Staročeské zelníky
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 7,71 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 75,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 7. 2016 21:04
"Vymačkáme z nich většinu škrobu."
No, autorka si ASI blbě zapamatovala rcp, který četla v časopise, ale ASI ani nečetla komentář od Kristina: protože jinak by tu pitomost v postupu opravila
cecilka: "Odporúčam, nediskutovať..."
Hmmm...
No, autorka si ASI blbě zapamatovala rcp, který četla v časopise, ale ASI ani nečetla komentář od Kristina: protože jinak by tu pitomost v postupu opravila
cecilka: "Odporúčam, nediskutovať..."
Hmmm...
19. 7. 2016 18:39
cecilka: Přesně tak Děkuji za názor
19. 7. 2016 16:47
Nerozumiem, prečo zopár diskutujúcich hnevá pridanie solamylu. Priznávam,aj mne sa to zdalo nelogické , takže som ho zo zemiakov neodstraňovala a výsledok=. Odporúčam, nediskutovať o .....a radšej vskúšať podľa seba
19. 7. 2016 14:35
Jistě si z nás děláte hloupý šprým, když nazývate zelníky staročeskými a přitom do receptu dáváte moderní polotovary solamil a vegetu. Víte o tom, že solamil je bramborový škrob? Nejdříve jej odstraníme a poté přidáme?
2. 7. 2016 15:41
2. 7. 2016 11:02
... Vymačkáme z nich většinu škrobu ... přidáme 4 lžíce solamylu ... Tady někdo upadl na hlavičku. Co takhle tam nechat ten škrob z branbor a neutrácet za průmyslově vyrobený?
2. 6. 2016 10:41
Základ receptu z roku 1920 je veľmi dobrý - potom nech si každý pridá podľa svojej chuti či už cibuľku alebo kmín...
22. 4. 2016 17:15
Orka: No, proč ne
22. 4. 2016 13:11
Já přidávám ještě osmaženou cibulku a drcený kmín
29. 3. 2016 16:37
Silvia: Dobrý nápad s těma vločkama... já je dávám do karbanátků a je to super
21. 3. 2016 20:42
pro Bofinka-Zelňáky jsem dělávala se svou babičkou už v roce 1947 a je pravda,že se odlívala vymačkaná voda z postrouhaných brambor,nechala se ale asi 20 minut odstát a teprve pak se opatrně slila a škrob usazený na dně se dal zpět do brambor.Pak se ještě nějaká lžička škrobu/solamyl je čistý bramborový škrob/přidala,pokud byly málo škrobové brambory.Nic to ale nemění na tom,že recept je skvělý
17. 3. 2016 13:55
Silvia: No, nevadily by určitě
15. 3. 2016 16:23
Ja by som namiesto škrobu dala ovsené vločky.
23. 12. 2015 13:40
Tom Beyk: Moc děkuji!!
23. 12. 2015 09:08
...tak jsem se k tomu konečně dokopal - jsou výborné. Kdo očekává chuť bramboráků, tak ji nenajde - je tu příjemná zelná příchuť.
Dovolím si přidat foto.
Dovolím si přidat foto.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 12 minutami
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 1 hodinou
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 2 hodinami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 2 hodinami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 3 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Přehled jídel, ve kterých počet hlavních surovin nepřesahuje 5
Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník
Další recepty
Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
70 názorů