Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny ty drahé přípravky z lékáren.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Katkadenik Katkadenik

20. 5. 2022 07:39

Dobrý den, jsem redaktorka webu denik.cz a ráda bych se vás zeptala, zda bych mohla použít vaše fotografie a recept pro náš magazín. Děkuji, Katka

JanaKoll JanaKoll

17. 6. 2020 13:53

Dobrý den, dělám sirup podle Vašeho receptu 3 rok, pokaždé vše v pohodě...ale dnes jsem zjistila, že mi jedna sklenice začala po 14.ti dnech ,,bublinkovat,, a jakoby šumět, když jsem s ní zakvedlala, voní zatím normálně, nijak nesmrdí, nepřijde mi pokažený, je světle zabarvený,ale...může mít na toto vliv, že jsem letos koupila velikou 6. litrovou sklenici s patentním zacvakovacím víčkem se silikonovým těsněním, takže jsem už nedávala ten celofán, celou dobu byla sklenice zavřená, stála na slunném místě, občas jsem s ní zatřepala, toť vše, neotvírala jsem ji ani jednou...až dnes, aby jsem přičichla, jak ten obsah voní....nechat zatím ještě ten jeden týden louhovat, a počkat, co se s obsahem stane, nebo vylít...mám ještě druhou, menší sklenici, stejná sklenice, stejný postup, ze stejného dne, a tam zatím vše vypadá v pořádku....děkuji za odpověď... :-)
Tak jsem si přečetla tady všechny Vaše komentáře a zkušenosti, a počkám, co se se sirupem za ten týden stane, a možná, že bude všechno v pořádku...děkuji všem za rady níže...Jana

Betyna

31. 5. 2019 14:06

Marii1: zvážila jsem šťávu a postupovala pak podle množství podle návodu na zadní straně želírovacího cukru, a protože to bylo už i předem oslazené, dochutila jsem kyselinou citronovou (i když jsem tam měla už předtím citrony). (Jinak vařím marmelády jen s obyčejným cukrem, ale na tohle jsem použila želírovací). Překvapila mě dobrá svěží chuť želé, na chleba s máslem i do jogurtu.

Marii1

30. 5. 2019 17:01

Betyna: Dobrý den. Mohla bych poprosit o recept na to žele?Děkuji

Betyna

28. 5. 2019 16:29

:yes: letošní sirup hotový, přidala jsem fotku. Bylo ho hodně, tak jsem kilo odvážila a pomocí želírovacího cukru uvařila smrkové želé.

Bibinka Bibinka

29. 5. 2018 09:55

Hellzdenka: Ještě vylepšené, to je dobře a přeji, aby se to povedlo a nic se nepokazilo :yes:

Hellzdenka

28. 5. 2018 18:13

Do sirupu jsem kromě smrčinek a citronu nastrouhala kousek zázvoru a aloe vera, jdu slévat, už jsem ochutnala, je to bomba!<3

Bibinka Bibinka

15. 1. 2018 09:46

Martina: Martino, popravdě ten cukr nevážím, ale když dám větvičky zasypu cukrem (tak hrstičku) a znova větvičky a zase hrstičkou posypu až do naplnění sklenice.:yes:

Martina

13. 1. 2018 10:39

Dobrý den, už dlouho sháním tento recept, ale chtěla jsem se zeptat, kolik tam celkově do pěti litrove láhve dáte cukru. :-) Děkuji :-)

Bibinka Bibinka

30. 6. 2017 15:33

Lucie: Lucinko, moc děkuji, že jste ho udělala a mám velkou radost, že se povedl-super:yes:

Lucie

29. 6. 2017 18:30

Chtěla bych moc poděkovat za skvělý recept. Sirup jsem dělala úplně poprvé, tak bych se s vámi chtěla podělit o své dojmy :-Q. Vše jsem udělala přesně podle receptu, potom jsem naložené výhonky dala na sluníčko. Ze začátku to vypadalo bledě, cukr nahoře i úplně dole stále zůstával pořád nerzpuštěný a víčko se mi začalo nafukovat a uvnitř flašky se začaly objevovat drobné bublinky. Tak jsem si říkala, že to asi bude k ničemu. Pořádně jsem to tedy protřepala a přes den jsem flašky nosila na přímé slunce na zahradu. Cukr se hned rozpustil. Nechala jsem jim teda asi 5 týdnů a dneska jsem je zpracovávala. Když jsem oddělala víčko, cítila jsem zvláštní vůni, těžko říct, moc mi to nevonělo :-D. Nicméně jsem stále doufala, a sirup přecedila. Ochutnala jsem, a světe div se, dělaly se mi bubliny až za ušima. Povedlo se!!!! Snad poprvé v životě co se mi fakt něco povedlo. Je opravdu výborný!!!!!!!!! příští rok ho udělám víc, myslím, že zanedlouho se po něm jen zapráší ;-) Takže vřele doporučuji. :-)

Bibinka Bibinka

14. 6. 2017 08:55

Roman: Romane, tak to jsem ráda, že se nakonec povedlo-šikula :yes:

Roman

10. 6. 2017 15:15

No a mně to přestalo nafukovat víčko. Začalo to vonět méně a jakoby chtělo začít kvasit. Pak jsem si všiml, že dole v láhvi je usazený nerozpuštěný cukr. Důkladně jsem to cele protřepal až bylo viditelné, že tam cukr už nejde vidět. A už zase obě sklenice krásně voní. :yes:

Bibinka Bibinka

8. 6. 2017 14:01

Těm, komu ten sirup tlesnivěl, nebo zkysal, že to bude tím, že se Vám tam něco dostalo, co tam nemělo být a co dělat, to pak dělá tuto neplechu, nebo zapomenete dát cukr, nebo dáte jen malinko, ale on je právě pro ten sirup velmi důležitý:-! Je mi to líto, ale stalo se, jsou horší věci na světě ;-):yes:

Frantiska Frantiska

7. 6. 2017 19:09

Věra Brzková: ano, cokoliv s plísní je bohužel na vyhození.

1 2 3 4 5 9 12 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron,

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R