Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte-li dostatek máty, neváhejte recept vyzkoušet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 857 kJ / 1 400 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g | 
| Tuky | 0,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 350,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Připravíme si litr mátových listů, pokud možno mladých a vypraných.
	Krok 2: Dáme je do hrnce a přilijeme vodu. Necháme odstát v chladu do druhého dne.
	Krok 3: Další den přivedeme k varu a zvolna vaříme 1/2 hodiny. Potom přecedíme přes plátýnko a po vychladnutí ještě mátu v plátně vymačkáme.
	Krok 4: Přidáme cukr a kyselinu a za stálého míchání přivedeme k varu a k úplnému rozpuštění cukru.
	Krok 5: Pro zelenější barvu můžeme sirup dobarvit potravinářským barvivem, ale opatrně při práci s ním, aby nebyl sirup až moc tmavý.
	Krok 6: Hotovou šťávu slijeme do lahví a zavíčkujeme.
	Krok 7: Pro jistotu sterilujeme při 80 °C po dobu 10 minut.
	Krok 8: Skladujeme do spotřebování v chladu a suchu.
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59EB
Moje poznámka
					
				
Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59EB
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							mátový sirup, 
						
						
							mátový sirup s citronem, 
						
						
							mátový sirup recept, 
						
						
							meduňkovo mátový sirup, 
						
						
							domácí mátová šťáva, 
						
						
							matova šťáva recept, 
						
						
							recept na mátový sirup, 
						
						
							recept mátová šťáva, 
						
						
							mátový olej recept, 
						
						
							nejlepší mátový sirup, 
						
						
							bylinkový sirup recept, 
						
						
							matova stava, 
						
						
							sirup z máty, 
						
						
							domácí mátový sirup, 
						
						
							matový syrup, 
						
						
							meduňkovo matový sirup recept, 
						
						
							recept mátový sirup, 
						
						
							sirup z máty recept, 
						
						
							recept na bylinkový sirup, 
						
						
							mátová sirup
						
					
						Suroviny:
						
							máta, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							kyselina citronová, 
						
						
							potravinářské barvivo zelené
						
					
	
			
	
Komentáře (27)