

Drůbeží játra na smetaně
Suroviny
- 1/2 kg drůbežích jater
- 1 cibule
- koření na guláš
- majoránka
- 1 kostka masoxu
- olej
- mouka
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme.
Smícháme 3 lžíce zakysané smetany se 2 lžícemi mouky a přidáme do podušených jater. Chvíli povaříme a ochutíme majoránkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drůbeží játra na smetaně
-
Tenhle recept jsem na poprvé vyzkoušel doslova a ty dvě lžíce mouky byly docela zrada. Omajda byla moc hustá a prostě "mouková". Takže včera jsem udělal repete a vynechal mouku úplně. Jako přílohu jsem zvolil čerstvý chléb a jedla to dokonce i moje sestra, která nejí vůbec nic ;) Takže za sebe doporučuju omezit mouku a je to pecka ;)
-
Drůbeží játra jsem vařila už po několikáté podle tohoto receptu, moc nám chutná
-
je to dobrůtka!!!mňam
-
právě jsem zjistila,že nemám gulášové koření
-šoupla jsem tam koření na kuřecí steak s červeným pepřem
a přidala zbytek zbojnické slaniny,tak uvidíme - když tak pošlu foto,bodík posílám už teď
-
děkuji za inspiraci, zítra vyzkouším, dávám bodík
-
Já tedy nejím,ale vařila jsem manželovi a moc si to chválil,prý to bylo vynikající
Tak tedy přikládám taky za 1
-
výborné,do jater je výborná anglická slaninka a šalvěj,maggi a woršestr.dávám bodík
-
Játra byla výborná!!!!! Nemám k tomu co dodat
-
Zrovna je dělám, tak jsem na to zvědavá, pak určitě napíšu o výsledku a možná připojím i foto.
-
Byla jsem překvpena ryhlosí a chutí jatýrek.Celá rodina nešetřila chválou.Dávám 1
-
Opravdu rychlý recept a velice chutný.Já za svou rodinku dávát také za 1 a navíc přidam*
-
Vybusna, majoránku používám taky
-
kombinacia pecienky a majoranky je prinajmensom zaujimava, aj ked mna prilis neoslovila. ale vzhladom, na to, ze moj muz si je schopny majorankou posypat aj chlieb s lekvarom, davam za rodinu 1ku.