Jahodová marmeláda z domácí pekárny

pelda Kuchařka:

Domácí pekárna 19 názorů

58

Suroviny

900 g jahod nebo jiného ovoce
500 g želírovacího cukru
lžíce citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na drobnější kousky nebo ho rozmixujeme.

  2. Do formy na pečení vložíme ovoce a želírovací cukr 2:1, u marmelád z jahod, malin, ostružin přidáváme lžíci citronové šťávy a promícháme.

  3. Zapneme na program marmeláda. Po skončení programu formu vyjmeme a marmeládu plníme do připravených skleniček. Poté dobře uzavřeme a necháme zchladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodová marmeláda z domácí pekárny

  • zdenka.s zdenka.s

    Dovolím si odpovědět : želírovací cukr už kyselinu citrónovou obsahuje :yes: včera jsem dělala.,z kila jahod 5 skleniček, ztuhly bez problémů. Já ale,i když pekárnu mám a využívám ji hodně často, radši marmeládu dělám na sporáku. Tam stačí povařit 5 minut a hotovo.Ale to je každého věc :-)

    Odpovědět

  • Jirina78 Jirina78

    jitka: a co citron nebo kyselina citrónová?

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Dělala jsem malinovou marmeládu, ale zatím mi vůbec netuhne.......použila jsem 900 g malin a želírovací cukr Dr. Etkera 2:1. Nevíte kde jsem udělala chybu? V pekárně jsem měla program marmeláda.

    Odpovědět

  • Libuše Libuše(neregistrovaný)

    Chci se zeptat,jaký to je program marmeláda ?

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Chci se zeptat, jestli je možno do marmelády přidat obyčejný cukr né ten želírovací.....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Táňula: Ne já nezavařuju, vždyť projde teplem v té pekárně. A u nás vydrží, dokud se nesní, takže bez problému do nové sezony, i déle. Džemy, marmelády, povidla, klevely není nutné ještě zavařit, projdou teplem, varem ;-);-). jen je nutno dbát na čistotu sklenic a víček, pokud nedáváte konzervant proti plísni, já velice málokdy ho použiju, prakticky nedávám.

    Odpovědět

  • Táňula Táňula(neregistrovaná)

    Dobrý den,recept vypadá opravdu skvěle.jen se zeptám zda ji také zavařujete?musí se to?Chtěla bych aby vydrželi celou zimu ;) moc děkuji za odpovědi:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Před chvílí jsem vytáhla 1. várku meruňkové marmelády, mám tam 2. - jahody a borůvky. Používám teda želírovací cukr pro diabetiky. Je to ohromná úspora času:yes::yes:
    Renata: Neboj se, nic ti nezastříká, normálně pak vymyješ nádobu, jako např. po pečení chleba apod....

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Chci se Vás zeptat někoho kdo dělá marmelády v domácí pekárně jestli ji nepostříkám jak se to bude dělat dík všem9

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Marmeláda je výborná, letos ji budu dělat už po druhé a musím říct, že i bez zavařování nám sklenička vydržela celý rok. Pokud se někomu zdá být málo hustá, doporučuji pŕojet programem marmeláda ještě jednou, tak to dělám třeba u povidel, kde tento program dávám na 2-3* :-):-*

    Odpovědět

  • Kotelník Kotelník(neregistrovaný)

    Právě dnes jsme tuto marmeládu dělali,na náš vkus je moc sladká a řídká,moc nezhoustla,tak nevíme,kde jsme udělali chybu.:-(:-(:-(

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka(neregistrovaná)

    Můžu se zeptat jakou životnost mají tyto marmelády z domácí pekárny? Vydrží mi neotevřená třeba i rok?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Hanko - dávám 500g želírovacího cukru na 1 kg ovoce, tedy podobně jako je to tady. Pozor nepleť si želírovací cukr (prodává se 500g nebo 1 kg) a želírovací přídavek (Gelfix 2:1,pektogel a pod.), který se přidává k normálnímu cukru ;-) U tohoto receptu je také citrónová šťáva místo kyseliny citrónové - to taky musím zkusit. Já teď marmeláduju skoro každý den.:-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Mě se tam nezdá 500g želírovacího cukru ??!:-O
    Nemmělo tam být - 500g cukru a 1 želírovací cukr 2:1 ???:-?
    Ahoj:-p

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    dovolila jsem si přidat podobný můj recept. Dneska jsem zrovna dělala dvě várky z třešní. Třešně jsem prvně pomačkala štouchadlem na brambory:-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí pekárna recepty recepty pro domácí pekárnu recepty domácí pekárna domácí pekarny recepty merunková marmeláda od babičky recept na jahodovou marmeládu recepty do domácí pekárny jahodovy džem z pekarny džem z domácí pekárny recepty domácí pekárny jahodový džem bez konzervantů marmeláda recepty z domaci pekarny domácí pekárna recepty na domácí pekárnu recepty pro domácí pekárny jahodový džem v pekarne domácí pekárny džem v domácí pekárně džem v pekárně

Zapomněl/a jsem heslo