Švejžužu
Znáte švejžužu? Jedná se o marinované kuřecí nebo vepřové maso. Marinádu připravíme smícháním žloutků a sójové a worcestrové omáčky, dochutíme kari a maso v ní necháme odležet do druhého dne. Pak ho usmažíme a podáváme s hranolky, nebo rýží.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 196 kJ / 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,31 g |
Tuky | 18,75 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 391 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 20,49 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2011 08:42
Mi se to moc líbí. Pokud jsem se prošla podobnými recepty, zdá se mi, že každý má jinou marinádu. každý si vybere to své. Jednu dobu, když jsem na Toprecepty ještě nechodila, tak jsem recepty na marinády scháněla a tak jsem ráda, že je jich tady povíc Elizo, nádherné foto
22. 5. 2011 19:18
Jak chutná originál pokrmu tohoto názvu nevím...v Asii jsem nebyla a tak ani nestravovala, ale jako snadný oběd to bylo super a chutnalo všem - trošku jsem přidávala, ale ne moc, hlavně cibulku, aby to bylo veselejší...
6. 4. 2011 12:24
taky se mi nelíbí,když se někdo probudí a začne sem na Topky prát jeden recept za druhým a je to jedno,zda opisuje kuchařku a nebo ze svého webučlověk si ani nemůže pořádně všechny recepty prohlédnout a pak zapadnou recepty i od jiných autorů,které mají váhu a stojí za prohlédnutí
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.
6. 4. 2011 12:04
Hmmm, jak říká Bibi: Nacpat sem spoustu receptů najednou, to není žádné umění, ale vyfotit hotový pokrm, který naláká na vyzkoušení, už jo. Takže, fakt je lepší, když se recept vloží i s obrázkem. Já vím, že to není povinnost, ale když tu vidím 5 receptů za sebou, a ani jeden nemá obrázek, tak mě to otráví, nezlob se.
6. 4. 2011 11:59
sezen si radeji pravy recept,tak se svejzuzu teda ńedela
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy.Vietnamci nam tady vyvaruji co ani nikdy nejedli.Tak to asi k vasemu kulinarstvi.
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy.Vietnamci nam tady vyvaruji co ani nikdy nejedli.Tak to asi k vasemu kulinarstvi.
6. 4. 2011 11:40
Lopušku, Toprecepty nejsou o tom, že se sem narve plno receptů za sebou a ještě některé chronicky známé, které tu jsou mnohokrát Raději si název receptu ověř ve vyhledávání, zda tu už není Jsi tu nová, tak to ber, jako dobře míněnou radu
6. 4. 2011 11:00
Recept je dobrý, ale už je tu minimálně v třiceti modifikacích.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 51 minutami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 1 hodinou
Ananasové kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 2 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 4 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 4 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 4 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Báječné švestkové knedlíky: Vyzkoušejte tuto pochoutku z různých těst
Ochutnejte nejlepší švestkové koláče. Poradíme, jak upéct oblíbený moučník plný sladkého ovoce a lahodné drobenky
Další recepty
Tématické fráze: švejžužu recept na švejžužu švejžužu recept švejčužu kuřecí švejžužu vepřové švejžužu švej žužu recepty švejžužu žvejžužu švej žužu recept švejžužu-recept švejžužu z kuřecího masa vepřové švejžužu recept vepřové švejžužu-recept sveizuzu maso švejžužu recept švejžužu svej zu zu švejšužu recept na švej žužu
Suroviny: maso kuřecí, paprika čerstvá červená, žloutek, omáčka worcesterová, solamyl, koření kari
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
7 názorů