Svatební dort mušle

maruska.humlova Kuchařka: maruska.humlova

Dorty 9 názorů

Suroviny

Velký piškotový korpus:
250 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
6 vajec
6 polévkových lžic horké vody
Prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
máslový krém:
máslo
2 vanilkové pudinky
300 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
4 žloutky
rum dle potřeby
Marcipán:
1 polévková lžíce sušeného mléka
1 polévková lžíce cukru moučka
1 lžička solamylu
1 bílek
potravinářská barva dle fantazie
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 250gr polohrubé mouky, 200 gr moučkového cukru, 6 vajec, 6 lžic horké vody, prášek do pečiva, tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy.

  2. Moučkový cukr utřeme se 6 žloutky a horkou vodou do pěny a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Nakonec vmícháme opatrně sníh ze 6 bílků. Nalijeme na plech a pečeme při 180°C asi 35 min.

  4. Peču v plynové troubě.Piškot musí být krásně žlutý. Po upečení necháme vychladnout.

  5. Mám formu mušle, dělala jsem to do ní, ale dá se vykrojit i z upečeného korpusu. Chce to trpělivost. Já ho peču den předem. Rozdělím ho na dva díly a mažu krémem. U nás milují světlý krém. Používám základní máslový krém,do kterého přidávám pudink, rum podle chuti a vanilkový cukr a 4 žloutky, 300 gr moučkového cukru.

  6. Postup: uvařím 2 pudinky klasicky a nechám je vychladnout.

  7. Mezitím si utřu máslo se 4 žloutky, 2 vanilkovými cukry a moučkovým cukrem do pěny a vychlazený pudink.

  8. Nakonec přidávám rum podle chuti. Krém je s rumem velice nadýchaný.

  9. Hotový krém nechám trošku vychladit, lépe se s ním pracuje.

  10. Potřu díly korpusu a vložím na sebe.

  11. Zdobičkou nazdobím povrch dortu podle fantazie, co mě napadne.

  12. Záleží na každém,co se mu líbí. Na dokončení výzdoby jsem použila umělé kytičky,lístky a různé maličkosti.

  13. Úplně na konec jsem dala mašle a tady je výsledek. Snad se to bude líbit.

  14. Růžičky si dělám z vlastního marcipánu.

  15. Postup:

  16. 1 lžíce sušeného mléka (14%tuku), 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžička Solamylu a syrový bílek podle potřeby, přidávám ho po lžičkách a potravinářskou barvu, používám tekutou, lépe se s ní pracuje.

  17. Růžičky tvaruju tak, že si kousky hmoty rozválím ve folii hodně tence a tvaruju, jak se mi zlíbí. S hmotou se musí pracovat rychle, protože rychle tuhne. Je to výhoda,v ytvarované druhy jsou brzy suché.

Poznámka

A tady je výsledek,snad se bude líbit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Svatební dort mušle

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: marcipánové mušle zdobení dortů fotogalerie recepty na luxusní svatební cukroví růžičky na dort luxusní svatební cukroví svatební dorty z marcipánu zdobení svatebních dortů marcipánové růžičky luxusní dorty brno mašle z marcipánu fotogalerie svatebních dortů svatební dort bez marcipánu zdobení dortů postup dort ve tvaru mušle marcipánové růžičky postup cukrářské dorty fotky fotky svatebnich dortu postupy dortů svatební dorty bez marcipánu dorty olomoucko

Zapomněl/a jsem heslo