Staročeské zelníky
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 7,71 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 75,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2015 16:55
Tom Beyk:
17. 11. 2015 14:43
Jana Remkova:...teda tys mě vyděsila s tím 2020, při mým Altzhajzlovi jsem myslel, že jsem pět let zaspal
...jinak si myslím, že kdyby babičky měly dřív Podravku (Vegetu) a levný olej, tak by to taky používaly.
... 22th v neděli bych měl mít dokvašené zelí, tak se na to hned vrhnu
...jinak si myslím, že kdyby babičky měly dřív Podravku (Vegetu) a levný olej, tak by to taky používaly.
... 22th v neděli bych měl mít dokvašené zelí, tak se na to hned vrhnu
17. 11. 2015 10:51
tejaja: Jéééjda!! Omlouvám se!!! Samozřejmě z roku 1920!! Ono už to teď neopravím!
17. 11. 2015 09:17
Jana Remkova: Janka, Petra asi myslela tvoj preklep, v ktorom roku bola vydaná kniha.
17. 11. 2015 00:24
Petra: ne moje tchýně, ale ta kuchařka, ne?
17. 11. 2015 00:06
Jani, tvoje tchýně předběhla dobu
16. 11. 2015 23:39
Lesní muž : No, nevím. Recept je z velmi staré, vydané roku 2020 Staročeské kuchařky, kterou mám od již zemřelé tchýně. Jediné, co jsem přidala navíc je ta podravka.
16. 11. 2015 21:02
Lesní muž :Plně s Vámi souhlasím. Myslím, že naše babičky by šly do kolen, kdyby toto četly. Ale jako inspirace dobré!
16. 11. 2015 20:37
Když čtu tento staročeský recept je mi na zvracení. Staročeská kuchyně:olej? solamyl? podravka?
7. 10. 2015 09:01
vanilka70: Já děkuji za vyzkoušení
7. 10. 2015 07:27
7. 10. 2015 01:06
jooo to je zase dieta zkusila jsem a výborné jen jsem si trošičku upravila kořeníčko dle svého bodík letí k Jani ,děkuji za receptík
5. 10. 2015 12:35
amalia: V jednoduchosti je krása Amálko . Děkuji
5. 10. 2015 10:48
aké dobré jedlo z jednoduchých surovín
2. 10. 2015 12:48
Dasa000: Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 7 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 7 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 8 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 9 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 9 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 9 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 10 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
70 názorů