Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 13,06 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 193,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Navíc ještě odkaz na "Jemné noky", které jdou použít na slano i na sladko:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2019 21:04
15. 11. 2019 20:55
15. 11. 2019 19:32
15. 11. 2019 19:22
15. 11. 2019 19:15
15. 11. 2019 18:41
3. 11. 2019 16:33
3. 11. 2019 15:31
3. 11. 2019 15:10
( Já dělám brknedle úplně jinak - uvařím brambory oloupané nakrájené na kousky v osolené vodě, měkké sliji, v tom samém hrnci šťouchnu šťouchadlem na brambory, minutku nechám vypařit, na půl kila prsknu jedno vejce a přisypávám dětskou krupičku do křehké konzistence - cca 200 g, dle sezony přidám trochu bramborového škrobu, bleskově ušoulám knedle a rovnou dávám do už vařící vody...lepší neznám...)
3. 11. 2019 14:37
3. 11. 2019 13:28
Já jen stále dokola si myslím, že podle receptu musí být začátečník schopen uvařit...a z "500 g brambor + 2 vejce + mouka + sůl" nemá šanci...jaká mouka? kolik? jaké brambory - uvařené? studené?...
Proto jsem si dovolila navrhnout tu formulaci "brknedlík z půl kila brambor dle vlastních zvyklostí", to ať si každý najde "svůj knedlík"...a zrovna tady si myslím, že z některých typů těst ty vlastně noky u jinak fajn receptu nebudou fungovat bo budou jak beton....
3. 11. 2019 11:35
3. 11. 2019 10:09
Mám trochu problém s tím "těstem"...buď popsat jak se má udělat... a nebo jednodušeji "těsto na bramborové knedlíky dle vlastních zvyklostí z půl kila brambor"...každý je dělá trochu jinak....
( a nejsem si jistá, že všechna těsta na brknedlíky jsou na tuhle přípravu vhodná...zrovna to moje asi ano...)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 10 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 14 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 4 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 5 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 6 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 7 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 10 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 10 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 11 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 11 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové těsto je velmi variabilní. Vytvoříme z něj výborné sladké i slané pokrmy. Hodí se na obědy, večeře i chutné moučníky
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Báječné švestkové knedlíky: Vyzkoušejte tuto pochoutku z různých těst
Další recepty
Tématické fráze: toasty nahlovsky gnocchi na sladko recept plněné taštičky podle náhlovského švestková omáčka podle náhlovského
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka, povidla švestková, mléko, cukr, skořice mletá, čokoláda, oříšky, šlehačka
Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rO8E
13 názorů