jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Moje langoše

Moje langoše
čerstvo vysmažené...
nahoru
Moje langoše Moje langoše Moje langoše
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní

Suroviny:

750 g hladká múka
1 priemerný uvarený vychladnutý a nastrúhaný zemiak
necelá kocka droždia
1 kávová lyž. cukru
soľ
vlažná voda

Postup přípravy receptu

Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások. Potom zamiesime cesto s VODOU so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok. Vykysnuté cesto musí byť nadýchané a ľahké. Potom na posypanej doske formujeme bochníčky, priemer asi 6 cm, prikryjeme a necháme tak. Po čase v prstoch rozťahujeme bochníčky od stredu ku krajom, veľkosť panvice a smažíme vo vyššej vrstve horúceho oleja. Ak je dosť vysoká teplota, cesto sa krásne nafukuje.

Hlávku cesnaku pretlačíme do smaltovaného hrnčeka s trochou vody, sekundu necháme prejsť varom. Týmto potierame upečené langoše. Toto je klasika, ďalej pridávame kečup, alebo strúhaný syr.
Chutné sú aj s kyslou smotanou a syrom.

Poznámka

Zemiak v ceste spôsobuje, že langoš aj po dlhšom čase ostane vnútri mäkký, dá sa relat. dobre zohriať v MW.
Našla som tu niekoľko receptov na prípravu langošov, tento má odchýlky, preto si dovoľujem ho tu ponechať.

K hustým polievkam (fazuľa s klobásou, zelňačka a pod.)je ideálny druhý chod.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
9 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Moje langoše"

autor: magdalenka
vloženo: 30.11.2010 13:52:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Práve som dosmažila, jednoduchý a sýty obed...(foto)

autor: Oksika
vloženo: 09.06.2010 09:32:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Merylas
vloženo: 07.07.2009 08:40:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalénko, já občas taky přidávám tu bramborovou kaši v prášku, když nemám vařené brambory.

autor: magdalenka
vloženo: 07.07.2009 08:32:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylasko, kľudne pridaj trochu zemiakovej kaše od včera, možno aj zemiakoú kašu v prášku...ale málo, podobne ako do chleba pridávame - nesmie to tam byť cítiť, iba to zabezpečí cestu vlhkosť. Ak je veľa zemiakov v ceste, už to nie je také ľahké, nadýchané "penové". Niekto u nás a to častejšie, robí bez zemiakov, potom sú nadýchané, ale dobré iba čerstvé.
pa.smajlik

autor: Merylas
vloženo: 07.07.2009 08:24:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do různých těst ráda přidávám brambory, pečivo je pak takové vláčnější. Už jsem zkoušela podobný recept, ale tam bylo méně mouky a více brambor než tady, ale těsto se při smažení nenafouklo, tak si myslím, že by stačilo jako tady v tomto receptu. Už jsem dlouho langoše nedělalasmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 06.07.2009 20:09:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 06.07.2009 17:57:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko, jen se po nich zaprášilo. smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 24.04.2009 21:17:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenkasmajliksmajliksmajlik + smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 24.04.2009 21:04:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kedlubnička moja zlatá, aj keby si ma zabila, nepoviem! Pretože som starý mazák v kuchyni, nič nevážim (myslím takéto veci, knedle a pod., u múčnikov áno). Jednoducho od oka odsypem múku a hotovo, cca dávkovanie droždia viem tiež...urob pokusne z pol kila múky a uvidíš. Ja neviem, pre koľkých varíš a akí ste jedlíci, lebo u nás je to ako u drevorubačov. Budem rada, ak sa Ti vydaria, hlavne nechaj dobre vykysnúť. Ja zamiesim a kľudne odídem aj do obchodu, aj sa zakecám...smajlik

autor: kedlubna
vloženo: 24.04.2009 19:47:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko, 3/4 kilo mouky je poměrně dost, kolik z této dávky těch langošů je ?????? děkuji za odpověď

autor: magdalenka
vloženo: 24.04.2009 15:47:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ešte by som chcela dodať, hlavne pre začiatočných kuchárov, cesto sa po vykysnutí ťahá, lepí pri výrobe bochníčkov, ale nevadí, netreba sa nechať znechutiť. Preto treba silno múčiť dosku. Druhý spôsob je , že menšiu dosku natrieme olejom, do misky dáme olej, tam si namáčame ruky a tak vyberáme kúsky cesta na poolejovanú dosku, kde necháme ešte chvíľku kysnúť. Potom rozťahujeme po jednom a smažíme.
A ak nemáme hladkú múku, kľudne dajte polohrubú.
Niekto zas robí cesto iba z múky, vody a droždia.
Pôvodne sa lángoše piekli z chlebového cesta pri pečení chleba.

autor: magdalenka
vloženo: 24.04.2009 14:59:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravila som to, neviem, aký zvyk je tu písať...v podstate ide o trošku cukru do kvásku, nejde o veľa.

autor: spagetka
vloženo: 24.04.2009 13:50:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenka, to vypadá chutně a dobrý nápad s bramborou. Ta 1 kl je asi opravdu kávová lžička, asi ano smajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 24.04.2009 13:34:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka, kl = kávová lyžička ?


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

pravé madarské langoše dobre langose priprava langosov recept langoš langoše langoš recept na langose langoše s bramborou dobre langose langoše v prášku recept na langoš langoše kysla smotana příprava langoše příprava langoš cesto na langoše recept-langoše langos recepty testo na langose langoš příprava crisp miska langose priprava ako sa robia langoše moje langose makke langoše příprava na langoše langoš recept langose-recept cesto na langos dobry recept na makke langose domáce langoše nadýchané langoše langose recepty langoše recept recepty na langoše langoše z prášku do pečiva smažení langošů langose cesto lahke langose recept langoše příprava langošů langoše z prášku langoše z vody




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz