Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 4. 2014 15:34

Suroviny

Porce: 80 kusů půlek

Nutriční hodnoty

Energie6 308 kJ / 1 508 kcal
Bílkoviny31,68 g
Tuky86,56 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy147,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do podobných přidávám „Ruské ořechy“od Helly,která minulý měsíc u svého receptu dala do poznámky upozornění, kde se dá tento vaflovací přístroj zakoupit-Heli, ještě jednou díky za info:-)

Recept na slanou verzi jsem opsala z přiloženého návodu, jen jsem doplnila, jaký druh mouky a tuku jsem použila já.

Tu správnou velikost kuliček se mi podařilo utrefit skoro až ke konci, takže mám cca něco kolem 20ks“slušně“vypadajících půlek:-) Naplním je nivovou pomazánkou, kterou budu dělat na chlebíčky.

Ty zbývající, které nebyly moc vzhledné jsou už snězené a byly chuťově lepší, než krekry.

Takže až příště budu dělat novou várku, tak do těsta ještě přidám lžičku drceného kmínu a trochu máku a sníme to bez plnění:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Anna Kocikova

26. 10. 2015 15:59

Vojtova Anna:Formu jsem koupila loni v Lidlu.Mívají ho v nabídce tak 2 krát v roce.Pro informaci přidávám ilustrační foto:-)http://www.sdilej.eu/pics/b978b8d342cf60525962c3c1...

Vojtova Anna

26. 10. 2015 10:59

To se mě moc líbí,kde se dá přístroj koupit

Anna Kocikova

25. 4. 2014 18:04

magdalenka:Magdalenko,každá dobře míněná rada je vítána:-K:-K

magdalenka

23. 4. 2014 09:19

Anička, nie je to moja zásluha...pri tom Hellinom recepte to napísala Nadja, že najlepšie je mať guličky cca 5 gramové. Ja som ďalším výskumom zistila, že napr. 7 je veľmi veľa a 4 g zas málo. Optimálne je to 5-6 g...Najlepšie je naozaj spraviť "hada", nakrájať, odvážiť a spraviť niekoľko vzorových guličiek a podľa toho šúľať ďalšie. Váhu som mala pred sebou na stole, ak sa mi nezdalo, šup na váhu. Až keď som mala všetky guličky hotové, začala som piecť a sledovala som hodiny. Trochu nuda, ale čo už... A vyberala som z formy špáratkom (páratko).

Anna Kocikova

22. 4. 2014 22:07

Přátelé tohoto webu,nechci,abychom jsme se tady škorpily/i ohledně zubů...také je začínám mít na nic:-8nemládnu;-)
Jen jsem uvedla slanou verzi z přiloženého letáku,kterou jsem vyzkoušela a chutnala nám :-)
Ale,prosím,pokud použijete formu s vajíčky a kytkama...nedoporučuji:-/mě se ulámaly lístky a stopky;-(Ale jinak,chuťově opravdu ano:-)

Děkuji za komentáře a info:-K
Magdi,jdu to dopsat,já jsem kuchařka něky opravdu za"raz,dva,tři"ale vážně mě nenapadlo tu kuličku zvážit:-8

zizala

22. 4. 2014 17:20

lomacka: Tak proč nejdřív sepsuješ těsto, že je blbý, když máš mizerný zuby? Nechápu :-/

Slaná verze se mi líbí :yes:

Nikina

22. 4. 2014 16:45

Fíha! To bych si nechala líbit :yes::-K

lomacka

20. 4. 2014 16:03

Anna Kocikova: no jo když mě ty zuby už neslouží :-))

Hella

20. 4. 2014 11:59

:yes::yes::yes: + 6

magdalenka

20. 4. 2014 07:43

Ahoj Ani, pri Hellinom recepte v komentároch pod receptom Nadja píše o 5 gramových guličkách cesta. Naozaj je to tak, je to tá optimálna hmotnosť. Väčšie pretekajú a malé nie sú pekné, oplatí sa odvážiť si guličky z cesta, kým to vojde do oka. Mohla by si to dopísať do receptu. Ja som si odvážila niekoľko guličiek cesta ako vzor, potom som spravila z cesta "hada" a nakrájala, ušúľala guličky všetky naraz a potom len piekla. Piplačka, ale oplatí sa.
Slané orechy sú dobrý nápad.:yes:

JanaDorazinova

19. 4. 2014 22:18

:yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova

19. 4. 2014 21:01

Danca:Danuš děkuji:-*:-K
Ten váleček nakrájený na kolečka by byl méně pracný;-)Ale zase těsto upečené v klasických formičkách na vánoční ořechy bude po slepení vypadat o hodně lépe:yes:Vím,že improvizuješ velice zdařile,tak určitě na něco příjdeš:-)

lomacka:to nebude těstem:-*to bude zubama:-8
Já jsem ořechy plnila dnes v podvečer a už teď jsou krásně vláčné:yes:

lomacka

19. 4. 2014 19:08

lomacka: blbý těsto

lomacka

19. 4. 2014 19:08

hoj,tak jsem to zkoušela a je to tvrdý jak štolverk :-((:no:

Danca

19. 4. 2014 17:43

Tak to je hodně lákavé! Formu bohužel nemám, ale těsto by šlo určité plnit a upéct ve formičkách na takové ty vánoční ořechy nebo třeba jen udělat váleček a nakrájet ho na kolečka...? Každopádně takové slané mňamky máme moc rádi! Zkusim zaimprovizovat ;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: forma na ruské ořechy syntrox přístroj na ruské ořechy ruské ořechy těsto do vaflovače sintrox recept na oříšky z vaflovače formicky na ruske orechy slané ruské ořechy forma na ořechy forma na cukroví z ruska recept na ruské ořechy vaflove rozetky recept ruské kuličky forma na peceni ruske orisku vanoční ruske ořechy kdy plnit ořechy recept na sladké vaflové rozetky syntrox -kouzelný oříšek slané těsto na ruské řechy

Suroviny: mouka hladká, stella, vejce, prášek do pečiva, cukr, sůl,

TopRecepty.cz

Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZD48