Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony

Lusinda79 Kuchař:

Vepřové maso 10 názorů

57

Suroviny

400 g vepřové kýty
4 rajčata(spařená a oloupaná)
150-200 g žampionů
3 plátky anglické slaniny(nakrájené)
1 cibule
3 stroužky česneku(nastrouhané)
olej
pepř
1-2 lžíce hladké mouky
100-150 ml červeného vína
hovězí bujon
lžíce kečupu
mletá paprika
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme česnek, zakápneme olejem a necháme odležet min. 2 hodiny.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a přidáme naloženou kýtu, opečeme, osolíme, zaprášíme sladkou paprikou a zalejeme horkou vodou.

  3. Přidáme hovězí bujon a dusíme asi 45-60minut.

  4. Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony, které orestujeme na slanině, podlejeme lžící vody.

  5. K masu přidáme víno, necháme odpařit a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.

  6. Necháme povařit a přidáme nakrájená rajčata a lžíci kečupu nebo protlaku.

  7. Podusíme cca 20 minut a přihodíme restované žampiony asi na 5 minut, aby se chutě propojily. Podáváme s rýží, těstovinami, gnocchi nebo bramborem.

Poznámka

Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany nebo posypat strouhaným sýrem.Rozpis je cca pro 4 osoby.Místo čerstvých rajčat můžeme použít i loupaná v konzervě(potom ale vynecháme kečup a méně podléváme).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Veľmi vydarený recept.
    My ho ale pripravujeme z hovädzieho (a bez kečupu...).

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    ....tzak teď jsem zapla myčku.Dojedli jsme. bylo to fakt dobré.:-pNeměla jsem kečup, ale vůbec to nevadilo. A maso jsem měla z plecka-kousek libového.Manžel si ještě přidal. Díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

  • Jarca87 Jarca87

    To vypadá moc dobře,určitě vyzkoušíííím:yes::-p

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    ..příští rok po zabijačce uděláme change masa, jo?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak u nás krček teda jede. Zkusila jsi někdy, třeba i z krčku udělat 2-3 dny naloženou čínu a pak s hranolkama? Není tedy šťáva k tomu, ale když dáš tatarku, tak to nějak nevadí a hlavně, má tak super chuť, že ti vlastně ani nevadí případná troška tučnějšího, tak nějak se vypeče.:-*:-p

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Jani u nás "jede" cokoliv se šťávou a na to je kýta vděčná.U nás zase neubývá krkovička, protože "ti dva, co se mnou bydlí"jsou schopní se porýpat i v kuřeti(jestli tam náhodou není nitka tuku).;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Co s tou kýtou?Tak, myslím, že zrovna ty jsi studnice receptů na kýtu a člověče, ona mi v mražáku ubývá!!:-D:-)):-D I tvou zásluhou!:-)):yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Ouška klopím...bych si to nedovolila.Je to obyčejné, ale dobré a bez hlídání a na naše věčné téma.."co s tou kýtou".

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ty máš holka fakt štěstí, už jsem se chtěla zlobit, že zase dobrý recept bez fota. No, proto!:-)):-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové maso na víně vepřová kýta na žampionech vepřové na víně vepřová kýta recepty vepřová kýta na rajčatech vepřové se žampiony vepřové na červeném víně vepřová kýta žampiony na víně vepřová kýta na rajčatech a paprice vepřová kýta čína restované dršťky čína z vepřová kýta čína z vepřové kýty restované žampiony vepřová pečeně na víně vepřová kýta s těstovinami kýta na žampionech recepty vepřová kýta kýta na rajčatech

Zapomněl/a jsem heslo