Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cappuccino dort / řez - snadno a rychle

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Tento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť můžete korpus před nanesením krému pokapat rumem.

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 22 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 672 kJ /
3 985 kcal
Bílkoviny96,82 g
Tuky214,24 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 683 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy413,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Mocca kávu rozpustíme v horké vodě. Žloutky oddělené od bílků vyšleháme s cukry do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme olej a následně i kávu. Přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme i vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 25-30 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto na ni nesmí lepit. Pak korpus necháme zcela zchladnout a prokrojíme na 3 díly. Krok 3: Náplň: Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do krémovější podoby, pak přidáváme po lžících sypké cappuccino a došleháme do tuha. Nakonec do ochucené šlehačky zašleháme i tvaroh nebo mascarpone. Krok 4: Vrstvy korpusu promazáváme krémem, kdo chce, může korpus pokapat kávovým likérem nebo rumem. Dort dáme do chladna vychladit, dlouhé proležení (přes noc) není nutné, dort/řez je velmi dobrý a dobře se krájí už po hodině a půl v chladničce. Krok 5: Dozdobení záleží za naší chuti, můžeme posypat čokoládovými hoblinkami nebo cukrářským zdobením dle chuti.

TIP: Zdobení dortů může být zábava. Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 12. 9. 2019

Poznámka autora recepty73

Druh cappuccina záleží na naší chuti (klasik, čokoládové, oříškové...) a množství takové, aby nám krém chutnal. Někdo dá lžíce čtyři, jiný šest, to už si podle ochutnání každý doladí dle vlastní chuti. Záleží i na použitém druhu, zdali je slazené. Dort je velmi jednoduchý, rychlý, nepotřebuje dlouhou dobu na proležení, takže se hodí i v případě, kdy není čas na velké manévry v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cappuccino dort / řez - snadno a rychle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1yAG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cappuccino dort / řez - snadno a rychle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1yAG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Pekla jsem na plech, potřebovala jsem více kusů. Moc dobré. Jen jsem si trošku upravila suroviny v krému. Dala jsem šlehačky, půl tvarohu a ricottu. Po buchtě se zaprášilo, moc nám chutnalo. Krém je krásně lehký, není to takový hutný. ;-)

Můj první pokus, ale oslavenci i všem ostatním chutnal a to je hlavní.

zdenka.s: Anna Kocikova: ...děkuji za pochvalu, udělaly jste mi radost:-K:-K:-K ...minulý týden jsem ho na přání rodiny opět připravoval;-)

Príma recept na rychlý zákusek:-KTaké děkuji za nápad pečení na plechu:-*:yes:

recepty73 : teda Jiříku, to je SUPER nápad :yes:
tohle zvládnu (snad) :-D no,v neděli si pošmáknem.Děkuji ,děkuji mockrát <3
A Tvoje rolády a náplně jsou bezkonkurenční :-K

Veronika.Hrozna: ...děkuji:-K:-K:-K


zdenka.s: ...a co upéct plát na plechu, pak rozdělit na tři díly a promazat;-) ...jednodušší to snad už být nemůže:-8:-K

Dortík se mi moc líbí !

Kelisova : tak tenhle způsob se mi líbí ,určitě vyzkouším ,ale bojím, bojím . . .:-) a děkuji :-K

zdenka.s: já to dělávám podle mojí babičky,nakrojím kolem dokola asi tak do půl nožu,a potom obtočím pevnou nití a stahuji až se konce střetnou spolu ;-):yes:

Mě by dort chutnal a rychlá příprava se může hodit. :yes::yes::-K
Bohužel v naší familii káva nejede.

zdenka.s: ...nakrojím do hloubky asi 6 cm a při řezání pak otáčím korpusem, až se nůž dostane k prvotnímu zářezu;-) , nůž se lépe ohlídá ve stejné výšce;-) ...pak jen zkontrolovat, zda je i střed proříznutý, aby se neutrhl;-) ...a je to;-):-D:-K

recepty73: děkuji ,dlouhý ,úzký nůž mám, je delší než průměr dortu.Asi mám špatnou "techniku " ,nakrojím si kolem dokola zářez a postupně dokrojuji :-? Jak to ,prosímtě, děláš Ty :-)

Děkuji, vyzkouším příští týden na oslavu.

KUKI1: zdenka.s: ...my taky rádi hodně náplně<3 a tady je jí opravdu dost, proto je dort na tři pláty;-) ...mám po babičce dlouhý tenký nůž, který už nařezal dortů:-O:-D ...zkusily jste někdy místo nože, použít pevnou nit nebo cukrářskou strunu? ...funguje to stejně jako u knedlíků;-), jen se neprokrajuje na stojáka, ale naplocho;-)
Pokud prokrojíte jednou, budete mít prostě jen naplněný střed a potřený vršek, na chuti to neubere;-):-D

yanull: ...když vyklopím z formy a než začnu prokrajovat a plnit, vždy rukou povrch "opucuji" ...taky nemám rád, když se mi mouka z formy míchá s krémem;-) ...sádlo jsem zkoušel, ale nedopadlo to a bude to spíš formou:-( ...to je jako z vánočními formičkami;-) , já se nemusím ani moc snažit, aby z nich cukroví vyskočilo a někdo je musí i vymazávat (to bych radši vůbec nepekl:-D) ...taky jsem zkoušel vysypávat podle doporučení strouhankou nebo kokosem:-// a to jsem se málem vztekl:-//:-D ...na rolády používám pečící fólii, bez vymazávání, to je skvělý pomocník;-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
cappuccino dort, recepty na dorty a řezy, dort cappuccino recept, dort kapučino, capucino dort, recepty na dorty, dorty recepty, koka řezy recept, koka řezy, cappucino dort recept, recept na rychlé řezy, řezy cappuccino recept, cappuccino řezy, jogurtová bublanina, cappucino dort, dort cappuccino, capuccino dort, dortové řezy, cappucino krém do dortu, recept na dorty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, káva, voda, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, cappuccino, cukr moučkový, tvaroh měkký, korpus, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu