Plněná vepřová slezina
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 889 kJ / 1 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,50 g |
Tuky | 34,25 g |
Vláknina | 12,97 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 267,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Při pečení propichovat jehlicí, pak nepraskají. Já je peču s bramborem pohromadě, brambory nasáknou štávou. Je to můj recept.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2021 20:44
3. 12. 2014 21:21
Pokud do poznámky uvedeš ještě i jiné druhy náplní,tak budu velice rádaU nás je plněná slezina ve velké obliběa já střídám pouze 4 druhy Uvádím je v poznámce u přidaného podobného receptu
3. 12. 2014 18:31
Krásný nápad.
2. 12. 2014 19:20
2. 12. 2014 17:25
2. 12. 2014 17:02
2. 12. 2014 16:54
Dovolím si přidat fotopostup přípravy před plněním pro ty,kteří by o recept měli zájem.Pokud nebudou fotky vyhovovat,odstraním je
K plnění je lepší zakoupit víc"masitější"silnější kusy slezinyTakové ty tenké placky naplnit nejdou.
Já slezinu rozříznu napůl(líp se plní)odstraním tuk a středem sleziny proříznu hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce.Slezina se lépe prořezává, když ji po obou stranách zlehka stlačíme-viz foto.
Na závěr proříznutý tunýlek ještě o malinko zvětšíme zasunutím prstu. Takto proříznutá slezina se velice dobře plní kávovou lžičkou, nebo mikrotenovým sáčkem do kterého se prostřihne větší otvor.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 5 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 22 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 36 minutami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 1 hodinou
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Ačokča plněná mletým masem v rajské omáčce: Podává se s knedlíkem a je stejně dobrá jako plněné papriky
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Vybírat můžete podle tvaru a barvy, ale i velikosti či odolnosti
Další recepty
Tématické fráze: recepty vepřová slezina vepřová slezina recept vepřová slezina slezina recept slezina recepty recept vepřová slezina slezina slezina recept slezina recept na slezinu vepřova slezina recepty jak uvařit slezinu vepřové sleziny připrava veprove sleziny recept na nadivane veprove srdce vepřové slezina recept na sleziny polévka ze sleziny příprava sleziny k jídlu vep. slezina
Suroviny: slezina vepřová, cibule, kmín celý, pepř mletý, vejce, majoránka, rýže, rohlík, česnek
Plněná vepřová slezina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2Oz
7 názorů