Rychlý smrkový med
Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 29 286 kJ / 7 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 750,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používá se například do čaje. Pomáhá při nemocech z nachlazení, posiluje imunitu, napomáhá rekonvalescenci. Výhonky se dají naložit i do alkoholu a tím získat účinnou tinkturu užívanou taky např. na revmatické klouby.
Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek.
Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2015 20:08
tonik.murin: Tady mě mrzí, že se nezadařilo. Příště bych vařila kratší dobu i kdyby byla konzistence trochu řidší.
27. 5. 2015 20:43
26. 5. 2015 10:53
25. 5. 2015 10:00
24. 5. 2015 11:33
24. 5. 2015 08:02
Možná někdo poví, kde se stala chyba
24. 5. 2015 03:24
23. 5. 2015 20:26
19. 5. 2015 17:59
13. 5. 2015 20:48
Eva: Díky, jsem ráda
Lucie: Pampeliškový jsem dělala kdysi dávno, ale nikdy jsem ho neměla tak hustý, jako třeba normální včelí med. Pokud se nemaže třeba na chleba ale přidává se jen do čaje, tak na hustotě až tak nezáleží. Nevím, podle jakého receptu jste dělala, ale všeobecně platí, že čím déle se vaří, tak se voda odpařuje a "med" houstne.
13. 5. 2015 14:52
10. 5. 2015 21:31
10. 5. 2015 16:29
17. 5. 2014 21:29
14. 5. 2014 20:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 32 minutami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 2 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 5 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 5 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smrkový med med ze smrku smrkový med recept med ze smrkovych med ze smrku recept recept na med ze smrku med ze smrkových výhonků smrckovy med recept na smrkový med podbělový med med ze smrčků med smrkový med z vyhonku smrku recepty na med hustý smrkový med med ze sedmikrasek domácí smrkový med recept med z smrkových výhonků sirup ze smrkových výhonkú med recept
Suroviny: smrkový v ýhonek, citron bio, voda, cukr
Rychlý smrkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O76N
83 názorů