Rybí vývar čirý
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou zeleninou a jikrami s mlíčím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 752 kJ / 4 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 430,97 g |
Tuky | 227,64 g |
Vláknina | 122,10 g |
Cholesterol | 3,08 g |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 7,51 g |
Sacharidy | 118,62 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar v bodě jedna můžete zredukovat a zamrazit na příště, nebo, jako v mém případě, jde k dalším strávníkům pro libovolné použití, třeba krémová rybí polévka, halászlé, bouilabaisse...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2018 20:05
Nikdy nelze obalamutit, jak píšete - strávníka, aby nepoznal z vývaru rybinu! Poznat bude, i kdyby jste se zbláznila! To, že může být polévka chuťově snesitelná, že nebude tak agresivní rybí chuti, to ještě neznamená, že to nikdo nepoznal. Jo, a mimochodem, jikry se vaří zvlášť, cedí se a pak dávají do polévky
29. 12. 2017 13:44
Ja nakupuju rybi hlavy a vnitrnosti na trzisti.Urcite vyzkousim,chci si ho zamrazit.Dam vedet
29. 12. 2017 01:39
jemmy: obalamutila jsem i strávníky, kteří tvrdili, že by nikdy rybí polévku nejedli. A protože neznali jikry a mlíčí, nepoznali. Prozradila jsem až za pár dní.
28. 12. 2017 12:15
To se mi moc libi.Musi byt moc dobry.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 8 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 14 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 1 hodinou
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 1 hodinou
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 2 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 2 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 4 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 4 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 5 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak naporcovat kapra krok po kroku. Jak připravit rybí porce pro další úpravu
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
VIDEO: Zkušený rybář Martin ukazuje, jak připravit kapří hlavu na polévku. Důležité je odstranit žábry a setřít sliz, říká
Další recepty
Tématické fráze: rybí vývar rybí vývar recept ryby vyvar rybí polévka vývar recept na rybí vývar rybí vvar vývar z ryb recept rybi vyvar rybí polévka rybi vyvat vyvar rybi recept jak nahradit jikry do rybí do polévky rybý vývar recept jak nahradit a jikry rybí vývar polevka rybí vývar asijský rybí vývar jak na rybi vyvar vývar rybí silný rybí vývar
Suroviny: kapr, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, cibule, koření nové koření, bobkový list, sůl, máslo, mlíčí, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, hrášek, sůl, šťáva citronová
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
4 názory