jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Skopové na víně s rozmarýnem

Skopové na víně s rozmarýnem
nahoru
Skopové na víně s rozmarýnem Skopové na víně s rozmarýnem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso

Suroviny:

skopová kýta, 100 g slaniny, česnek, 200 ml červeného suchého vína, sušený mletý rozmarýn a větvička čerstvého, sůl, bílý pepř, olej, máslo

Postup přípravy receptu

Kýtu očistíme. Slaninu nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme a ke každému klínku slaniny přidáme půlku podélně rozkrojeného stroužku česneku. Povrch kýty osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Podlijeme vínem, přidáme 4-5 celých stroužků česneku, přiklopíme a pečeme doměkka. V případě potřeby podléváme vínem, nebo vodou. Ke konci pečení odkryjeme a přidáme čerstvý rozmarýn. Do vypečené šťávy zašleháme kousek čerstvého másla pro zjemnění.

Poznámka

Podáváme nejlépe s bramborem / nebo bramborovým knedlíkem / a fazolkami, případně špenátem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Skopové na víně s rozmarýnem"

autor: Pajaska
vloženo: 15.12.2011 18:09:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skopové je výborné,jde také o zvyk.Pokud je dobře připravené, je to pochoutka.Škoda,že je drahé,jedlo by se v našich končinách daleko víc.Oproti jehněčímu má chuť silnější a vyzrálejší a proto komu nevadí, či ji vyhledává je toto super recept.Pokud se udělá s verzí na česneku,tak ten ji trochu potlačí a je to také pochoutka.Takže kdo rádi skopce,jděte do toho.Důležité je jen podávat horké a nejlépe na nahřátých talířích,kvůli loji!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 15.12.2011 17:17:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik páááne jo...to je krááásasmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 22.02.2010 17:36:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Draku pozor, abych Tě nevzala za slovosmajliksmajliksmajlik

autor: Drak (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.02.2010 17:25:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Za dobře udělaným skopovýmsmajlik bych šel světa kraj.Kdy ž se to podá v pravý čas na předehřátém talíři.smajlik Můžete mít jakákoliv přání.

autor: vybusna
vloženo: 21.12.2009 10:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a toto som nevidelasmajlik moj muz je na jahnacie a divinu a kralikov ako besny...uz aj ukladam

autor: Marta
vloženo: 24.04.2009 11:41:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc pěkné fotky smajlik, zvěřina mi nevadí - naopak smajliksmajlik, skopové jsem ještě snad nejedla smajlik

autor: maris
vloženo: 22.04.2009 14:05:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, Jani, určitě by šlo maso předem naložit, ale u nás jde o to, že já se nesnažím tu charakteristickou chuť skopového / ale i zvěřiny / potlačit. Nám nevadí - naopak - moc chutná. Znám ale dost lidí ve svém okolí, kteří by skopové ani zvěřinu nevzali do pusy - nemusím chodit moc daleko - jsou to i moje dětismajliksmajlik
Elizo, naservíruju moc ráda,smajlik ale někdy příště, už nenísmajlik

autor: Eliza
vloženo: 21.04.2009 22:03:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsem také skopové nikdy nedělala a nejspíš ani nebudu, ale ty fotografie jsou překrásné...smajlik Možná, kdyby mi to Maris naservírovala, změnila bych názor. Jinak se "bez žíněnky nebudu pouštět do větších akcí..." (Jáchyme, hoď ho do stroje) smajliksmajlik Nejspíš škoda pro mě i pro okolí... Vypadá to opravdu báječně!!

vloženo: 21.04.2009 22:00:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, máš pravdu, já bych taky prubla nějakou marinádu v případě skopového. Kdysi jsem dělala zajíce, už si nevzpomínám na ten lák, škoda, ale vím, že jsem si pak podusila mrkev na másle, přidala trochu vody a po celou dobu dušení jsem tím zajíce polévala. Neměl chybu!! Hodně lidí říká, že divočinu a masa, která mají pro nás nezvyklou vůni, máme naložit do kyšky, tak nevím, já jsem blázen, vyzkouším všechno, jen aby mne pak neopustil přítel za ty moje experimenty!smajliksmajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 21.04.2009 21:28:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc velké zkušenosti se skopovým nemám, ale pokud bych měl tu možnost, asi bych šel do nějaké marinády s bobkovým listem, novým koření, pepřem, jalovcem, česnekem, kořenovou zeleninou min. na 24 hodin a pak prošpikovat a tepelně upravit.smajlik
Chce to taky důkladně odblanit a odstranit lůj.smajlik
Maso však je zdravé, a proto posílám bodíka.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 21.04.2009 13:50:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, vyzkoušej, ale skopové má svou specifickou vůni, která hodně lidem vadí, tak nevím, když jsi ho ještě nevařila, jestli Ti bude takhle napoprvé chutnat. Myslím, že by bylo pro Tebe lepší jehněčí, které je jemnější, ale taky, bohužel, podstatně dražšísmajlik.Jestli uděláš, dej vědět, jsem zvědavásmajliksmajlik

vloženo: 21.04.2009 12:50:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, skopové jsem ještě nikdy nedělala, určitě to mám v plánu. Vidím, že je to docela tmavé masíčko.smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak upravit skopové maso recepty skopová kýta skopového maso recepty recept na skopove lák na skopové recepty skopové maso skopové na rozmarynu jak naložit jehněčí skopová kýta recepty jak naložit skopové maso skopová kýta recept skopove jatra recept recepty ze skopového masa recept skopove jak upravit skopové skopová játra skopová játra recept skopové maso recepty skopove recepty skopove na vině skopová svíčková skopove jak nejlépe připravit skopové maso jak nalozit jehneci maso skopové maso na víně top recepty skopové skopové recept recepty ze skopového jehněčí na víně recepty skopové naložení skopového masa jak naložit skopové lák na skopové maso jak naložit zajíce skopové žlázy-recept skopové játra jak naložit jehněčí kýtu jehněčí svíčková recept skopova kyta skopová kýta na víně jehněčí svíčková recepty na skopové




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty