Levný chléb od Ládi Hrušky

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 50 min + 14 hod kynutí 1 chléb Slané pečivo 175 názorů

536
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku vody
1/2 lžičky sušeného droždí
1,5 lžičky soli
kmín
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme vodu a promícháme. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě.

  2. Když je těsto vykynuté, na pomoučněném válu ho několikrát přehneme přes sebe. Těsto posypeme moukou a necháme ještě cca 1 hodinu kynout.

  3. Troubu vyhřejeme na 200°C a dáme do něj vyhřát i hrnec. Těsto dáme do hrnce, popřípadě pekáče, ale i jenského skla, ke kterému máme poklici. Pečeme uzavřené 30 minut, pak sejmeme poklici a pečeme ještě 20 minut, i déle, pokud máme raději tmavší kůrku.

  4. Pokud máte strach, že chleba nepůjde z hrnce-pekáče po upečení ven, stačí dát hrnec "vypéct" do trouby i s pečícím papírem a je po starosti.

Poznámka

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.

Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 979 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Levný chléb od Ládi Hrušky

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jitka: Zvrácené?? :-O Nechápu.. Moje děti jsou už dospělé, ale rozhodně jim chutná tenhle chleba víc, než koupený.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Jitka: že negativní komenty jsou většinou anonymní... Co na tomto receptu vidíte špatného pro děti:-? Mouka, voda, sůl, kmín:-? A nebo se musí prudit za každou cenu:-?

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Dobrý den. Tímhle krmíte své vlastní děti???? Přijde mi to zvrácené.... Možná i trestné

    Odpovědět

  • veruš veruš(neregistrovaný)

    a já dávám hrnek a pul hladké, hrnek žitné a pul hrnku celozrné..chce to tu hladkou trochu umínit..pač ku zdraví nám nepřidává.. jinak je fajnový:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    MajaV: Tak to mám radost :-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Tak jsem chlebík taky dneska upekla, je snadný a vynikající, asi zatím nejlepší z receptů na domácí chléb, které jsem kdy zkoušela:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    KATERINA:;-)

    Odpovědět

  • KATERINA KATERINA(neregistrovaný)

    chleba je vinikajici:-):yes::-))

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Cléb není špatný. Manželka jej pekla taky, Jen ta dlouhá příprava na tom docela vadí. Rychlejší je těsto udělat v domácí pekárně a pak na pečícím papíru na plechu upéct v troubě. Pak je to mňamka. Nepovedl se snad jednou a to díky sušeným droždím,mamina preferuje čerstvé :-Kwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    mamča: jednou zkusíš a pak už musíš, co?:-D

    Odpovědět

  • mamča mamča(neregistrovaná)

    je to taková dobrota já ho dělala včera poprvé a musím zas:-):-p

    Odpovědět

  • mekanik mekanik(neregistrovaný)

    pridavam jeste cesnek,špek a osmaženou cibuli.je skvelej

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Irule: Týý jo!!!! Krásná fotka!! Já si ho taky zas musím upéct. To je takové období, kdy ho dělám týden každý den a pak zase něco jiného. Díky moc za krásnou fotku, Irčo:-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Tak jsem ho konečně taky vyzkoušela. Mně se s těstem pracovalo dobře.
    Pekla jsem ho v hrnci s pokličkou. Takže bodík už jsem poslala dávno, teď už jen foto do sbírky ;-):-p:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    AvcaB: Díky za vychytávku ohledně kynutí;-). Jsem moc ráda, že chutnal!!:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo