Krevety na česneku a másle
Těšíte se na gurmánské zážitky z dovolené u moře? Se snadným receptem na božské krevety na česneku a másle už čekat nemusíte. Tento chutný a lehký pokrm vás okamžitě přenese do francouzské Provence nebo na pobřeží Itálie. Tak buon appetito!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 839 kJ / 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,63 g |
Tuky | 2,04 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 4,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety omyjeme, oloupeme, zbavíme střívka a v mírně osolené vodě je vaříme asi 3 minuty.
Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit máslo.
Krok 3: Krevety scedíme. Poté je nasypeme do pánve a necháme do nich máslo vsáknout.
Krok 4: Česnek prolisujeme, nebo utřeme špičkou nože, přidáme ho ke krevetám, a už jen velmi krátce orestujeme. Podle chuti můžeme ještě dosolit.
Krok 5: Podáváme nejlépe s teplým křupavým pečivem a sklenkou bílého vína.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Moje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 25 sekundami
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 20 minutami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 43 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 57 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 3 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 9 hodinami
Tématické fráze:
krevety recepty,
příprava krevet,
krevety recept,
recepty krevety,
recept na krevety,
příprava mražených krevet,
recepty krevety predvarene loupane,
krevety priprava,
recept krevety,
uprava mrazenych krevet,
jak uvařit krevety,
úprava krevet,
jak připravit mražené krevety,
recept na krevety předvařené,
předvařené krevety,
příprava krevet v kuchyni,
recepty z krevet,
mražené loupané krevety recepty,
mrazene krevety recepty,
mražené krevety recept
Suroviny:
krevety,
česnek,
máslo,
sůl
Komentáře (28)
Chtěl bych upozornit autora příspěvku pod značkou wtf a všechny ty, kteří si myslí, že tyčinky surimi jsou z krabího masa. Je to obecně tradovaný nesmysl. Nikde se z krabiho masa nedělají. Ani ve své domovině ne! Jejich základem je opravdu separované rybí maso!!! Takže, žádná laciná česká verze.
A ty wtf, pokud se chceš podělat do vlastního hnízda, musíš znova. Tohle se Ti fakt nepovedlo...
Krevety se kupují např. v Tesku. A rozhodně nevařit, to blbost, budou rozvařené.
Jirky recept je parádní
jirka:
Simona Kucerova: Bohuzel ma wtf pravdu, kmin a krevety??? no to snad ne