Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 5,0 (142×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

29. 3. 2009 15:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 005 kJ / 5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kamila

17. 2. 2011 18:01

I já jsem nedávno pekla "pravý" cheesecake (jde především o použití sýru Philadelphia) a progooglila jsem kde co. Vodní lázeň se dělá tak, že se forma důkladně obalí alobalem, aby se vytvořil obal proti vodě a do poloviny se forma ponoří do pekáče s vodou. Nebo fígl: těsně pod formu (která je pravděpodobně na roštu)se dá plech nebo pekáč s vodou. Jde o vytvoření vlhkého prostředí v troubě. já do toho nakonec nešla (nebyl čas na piplání :-D) takže jsem to upekla bez toho a klaplo to, jen jsem pekla skoro dvakrát tak dlouho, než bylo uvedeno. Ale byl to jný recept!!! Tenhle vypadá krásně :-*

zuzi

15. 2. 2011 19:02

Tak a už je v troubě, trochu jste mě vyděsily s tou vodní lázní, vůbec nevím, jak bych to realizovala, doufám, že bude dobrý i bez toho:) Díky za recept:yes:

rebeka rebeka

13. 2. 2011 21:07

ten je tééda...přímo fotogenický:-8:-K:yes::yes:

be-na

4. 12. 2010 09:55

Chuťově výborný,ale nezatuhnul ani za 12 hodin, asi půjde do pohárů,škoda!

Lea

13. 11. 2010 17:16

Chystám se dělat cheesecake, tak jsem pročítala několik receptů a všude uvádějí, že se má při pečení dát do trouby hrnec s vodou nebo péct ve vodní lázni a nepoužívat horkovzduch. Co radíte Vy? Nic takového se u tohoto receptu nepíše a ani zda se peče od spodu, z obou stran nebo s ventilátorem. Prosím poraďte. :-):-p

michsamant michsamant

7. 11. 2010 19:51

oujeeej :-p:yes::yes::yes:

Eliza Eliza

7. 11. 2010 19:51

Děkuji všem, kteří recept vyzkoušeli, za moc fajn komentáře a doplňky. :-):-K

teniska teniska

7. 11. 2010 19:01

no famozní:-p výborný nápad na narozeninový dortík a navíc jsem ho už dlouho chtěla vyzkoušet, našla se příležitost a chutná výtečně;-) udělala jsem na něm noční oblohu a použila jsem mascarpone(na to nic jiného nemá :-p), lučinu a tvaroh:yes:

chocolate

5. 11. 2010 21:34

Klasika je Philadelphia cheese od Kraft, u nás běžně v Bille.

Daniella O. Daniella O.

5. 11. 2010 21:31

Kakatko, neziji u nas, ale zde se dela Cheesecake z cream cheese, coz je v podstate pomazankove maslo, neboj se a udelej ho podle Elizky, recept mam az na mirne odchylky temer stejny a pokazde se povedl.Tady se tvaroh obtizne shani a do tohoto receptu ani nepatri....:-K:-K:-K Muzes udelat i s cokoladou:-D. Elizce davam bodik....:-D:yes:

kakatko kakatko

5. 11. 2010 21:12

Zkoušela jsem dnes dělat cheesecake podle časopisu žena a život a nic moc teda, škoda, že jsem to neobjevila dřív tady. Na tu náplň je tam napsáno 750g tvarohového sýru, nevěděla jsem jaký a almette je děsně drahý, tak jsem použila 2 tvarohy a lučinu, k tomu se mají dát 4 vajíčka, 150ml smetany a 50g pudinku... to co z toho vzniklo bylo strašně řídké, kdežto na fotce v časopise to bylo tuhé... šlehala jsem 10 minut beze změny, tak jsem přisypala mouku a dala péct. Jako... jíst se to dá, ale recept na nic, takže příště vyzkouším tenhle a už mě nevyděsí, že mám řídkou náplň:yes:

blueska

30. 10. 2010 19:40

Pekla jsem ho nedávno a taky jsem měla strach, že nezatuhne (opravdu byl po dopeceni jako rosol, co do konzistence náplně), ale po noci v lednice byl uz přijatelně pevný a taky jedlý:-D a to hoooodně jedlý, takže by asi zmizel i kdyby nezatuhl. Jinak jsem dávala 250g mascarpone a 350 ricotty:-D

lovie

25. 10. 2010 08:59

Včera jsem cheesecake pekla, na náplnˇjsem použila půl napůl ricottu a mascarpone, na sušenkový korpus karamelové "lotusky". Pekla jsem ho asi hodinu, proože po půl hodince byl ještě tekutý. Pak chladnul asi tři hodinky a do rána v ledničce. A výsledek? Chuťově naprosto neodolatelný, avšak i na druhý den nebyl ztuhlý a pevný podle mých představ. Nicméně ani vyfotit jsem nestihla, ja rychle zmizel:-)

Pohadkova_vila

21. 10. 2010 13:16

Ahoj, prave jsem dopekla svuj cheesecake, ale mam problem- vubec neni zatuhly! Mam strach, zda to v lednici ztvrdne, protoze to opravdu nevypada nadejne. mely jste ho take takovy? :-(:-K

vysmata.kata

17. 8. 2010 08:11

vyborné, měla jsem strach že se mi nepovede ale byl výborný. Všichni se jen olizují.:yes: :-p

1 13 14 15 16 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse cheescake recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept cheesecake s mascarpone chease cake recept chesecake chessecake top recepty chiskake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake cheesecake z mascarpone recepty chesse recept cheescake nejlepší cheesecake

Suroviny: sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G