Krevety na česneku a másle

Liddy Kuchařka:

Doba přípravy: 20min. PT0H20M 2 porce Mořské plody 23 názorů

Přidat další fotografii
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

200 g krevet
1-2 stroučky česneku (podle chuti)
máslo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařit krevetky (cca 15min.). Vložíme krevetky do rozpáleného másla a nechat vsáknout. Mezitím si nachystáme protlačený česnek a přidáme. Můžete přidat i zeleninku :-).

  2. Podáváme nejlépe s teplým, křupavoučkým pečivem a sklenkou bílého vína

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Krevety na česneku a másle

  • Ivan Polívka Ivan Polívka(neregistrovaná)

    Pobavil jsem se! Příspěvky jsou většinou zábavné a někdy i poučné. K těm poučným se připojím i já.
    Chtěl bych upozornit autora příspěvku pod značkou wtf a všechny ty, kteří si myslí, že tyčinky surimi jsou z krabího masa. Je to obecně tradovaný nesmysl. Nikde se z krabiho masa nedělají. Ani ve své domovině ne! Jejich základem je opravdu separované rybí maso!!! Takže, žádná laciná česká verze.
    A ty wtf, pokud se chceš podělat do vlastního hnízda, musíš znova. Tohle se Ti fakt nepovedlo...:-D

    Odpovědět

  • Štěpánka Štěpánka(neregistrovaná)

    Tak jsem dala na Vaše rady, neb jsem to přehnala s máslem, posypala jsem trochu moukou, osmahla a pak zalila smetanou, se třemi stroužky česneku 200gr velkých krevet, velká ňamka, s bylinkovými brambory a rukolou se zálivkou z oliváče, medu a Dijonské hořčice, vřele doporučuji!:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana67:Krevety jsem nikdy rozvařené neviděla, naopak, čím déle se vaří, tím jsou tužší a gumovější. Předvařené stačí jenom prohřát nebo přelít vroucí vodou a syrové povařit do zrůžovění.

    Odpovědět

  • Jana67 Jana67(neregistrovaný)

    jarka:
    Krevety se kupují např. v Tesku. A rozhodně nevařit, to blbost, budou rozvařené.
    Jirky recept je parádní:-)

    Odpovědět

  • jarka jarka(neregistrovaná)

    jirka:prosím tě, kde ty ktevety kupuješ?

    jirka:

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    Já kupuji krevety mražené, kilové balení za 180,-Kč. Nikdy jsem je nevařil ve vodě,není potřeba.Nechám rozmrazit a vařím.Super jsou na másle s česnekem,já ještě přidávám lžičku kopru,podlívám bílím vínem,příloha bagetka. Na chatě grilujeme na špejlích,marinuji v olivovém oleji s bazalkou,špetka kopru,na kousky nakrájené sušené rajče,zakapat balzamikovým octem a citronem.:-p

    Odpovědět

  • izchen izchen(neregistrovaný)

    wtf:

    Simona Kucerova: Bohuzel ma wtf pravdu, kmin a krevety??? no to snad ne :-DDD. At si kazdy ji na co ma chut, proti gustu zadny disputat... cerstve krevety (pochybuji, ze se v CR daji sehnat, staci podusit, jinak z nich bude opravdova guma... olivovy olej nebo maslo, cesnek klidne na vetsi kousky, chilli papricky (da se nahradit pikantni Musaka pastou, jak to ma kdo rad, nekdo pridava taky na drobno nakrajene cerstve rajcatka a smetanu a samozrejme hodne stavy z citronu, sul a pepr snad ani nemusim zminovat

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    zapomněla jsem bod za recept a dodání odvahy k podniknutí prvních kroků v přípravě krevet

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    Tak já jsem měla kilo krevet, koupila jsem je u vietnamců na burze. Byly loupané, šedé=nevařené. Pokud máte krevety růžové, jsou předvařené=stačí jen orestovat. Takženevařené v rychlosti povařit, před tím prolít horkou vodou, aby se ohřály a zbavily ledu před povařením. Pak jsem orestovala česnek na másle, přidala krevety, osolila, ocitronovala, opepřila. Na konec v misce, kde jsem je dala z pánve, přidala lžíci tatrky a je to skvělé!!!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    wtf:ty jsi nějak chytrá....:-D:-D:-D,ale myslím,že jsi nic nepochopila,toprecepty jsou hlavně pro lidi co rádi vaří,pečou a i se zasmějou,je to hlavně pro laiky,ovšem to na věci nic nemění,že jsou tu většinou super receptíky a zrovna toto je jeden z nich.;-)Vždyť se ty nemusíš insipirovat,nikdo tě nenutí a o restauraci tady prosím nemluv,protože někdy je to opravdu trága,ale to se myslím najde všude ve světě.;-)

    Odpovědět

  • wtf wtf(neregistrovaný)

    panebože.. krevety s kmínem a sladkou paprikou anebo doonce dohromady s krabími prsty (zřejmě krabí tyčinky SURIMI, ale v levné "české" verzi, co bohužel kraba neviděly - stačí přečíst složení)...teda, v Čechách splácaj lidi bez patřičného know how opravdu neuvěřitelný věcy..zároveň jsem právě pochopila, proč vypadá úroveň české gastronomie v rrestauracích tak bídně, když je někdo ochoten splácat si doma takovýhle blafy..radši zůstaňtě u vepřa-knedla-zela, vážení "umělci"!

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Mňamky,mňamky konečně jsem je udělala tak,aby mi opravdu chutnaly.dřív jsem je vařila a byl to humáč.teď jsem je jen prolila vařící vodou,usušila a dál dle receptu.jen jsem je rozdělila na 3 hromádky.do druhé jsem přidala sl.papriku,kmín a pepř,a do třetí ještě zázvor.všechny byly Lahodnéééééé....děkuji za inspi:-p

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Musim dat za pravdu vsem, co psali, ze krevety se nevari, dlouhou tepelnou upravou tuhnou. I polevka se vari tak, ze se udela vyvar z oloupanych slupek, scedi a krevety se pridavaji az na zaver.:-K:-p

    Odpovědět

  • Nelis Nelis

    vyzkoušeno a super,akorát krevety se opravdu nevaří,jen se osmahnou :-)

    Odpovědět

  • Máša Máša(neregistrovaná)

    tak jsem je skusila bez vaření jen krátce osmahnout a na doporučení "Levia" jsem, krom česneku, zakápla citronem a osolila.....SUPER POCHOUTKA!!! :yes: ;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo