Svatební dort mušle

maruska.humlova Kuchařka: maruska.humlova

Dorty 9 názorů

Suroviny

Velký piškotový korpus:
250 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
6 vajec
6 polévkových lžic horké vody
Prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
máslový krém:
máslo
2 vanilkové pudinky
300 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
4 žloutky
rum dle potřeby
Marcipán:
1 polévková lžíce sušeného mléka
1 polévková lžíce cukru moučka
1 lžička solamylu
1 bílek
potravinářská barva dle fantazie
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 250gr polohrubé mouky, 200 gr moučkového cukru, 6 vajec, 6 lžic horké vody, prášek do pečiva, tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy.

  2. Moučkový cukr utřeme se 6 žloutky a horkou vodou do pěny a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Nakonec vmícháme opatrně sníh ze 6 bílků. Nalijeme na plech a pečeme při 180°C asi 35 min.

  4. Peču v plynové troubě.Piškot musí být krásně žlutý. Po upečení necháme vychladnout.

  5. Mám formu mušle, dělala jsem to do ní, ale dá se vykrojit i z upečeného korpusu. Chce to trpělivost. Já ho peču den předem. Rozdělím ho na dva díly a mažu krémem. U nás milují světlý krém. Používám základní máslový krém,do kterého přidávám pudink, rum podle chuti a vanilkový cukr a 4 žloutky, 300 gr moučkového cukru.

  6. Postup: uvařím 2 pudinky klasicky a nechám je vychladnout.

  7. Mezitím si utřu máslo se 4 žloutky, 2 vanilkovými cukry a moučkovým cukrem do pěny a vychlazený pudink.

  8. Nakonec přidávám rum podle chuti. Krém je s rumem velice nadýchaný.

  9. Hotový krém nechám trošku vychladit, lépe se s ním pracuje.

  10. Potřu díly korpusu a vložím na sebe.

  11. Zdobičkou nazdobím povrch dortu podle fantazie, co mě napadne.

  12. Záleží na každém,co se mu líbí. Na dokončení výzdoby jsem použila umělé kytičky,lístky a různé maličkosti.

  13. Úplně na konec jsem dala mašle a tady je výsledek. Snad se to bude líbit.

  14. Růžičky si dělám z vlastního marcipánu.

  15. Postup:

  16. 1 lžíce sušeného mléka (14%tuku), 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžička Solamylu a syrový bílek podle potřeby, přidávám ho po lžičkách a potravinářskou barvu, používám tekutou, lépe se s ní pracuje.

  17. Růžičky tvaruju tak, že si kousky hmoty rozválím ve folii hodně tence a tvaruju, jak se mi zlíbí. S hmotou se musí pracovat rychle, protože rychle tuhne. Je to výhoda,v ytvarované druhy jsou brzy suché.

Poznámka

A tady je výsledek,snad se bude líbit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Svatební dort mušle

Tématické fráze: marcipánové mušle recepty na luxusní svatební cukroví zdobení dortů fotogalerie růžičky na dort luxusní svatební cukroví svatební dorty z marcipánu zdobení svatebních dortů marcipánové růžičky luxusní dorty brno mašle z marcipánu svatební dort bez marcipánu fotogalerie svatebních dortů svatební dorty bez marcipánu zdobení dortů postup dort ve tvaru mušle fotky svatebnich dortu musle z marcipanu marcipánové růžičky postup cukrářské dorty fotky luxusní dorty

Zapomněl/a jsem heslo