bolo? Či myslíš ten multifunkčný vaflovač ? Ten kupovať nebudem, ja jeden vaflovač mám. ;-) Mne by stačila obyčajná forma.

magdalenka magdalenka

6. 4. 2014 09:44

tejaja: Skoč do Lidlu, určite nevypredali a dopredávajú...

tejaja tejaja

6. 4. 2014 07:29

Krásne oriešky, musím si tú formu niekde vystriehnúť. ;-):yes:

Hella Hella

5. 4. 2014 20:17

magdalenka: velikost kuliček se musí vyzkoušet, je zbytečné je dělat velké, musí se pak okrajovat, aby šly slepit, ty okraje nejsou nic hezkého. Je dobré při začátku pečení si dát do přístroje kuličky různých velikosti a vyzkoušet tu nejvhodnější. Já v receptu počet kusů nepíšu, protože záleží na značce přístroje. Jinak mě osobně těsto sladké nepřipadá, ale může to být věc názoru.

magdalenka magdalenka

5. 4. 2014 17:13

Hella: vyskúšala som tvoj recept, forma Silver Crost. Moja skúsenosť - guličky z cesta majú mať 5-6 g, inak sa zbytočne robí na orechoch "lem" ktorý je treba okrájať. V tejto forme som piekla "škrupinky" 3 a pol minúty. Mám ich cca 100 ks (mohla som sa prerátať), pred plnením. Plním asi až zajtra, ozvem sa.
Nadja píše o sladkom ceste, mne tak nepripadá - na 300 g múky 80 g cukru... napadlo ma, či sa nepomýlila pri recepte, robila ho z polovičnej dávky a cukor dala plnú dávku...

Hella Hella

3. 4. 2014 14:02

magdalenka: Ano, ve svém minulém příspěvku píšu, že používám různá běžná těsta, jedna fotka je z těsta na vanilkové rohlíčky. Jen těsta, která obsahují hodně tuku, tak se dost pálí - né, že by se připalovaly, ale tuk se rychle rozpouští a dost to čoudí. Já jsem teď na chalupě, až navštívím "domov", dodám další orig. recepty.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ruské orechy forma na ruské ořechy ruské ořechy recept vaflovač na ruské ořechy recept na ruske orechy forma na pečení ruských ořechů recepty z ořechu forma na ořechy recept ruske orechy vaflovač ořechy přístroj na ruské ořechy vaflovač na ořechy aukro forma na ruske orechy tncz nova levné recepty ládi hrušky 27.3 ruské ořechy forma pečeme z ořechů ruské plněné ořechy kde koupit formu na ruské ořechy ruský ořechy formy na ořechy

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, ocet, sůl, máslo, salko

TopRecepty.cz

Ruské ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKyY