Ragú s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu

spagetka Kuchařka:

Doba přípravy: Záleží na druhu zvoleného masa Hovězí maso 11 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

1 kg kližky
Na marinádu:
špetka římského kmínu
špetka sladké papriky
špetka oregana
špetka tymiánu
špetka bílého pepře
1 chilli paprička podrcená
1 PL celozrnné hořčice
olivový olej
Dále:
1 cibule
5 stroužků česneku
100 g sušených brusinek
200 ml husté krémovité smetany
2 dcl červeného vína
cca 750 ml hovězího vývaru
2 lístky bazalky
6 lístků máty
6 lístků meduňky
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, na marinádu smícháme ingredience a maso v ní obalíme, necháme odležet, čím déle tím lépe. Aspoň ale hodinu.

  2. Cibuli i česnek rozkrájíme nadrobno a necháme rozvonět na oleji – ne osmahnout, jen provonět.

  3. Vhodíme maso a rychle restujeme, pak podlijeme vývarem jen do výše masa a pomalinku dusíme téměř do měkka podle druhu masa – u kližky to bylo cca 45 min.

  4. Mezitím do zbytku vývaru vložíme bylinky a brusinky a necháme cca 10 min. odležet, pak je přidáme k masu a dodusíme úplně do měkka ( u kližky dalších 15 min.). Přidáme víno a smetanu.

  5. Maso vyndáme a omáčku rozmixujeme do hladka. Pak vložíme zpět maso, prohřejeme při vypnutém sporáku.

  6. Po odležení je druhý den ještě lepší.
    Příloha – originál byla rýže, u nás máme rádi kolínka.

Poznámka

Tohle bylo nejlepší ragú, co jsem jedla, v Třebíči Na Zátiší. Kuchař mi něco prozradil, zbytek řekl, že určitě poznám, každopádně to chybku nemělo a i to moje zmizlo velice rychle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ragú s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu

  • rimanka rimanka

    vypadá to hezky, zkusím to a posílam body

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • eva hubova eva hubova

  • jahoda jahoda

    Výborná kombinace, bylinky mám, brusinky nahradím rybízem, kližka u nás není problém, tak mám super tip. Díky, tuto kombinaci mám ráda. Jen máta jim doma moc nevoní k masu, snad mi to projde;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    spagetko, vůbec se nezlobím;-)....sice mi typem jídla i postupem připadají naprosto rozdílné, stejné snad jen ty brusinky....ale to nevadí;-) to tvoje ráda vyzkouším,, kombinaci masa a brusinek mám moc ráda :-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Spagi, vidím to na moc dobrou baštu, hovězí mám v mrazáku, dokonce z eko chovu, tak to prubnu :-p:yes: +5

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Hm, tak podle složení to může být opravdu dobré. Omáčka z masa brusinek, bylinek a vína může být chuťově moc zajímavá a láká mne to:-p Ukládám na vyzkoušení.+4

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagetko, v té marinádě je všechno, co my rádi, krom chilli papričky, tu bych s dovolením vynechala a dala tam kousek běžné papriky a masíko se dá obměňovat, což je fajn-pokaždé jinak;-) Máš ode mne 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Špagetko:-purčitě to bude super jídýlko:-))ukládám na vyzkoušení a posílám bodík;-)vypadá to nádherně:-))+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mně to teda stejné nepřipadá ;-), ty to máš z hovězího, navíc červené víno a ochucené zajímavými bylinkami, složení marinády rozepsané... Ivanky jídlo je takové jednodušší (nemyslím kvalitou!), snazší na přípravu a bude i míň aromatické... Dovedu si představit chuťový rozdíl a na obě jídla mám stejně velkou chuť :-p:-p.
    Ode mě bodík a těším se, až prubnu...:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Ten isahu recept jsem si tam přidala já, protože je prakticky stejný ;-):-p:yes: Doufám,k že se Ivi, nezlobíš, když tak písni....

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo