Jahodová marmeláda z domácí pekárny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 420 kJ / 2 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 2,70 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 541,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 6. 2017 12:05
Dovolím si odpovědět : želírovací cukr už kyselinu citrónovou obsahuje včera jsem dělala.,z kila jahod 5 skleniček, ztuhly bez problémů. Já ale,i když pekárnu mám a využívám ji hodně často, radši marmeládu dělám na sporáku. Tam stačí povařit 5 minut a hotovo.Ale to je každého věc
15. 6. 2017 09:42
jitka: a co citron nebo kyselina citrónová?
21. 8. 2016 19:52
Dělala jsem malinovou marmeládu, ale zatím mi vůbec netuhne.......použila jsem 900 g malin a želírovací cukr Dr. Etkera 2:1. Nevíte kde jsem udělala chybu? V pekárně jsem měla program marmeláda.
9. 6. 2014 16:31
Chci se zeptat,jaký to je program marmeláda ?
29. 8. 2013 08:29
Chci se zeptat, jestli je možno do marmelády přidat obyčejný cukr né ten želírovací.....
15. 7. 2013 16:04
Táňula: Ne já nezavařuju, vždyť projde teplem v té pekárně. A u nás vydrží, dokud se nesní, takže bez problému do nové sezony, i déle. Džemy, marmelády, povidla, klevely není nutné ještě zavařit, projdou teplem, varem . jen je nutno dbát na čistotu sklenic a víček, pokud nedáváte konzervant proti plísni, já velice málokdy ho použiju, prakticky nedávám.
15. 7. 2013 16:01
Dobrý den,recept vypadá opravdu skvěle.jen se zeptám zda ji také zavařujete?musí se to?Chtěla bych aby vydrželi celou zimu ;) moc děkuji za odpovědi
9. 7. 2013 18:12
Před chvílí jsem vytáhla 1. várku meruňkové marmelády, mám tam 2. - jahody a borůvky. Používám teda želírovací cukr pro diabetiky. Je to ohromná úspora času
Renata: Neboj se, nic ti nezastříká, normálně pak vymyješ nádobu, jako např. po pečení chleba apod....
5. 7. 2013 17:12
Chci se Vás zeptat někoho kdo dělá marmelády v domácí pekárně jestli ji nepostříkám jak se to bude dělat dík všem9
2. 7. 2013 08:49
Marmeláda je výborná, letos ji budu dělat už po druhé a musím říct, že i bez zavařování nám sklenička vydržela celý rok. Pokud se někomu zdá být málo hustá, doporučuji pŕojet programem marmeláda ještě jednou, tak to dělám třeba u povidel, kde tento program dávám na 2-3*
28. 6. 2013 14:10
Právě dnes jsme tuto marmeládu dělali,na náš vkus je moc sladká a řídká,moc nezhoustla,tak nevíme,kde jsme udělali chybu.
25. 3. 2012 22:40
Můžu se zeptat jakou životnost mají tyto marmelády z domácí pekárny? Vydrží mi neotevřená třeba i rok?
3. 7. 2009 11:27
Hanko - dávám 500g želírovacího cukru na 1 kg ovoce, tedy podobně jako je to tady. Pozor nepleť si želírovací cukr (prodává se 500g nebo 1 kg) a želírovací přídavek (Gelfix 2:1,pektogel a pod.), který se přidává k normálnímu cukru U tohoto receptu je také citrónová šťáva místo kyseliny citrónové - to taky musím zkusit. Já teď marmeláduju skoro každý den.
2. 7. 2009 13:49
Mě se tam nezdá 500g želírovacího cukru ??!
Nemmělo tam být - 500g cukru a 1 želírovací cukr 2:1 ???
Ahoj
10. 6. 2009 20:24
dovolila jsem si přidat podobný můj recept. Dneska jsem zrovna dělala dvě várky z třešní. Třešně jsem prvně pomačkala štouchadlem na brambory
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Maková roláda s povidly a mascarpone krémem
Přidáno před 5 hodinami

Fazolová polévka s mrkví a libečkem
Přidáno před 17 hodinami

Čočka na kyselo se smetanou
Přidáno před 20 hodinami

Koka + řez
Přidáno 28. 5. 2022 09:58

Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Přidáno 28. 5. 2022 07:27

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno 27. 5. 2022 10:15
Právě bylo uvařeno:

Buchta s chutí koláče
uvařil/a kaminky
před 11 minutami

Valašský kontrabáš
uvařil/a bystrouska
před 2 hodinami

Čevabčiči do trouby
uvařil/a RabaRoman
před 2 hodinami

Chuďasova chlebová polévka
uvařil/a blanka12
před 2 hodinami

Rychlá halušková polévka
uvařil/a evcae
před 2 hodinami

Pečený chřest s holandskou omáčkou
uvařil/a findejsoval@seznam.cz
před 3 hodinami

Vláčné broskvové řezy s mákem
uvařil/a Teomi
před 3 hodinami

Tvarohová bábovka od Dity P.
uvařil/a Petaja
před 4 hodinami

Tuňákový salát s avokádem a vejci
uvařil/a NikolaP
před 4 hodinami

Medový perník na plech
uvařil/a Miquel
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí pekárna recepty recepty pro domácí pekárnu recepty domácí pekárna domácí pekarny recepty merunková marmeláda od babičky recept na jahodovou marmeládu džem z domácí pekárny jahodovy džem z pekarny recepty do domácí pekárny recepty domácí pekárny jahodový džem bez konzervantů marmeláda recepty z domaci pekarny domácí pekárna recepty na domácí pekárnu jahodový džem v pekarne recepty pro domácí pekárny džem v domácí pekárně domácí pekárny džem v pekárně
Suroviny: jahody, cukr želírovací, šťáva citronová
Jahodová marmeláda z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVr
19 názorů