Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Pokud budete mít štěstí a stanete se majiteli formy na ruské ořechy, můžete si upéci korpusky ořechů, které se mohou plnit slanou či sladkou náplní, anebo se po upečení dají křupat jen tak ke skleničce dobrého vínka.
Suroviny pro 1 dávka
80 kusů půlek
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 308 kJ / 1 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 86,56 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 661 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ručním mixérem vyšleháme margarín pokojové teploty společně s cukrem, vejcem a solí.
Krok 2: Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět ručním mixérem, nastaveným na nejvyšší stupeň promícháme na hladké těsto.
Krok 3: Z těsta uždibujeme kousky přibližně na polovinu kávové lžičky (nebo odvážit 5 g) a v dlaních uválíme malé kuličky.
Krok 4: Kuličky naskládáme do zahřáté formy, víko uzavřeme a těsto pečeme přibližně 3-5 minut. Po 3 minutách můžeme víko odjistit, otevřít a zkontrolovat barvu pečeného těsta. Pak ihned znova přiklopíme a dopečeme.
Krok 5: Hotové vaflové ořechy z formy vyjmeme buď nějakou dřevěnou špachtličkou, nebo opačným koncem vařečky, nebo jiným vhodným nekovovým předmětem. Tím zabráníme případnému poškrábání nepřilnavého povrchu formy.
Krok 6: Vychladlé ořechy plníme různými slanými náplněmi. Například nastrouhanou nivou, kterou vyšleháme s trochou změklého másla a nasekanými ořechy. Nebo různými sýry, promíchanými s nakrájenou pažitkou, petržekou, kápií a podobně.
Zveřejněno 19. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD48
Moje poznámka
Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD48
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Asijský bůček s jasmínovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Králičí hřbet s nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá slepice na paprice
Přidáno před 2 hodinami
Králičí stehna z Křižanovského polesí
Přidáno před 2 hodinami
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bulgurové placky s lilkem (kibbeh)
Antonausprag před 38 minutami
Žebírka na medu
moury7 před 1 hodinou
Francouzské brambory
Hahan před 1 hodinou
Rozcuchaná nevěsta
Evellinka před 1 hodinou
Rychlá kakaová buchta
Ajkad před 1 hodinou
Špagety ala carbonara
Ajkad před 1 hodinou
Placičky ze surimi, vloček a špenátu
janpoho před 2 hodinami
Dušená mrkev
poirotka před 2 hodinami
Univerzální recept na hrnkovou buchtu
Theodora před 3 hodinami
Nejchutnější rafaelo řezy
Petulice před 3 hodinami
Tématické fráze:
forma na ruské ořechy,
syntrox,
přístroj na ruské ořechy,
ruské ořechy,
těsto do vaflovače,
sintrox,
recept na oříšky z vaflovače,
formicky na ruske orechy,
slané ruské ořechy,
forma na ořechy,
forma na cukroví z ruska,
recept na ruské ořechy,
vaflove rozetky recept,
ruské kuličky,
forma na peceni ruske orisku,
vanoční ruske ořechy,
kdy plnit ořechy,
recept na sladké vaflové rozetky,
syntrox -kouzelný oříšek,
slané těsto na ruské řechy
Suroviny:
mouka hladká,
margarín,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr,
sůl
Komentáře (15)