Mátovo - meduňkový cukr
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Není to samozřejmě recept jako takový, spíš taková rada, jak ovonět cukr a ozvláštnit s ním nějaký dezert.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2014 18:09
sunny.sofi:Zatím ho mám týden uzavřený ve skleničce, nevlhne, tak myslím, že ještě vydrží déle.
20. 6. 2014 14:26
Máty a meduňky mám plnou zahradu, takže se mi nápad moc líbí
Ale mám dotaz - jak dlouho takový cukr vydrží? Díky
Ale mám dotaz - jak dlouho takový cukr vydrží? Díky
19. 6. 2014 21:37
zuzun: Aha, tak děkuju, budu muset tedy dát víc cukru, i když se mu snažím vyhýbat. Nebo tedy méně bylinek
19. 6. 2014 15:37
spagetka: Rekla bych hodne odvazne! Ja ji pouzivam (krom caje)zasadne a pouze do slanych" receptu. Dat ho(salvejovy cukr) na strudl ci bublaninu bych asi nemele odvahu, ale vime, ze chute jsou ruzne..... Mimo jine, bylinkove cukry pouzivam zasadne jen za syrova.
19. 6. 2014 15:10
Zizalko, Jamie Oliver delal jen matovy a presne jak rika Tejaja, nejdriv rozmrvil bylinky a pak pridaval cukr dokud to nebylo suche. Toho cukru to chtelo docela hodne, on totiz asi saje, kdyz je v prevaze. Zatim jsem to sama nezkousela, cukr nepouzivam, ale premyslela jsem nad stevii
19. 6. 2014 14:07
Jitkas: jitko, s šalvějí do štrůdlů, bublanin hlavně s jablky a borůvkami šalvěj tam má nekonečné kouzlo
19. 6. 2014 12:23
spagetka: Salvejovy cukr? Zajimave, opravdu neznam, kde ho pouzivas?
19. 6. 2014 10:23
tejaja: Zkusit to můžu
19. 6. 2014 10:18
zizala: Jarka, a čo tak utrieť najprv čisté bylinky a cukor pridať až neskůr, aby sa netrel cukor dlho spolu s bylinkami.
19. 6. 2014 09:51
1974andrea: To by bylo možné. Ona je poměrně šťavnatá. Postup mám stejný jako Ty, ale jakmile začnu třít, cukr zvlhne
19. 6. 2014 09:47
zizala:Zkus dát cukr na chvilku vychladit do ledničky. Je fakt, že i množství bylinek to ovlivní, čerstvé mají v sobě dost šťávy. Kamarádka mi i poradila dávat sušené bylinky, ne čerstvé, ale v období čerstvých dávám jim přednost.
19. 6. 2014 09:46
zizala:A jaký máš postup? Možná ta bazalka má více silic, tak je vlhčí. Nevím. S tou jsem to nezkoušela.
19. 6. 2014 09:41
Já mám ráda kombinaci máty a bazalky. Ale přiznám se, že se mi nedaří sypký cukr, vždycky se mi ten cukr rozpustí a je kašovitý. Chuťově je skvělý Dávám moc bylinek nebo čím to je?
19. 6. 2014 08:55
Já takto obměňuju diacukr na pečení a je to fakt výborná vychytávka, ani už nevím, od koho jsem tu radu získala., mohou se dát jakékoli jiné bylinky (šalvěj,levandule...)
18. 6. 2014 21:32
Hezké a voňavé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 15 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 7 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Máta má kromě příjemné vůně a chuti také mnoho příznivých účinků na naše zdraví. Poradíme, jak ji sbírat a využít
Další recepty
Tématické fráze: mátovo meduňkový sirup mátovo meduňkový sirup recept medunkovy med voňavá meduňkovy sirup medunkovy kolac mátovomeduňkový sirup mátovo meduňková šťáva bylinky v cukru recept medunkový sirup za syrova mátovo-meduňkový sirup vařený diacukr na peceni sirup z máty za syrova meduňkový stava meduňkový med recept matovo salvejovy sirup meduňkvý cukr mátovo-meduňkový sirup mátovomedunkový sirup recepty domácí matovo medunkovy sirup jak dlouho vydrží cukr
Suroviny: cukr krystal, meduňka, máta
Mátovo - meduňkový cukr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7z8
15 názorů