Rybí vývar z pomalého hrnce

milous54 Kuchař: milous54

Doba přípravy: 6 hodin 4 porce Pomalý hrnec 5 názorů

Suroviny

2 kapří hlavy (případně další odřezky, např. ocasy)
2 větší mrkve
1 větší petržel
1/4 bulvy celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
1 bobkový list
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin.

  2. Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí vývar z pomalého hrnce

  • 222222 222222

    Letos jsem vařila poprvé a ještě než jsem dala do hrnce tak jsem hlavy trochu opekla v troubě a výborná, dělám to i s kostkami vepřové i hovězí a vývar je mňamozni

    Odpovědět

  • Anička Anička(neregistrovaná)

    casino: Ano, přesně tak to dělám. Napřed vývar a smíchat se zeleninou. Nakonec zahustit a přidat obrané rybí masíčko. Ještě přidávám trošku máslové jíšky. Naučila jsem se ji tak vařit od maminky a vždycky jsme se na ni na Vánoce těšili. To je zajímavé, že i když byste ji uvařil úplně stejně, ale v létě, tak není tak dobrá. Je to prostě vánoční polévka. Aspoň v naší rodině.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Anička:
    ...ale toto není rybí polévka.
    Toto je přípravná fáze - vývar, který se posléze (společně z hlav obraným masem) přidá k zeleninovému základu který popisujete vy:yes:

    Odpovědět

  • Anička Anička(neregistrovaná)

    Taky dělám vánoční rybí polévku stejně. Akorát zeleninu napřed osmažím na másle. Krásně to voní. A zahušťuji kapáním z vajíčka, které mi zbylo z obalování kaprů.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    PH nevlastním, ale asi jsme podobná kuchařská podskupina - taky vařím hlavy i s vočima:yes: A pokud má rudé žábry, tak je taky nepitvám. A pokud si mančaft přeje kapra staženého (náš zákazník, náš pán:-(( , tak vyvařím i kapří kožuch. A samozřejmě nevyhodím ani ploutvičku:-)) Pepř nepočítám, a dávám také bobeček, či dva a hlavy 4;-)
    http://www.labuznik.cz/recept/stedrovecerni-rybi-p... ;-):-D:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí vývar z kapra rybí polévka v pomalém hrnci vývar z kapra kapří vývar rybí polévka z pomalého hrnce kapr v pomalém hrnci pomaly hrnec rybi polevka recepty pro pomalý hrnec hovězí vývar v pomalém hrnci hrnec na vývar kucharska s recepty pomaly hrnec pomalý hrnec ano ci ne pomalý hrnec polevka polévky v pomalém hrnci pomalý hrnec recept na hovězí vývar jak udelat rybi vyvar pomalý hrnec - rybí polévka vývar z z kapra kapr v v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec hovězí vývar

Zapomněl/a jsem heslo