Pajšl - nepajšl
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 692 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,00 g |
Tuky | 49,95 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 2,76 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 21,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pajšl jsou vlastně plíce. Plíčky na smetaně bylo relativně často vařené jídlo ve školních i závodních jídelnách. Kolega tomu říkal "hubka" a nejedl to. Dnes se plíce nedostanou koupit. Asi to zakázala EU. Mamka dělávala "pajšl" z vnitřností králíka (někdy navíc s těmi bočními blánami a hřbetem). Králíky sice v Kauflandu mají, ale jsou to takoví "chcípáčci" a za nekřesťanské peníze. Tak jsme si našli náhradní řešení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2018 09:19
Eja57: Děkuji za komentář a těším se na fotku.
10. 11. 2018 14:51
.
Jana Dorazinová-Remková: Práve kuracia pečeň tam vytvára "pľúckovú" chuť. Verte mi, práve sme dojedli.
bofinka: V Maďarsku sme si dali držkový guláš a podávali ho cestovinou. . Možno by ste mali rovnaký pocit ako ja, keby vám dali pľúcka na smotane s ryžou
Jana Dorazinová-Remková: Práve kuracia pečeň tam vytvára "pľúckovú" chuť. Verte mi, práve sme dojedli.
bofinka: V Maďarsku sme si dali držkový guláš a podávali ho cestovinou. . Možno by ste mali rovnaký pocit ako ja, keby vám dali pľúcka na smotane s ryžou
10. 11. 2018 11:32
Mozna zadelavane drubezi droby polevkove konzistence, ten knedlik mi tam nejak nepasuje
10. 11. 2018 09:44
Jo Dovedu si z toho představit docela luxusní jídlo - játra bych osmahla zvlášť a přidala až do hotového, mrkev bych naopak vařila v základu a nakrájela jen na kolečka....rozhodně vyzkouším a pošlu foto....
Pajšl od mé babičky byla naprostá delikatesa.....
Pajšl od mé babičky byla naprostá delikatesa.....
9. 11. 2018 08:29
Tak, správně napsáno-pajšl, nepajšl, protože to fakt pajšl není. Nicméně super nápad na zpracování drobů. Já bych to možná ještě pak pomlela. Líbí se mi to Jo a játra bych asi vynechala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 2 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 5 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 5 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 7 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 8 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 8 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pajšl z králíka pajšl od babičky pajšl recept pajšl recept na pajšl králičí pajšl pajšl drůbežích drůbeží pajšl pajšl z drobů králík pajšl pajšl z králíka recept pajšl drubežih plíčky z králíka recept na pajšl z králíka recept na kraličí pajšl recepty pajsl z králíka recepty pajšl pajsl z jatry drubeží pajšl na smetaně kuřeci pajšl z drobů
Suroviny: skelet kuřecí, játra drůbeží, srdce drůbeží, žalůdky drůbeží, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, mrkev, jíška, kyška, ocet, sůl
Pajšl - nepajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPDK
5 názorů