Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

2 porce Omáčky 11 názorů

Suroviny

Suroviny:
4 ks srdce
8 ks ledvinek
1 ks jater
2 ks žaludku
2 ks plic
1-2 PL sádla
1 dl smetany
1-2 PL hladké mouky
sůl, pepř, tymián, divoké koření
1 PL cukru
1 KL octu
1 KL vychlazeného másla
Špekové knedlíky:
1 rohlík
1/2 střední cibule
50 g turistického salámu
100 g uzeného bůčku
1 vejce
150 g hrubé mouky
1 dl mléka
1 PL sádla
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 hrst nasekané zelené petrželky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.

  2. Zahustím moukou, provařím, přidám smetanu. Podle chuti přidám cukr, ocet a pokud je třeba, dochutím solí, pepřem, nechám probublat, vmíchám máslo a je hotovo.

  3. Špekové knedlíky
    Na sádle zpěním cibulku, přidám na kostičky nakrájený salám, uzený bůček a nakrájené rohlíky na kostičky, vše společně orestuji a nechám vychladnout. Potom přidáme vejce, mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek, zelenou petrželku a opatrně promíchám.
    Vytvaruji knedlíky do kuličky a 10 minut vařím v osolené vodě. (cca 6 knedlíků asi 2 porce)

Poznámka

www.facebook.com/jivex

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 68 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    rihana: opravdu není ničeho moc ani málo. Vyzkoušejte a uvidíte.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    No masa se mi zdá hodně a jeden rohlík na knedlíky zase málo. Nemá být těch rohlíků víc?

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Určitě vyzkouším. Suroviny mám a pajšl dělám pořád. Jen bez těch plic.:yes::yes:

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    mika59: Taky si ji udělám jednou za čas.:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    krkovicka.x: :yes: To ano...ale to chce mít farmu..ale jinak, bych si pochutnala..:yes:

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    mika59: opravdu jen dvě porce.????

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Anna Kocikova: Tak trošku závidím..:-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    mika59: Hmmm,já v paneláku určitě ne:-(Ale vím,že Pepíček-klukodvody dělal své Španěláčky z králíka z 6"králičích pupíků".

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Anna Kocikova: To ano, ale kde vzít tolik surovin najednou...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pajšl mám ráda,ale z králíka jsem ještě nedělala:-8Vidím,že ty ho máš ze 4 králíčků a mě by rozhodně chutnalo<3:-K

    mika59: Miladko,králičí vnitřnosti jsou malinké,tak to na ty 2 porce vycházi:-)Já bych to byla schopná sníst sama:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Jirko tohle pro dvě porce?....Dvě srdce čí...atd...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo