Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Pokud budete mít štěstí a stanete se majiteli formy na ruské ořechy, můžete si upéci korpusky ořechů, které se mohou plnit slanou či sladkou náplní, anebo se po upečení dají křupat jen tak ke skleničce dobrého vínka.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
80 kusů půlek
Nutriční hodnoty
Energie | 6 308 kJ / 1 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 86,56 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 661 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do podobných přidávám „Ruské ořechy“ od Helly, která minulý měsíc u svého receptu dala do poznámky upozornění, kde se dá tento vaflovací přístroj zakoupit - Heli, ještě jednou díky za info :-)
Recept na slanou verzi jsem opsala z přiloženého návodu, jen jsem doplnila, jaký druh mouky a tuku jsem použila já.
Tu správnou velikost kuliček se mi podařilo utrefit skoro až ke konci, takže mám cca něco kolem 20 ks “slušně“ vypadajících půlek :-) Naplním je nivovou pomazánkou, kterou budu dělat na chlebíčky.
Ty zbývající, které nebyly moc vzhledné jsou už snězené a byly chuťově lepší, než krekry.
Takže až příště budu dělat novou várku, tak do těsta ještě přidám lžičku drceného kmínu a trochu máku a sníme to bez plnění :-).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2015 16:59
Vojtova Anna:Formu jsem koupila loni v Lidlu.Mívají ho v nabídce tak 2 krát v roce.Pro informaci přidávám ilustrační fotohttp://www.sdilej.eu/pics/b978b8d342cf60525962c3c1...
26. 10. 2015 11:59
To se mě moc líbí,kde se dá přístroj koupit
25. 4. 2014 19:04
magdalenka:Magdalenko,každá dobře míněná rada je vítána
23. 4. 2014 10:19
Anička, nie je to moja zásluha...pri tom Hellinom recepte to napísala Nadja, že najlepšie je mať guličky cca 5 gramové. Ja som ďalším výskumom zistila, že napr. 7 je veľmi veľa a 4 g zas málo. Optimálne je to 5-6 g...Najlepšie je naozaj spraviť "hada", nakrájať, odvážiť a spraviť niekoľko vzorových guličiek a podľa toho šúľať ďalšie. Váhu som mala pred sebou na stole, ak sa mi nezdalo, šup na váhu. Až keď som mala všetky guličky hotové, začala som piecť a sledovala som hodiny. Trochu nuda, ale čo už... A vyberala som z formy špáratkom (páratko).
22. 4. 2014 23:07
Přátelé tohoto webu,nechci,abychom jsme se tady škorpily/i ohledně zubů...také je začínám mít na nicnemládnu
Jen jsem uvedla slanou verzi z přiloženého letáku,kterou jsem vyzkoušela a chutnala nám
Ale,prosím,pokud použijete formu s vajíčky a kytkama...nedoporučujimě se ulámaly lístky a stopkyAle jinak,chuťově opravdu ano
Děkuji za komentáře a info
Magdi,jdu to dopsat,já jsem kuchařka něky opravdu za"raz,dva,tři"ale vážně mě nenapadlo tu kuličku zvážit
Jen jsem uvedla slanou verzi z přiloženého letáku,kterou jsem vyzkoušela a chutnala nám
Ale,prosím,pokud použijete formu s vajíčky a kytkama...nedoporučujimě se ulámaly lístky a stopkyAle jinak,chuťově opravdu ano
Děkuji za komentáře a info
Magdi,jdu to dopsat,já jsem kuchařka něky opravdu za"raz,dva,tři"ale vážně mě nenapadlo tu kuličku zvážit
22. 4. 2014 18:20
lomacka: Tak proč nejdřív sepsuješ těsto, že je blbý, když máš mizerný zuby? Nechápu
Slaná verze se mi líbí
Slaná verze se mi líbí
22. 4. 2014 17:45
Fíha! To bych si nechala líbit
20. 4. 2014 17:03
Anna Kocikova: no jo když mě ty zuby už neslouží
20. 4. 2014 12:59
+ 6
20. 4. 2014 08:43
Ahoj Ani, pri Hellinom recepte v komentároch pod receptom Nadja píše o 5 gramových guličkách cesta. Naozaj je to tak, je to tá optimálna hmotnosť. Väčšie pretekajú a malé nie sú pekné, oplatí sa odvážiť si guličky z cesta, kým to vojde do oka. Mohla by si to dopísať do receptu. Ja som si odvážila niekoľko guličiek cesta ako vzor, potom som spravila z cesta "hada" a nakrájala, ušúľala guličky všetky naraz a potom len piekla. Piplačka, ale oplatí sa.
Slané orechy sú dobrý nápad.
Slané orechy sú dobrý nápad.
19. 4. 2014 23:18
19. 4. 2014 22:01
Danca:Danuš děkuji
Ten váleček nakrájený na kolečka by byl méně pracnýAle zase těsto upečené v klasických formičkách na vánoční ořechy bude po slepení vypadat o hodně lépeVím,že improvizuješ velice zdařile,tak určitě na něco příjdeš
lomacka:to nebude těstemto bude zubama
Já jsem ořechy plnila dnes v podvečer a už teď jsou krásně vláčné
Ten váleček nakrájený na kolečka by byl méně pracnýAle zase těsto upečené v klasických formičkách na vánoční ořechy bude po slepení vypadat o hodně lépeVím,že improvizuješ velice zdařile,tak určitě na něco příjdeš
lomacka:to nebude těstemto bude zubama
Já jsem ořechy plnila dnes v podvečer a už teď jsou krásně vláčné
19. 4. 2014 20:08
lomacka: blbý těsto
19. 4. 2014 20:08
hoj,tak jsem to zkoušela a je to tvrdý jak štolverk
19. 4. 2014 18:43
Tak to je hodně lákavé! Formu bohužel nemám, ale těsto by šlo určité plnit a upéct ve formičkách na takové ty vánoční ořechy nebo třeba jen udělat váleček a nakrájet ho na kolečka...? Každopádně takové slané mňamky máme moc rádi! Zkusim zaimprovizovat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 10 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 1 hodinou
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 6 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější recepty z růžičkové kapusty. Proč je nejlepší v zimě?
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Další recepty
Tématické fráze: forma na ruské ořechy syntrox přístroj na ruské ořechy ruské ořechy těsto do vaflovače sintrox recept na oříšky z vaflovače formicky na ruske orechy slané ruské ořechy forma na ořechy forma na cukroví z ruska recept na ruské ořechy vaflove rozetky recept ruské kuličky forma na peceni ruske orisku vanoční ruske ořechy kdy plnit ořechy recept na sladké vaflové rozetky syntrox -kouzelný oříšek slané těsto na ruské řechy
Suroviny: mouka hladká, margarín, vejce, prášek do pečiva, cukr, sůl
Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD48
15 názorů