Nakládaný Jablečník
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
15-17 malých sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 27 178 kJ / 6 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 17,33 g |
Vláknina | 130,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z knihy 234 x jablko v kuchyni a už podle něj zavářím Jablečník hodně let ;-).
Pokud se nám do strouhaných jablek dostane pár jadérek, tak to samozřejmě nevadí, ale snažíme se, aby jich tam opravdu nebylo moc.
V knize píší, že není potřeba jablečník zavářet, jen se přendá do kameninových nebo dřevěných nádob, pováže se pergamenem a uchovává se v chladnu. Já je ale radši zavářím, protože obvykle dělám z dvoj až trojnásobné dávky a pak by mi to bylo líto, kdyby nevydržely.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2009 22:21
Mirčo, už mám uloženo. Letos je u nás více hruškový rok, ale snad se mi podaří někde nasbírat požadované množství jablek a recept vyzkoušet. Posílám desátý bodík.
22. 9. 2009 14:00
Papričkověříš,že takhle něžně a romanticky mě ještě nikdo nidy neoslovil?-kombajn.No i když občas si tak svou šířkou připadám.
Jankadíky moc za pochvalu a prosím tě-jak vypadá tlustý bodík.Jinak ještě jednou všem díky.
Jankadíky moc za pochvalu a prosím tě-jak vypadá tlustý bodík.Jinak ještě jednou všem díky.
21. 9. 2009 12:49
Mladá paní, padám přímo na "ústa", sice máme na zahradě asi 2 kg jablíček, ale to nechám na jídlo-jen tak. I kdyby byla úroda 100x větší, tak "todleto", už neudělám, bezva recept, lze využít k hodně receptům, kde se jablíčka přidávají,takže mirco75, klobouk dolů a posílám velkého a tlustého bodíka
21. 9. 2009 10:38
Mirčo - ty jsi kombajn. Já jsem v zavařování ještě panna (kromě marmelády z DP) a nějak se mi pořád nechce a nechce ...
20. 9. 2009 21:12
Těch sklenic je.
20. 9. 2009 19:42
Jaroslav231jak už je napsáno,vaří se pomalu,tudíž nestříkají.Já to dělám tak,že já mám na nejmenším plameni a jen je za občasného promíchání prohřívám.Hned jak začnou sklovatět,tak je vypnu a oni sami horkem dojdou.Jablka se nesmí vařit klokotem-jako brambory-,jejich rozvaření není v tomto případě vůbec žádoucí!Ba právě naopak,i po zavaření by mělo zůstat vidět to hrubé nastrouhání.
Špagetkojá tohle používám většinou jen na koláče,vdolky,na chuť.Na štrůdlíky si dělám klasiku(oloupat,nastrouhat,ochutit,zavařit a je to,ale jsou taky moc mňam).
Špagetkojá tohle používám většinou jen na koláče,vdolky,na chuť.Na štrůdlíky si dělám klasiku(oloupat,nastrouhat,ochutit,zavařit a je to,ale jsou taky moc mňam).
20. 9. 2009 18:04
Když se jablka vaří,stříkají po plotně?
20. 9. 2009 17:15
Mirčo - tímto se, kromě švestek, tento týden zabývám. My tomu jen neříkáme jablečník, jinak Máš pravdu, je to skvělé hlavně v zimě, kdy je to ihned po ruce ...u struhadla vždycky přísahám, že letos fakt naposled ... no ale v zimě zas ta vůně štrůdlu ...
20. 9. 2009 14:52
Elizos radostí?Tím si nejsem u mě vždy až tak jistá.Večer písnu do vzkazů,pokud stihnu,pa.
20. 9. 2009 14:51
Díky za pochvalu a jestli můžu poradit-opravdu to zkuste,protože obzvlášť na koláčích je to "nebe v hubě".Marisletos jsem dělala jen z větší dvojité dávky(12kg) a když to tak vezmu-jsou to "jen" 2 košíky.I když jablek je pořád dost a tak možná ještě jedna várka bude.Tady odpadá práce s loupáním a odjadřincováním a tak je to strouhání docela fofr.No a když nerada strouháš,tak zaměstnej všechny co jsou po ruce a uvidíš tu rychlost,rozhodně to za to stojí,věř.
20. 9. 2009 12:51
Mirčo, už dlouho ti chci napsat, jak obdivuji tvoji pracovitost... Mě by k takové akci asi nic nedonutilo . Maximum úsilí, které vynaložím na jablka, je jejich nakrájení do mrazáku (na štrůdl). Stejně toho každoročně dost vyhodím, protože ani k tomu štrůdlu se nedostanu moc často...
Chtěla jsem ti to napsat soukromě, ale snad to nevadí... Když se mi ráno nechce vstávat, nebo se musím přemlouvat k nějaké práci, vzpomenu si na tebe ("Mirča, ta už určitě kmitá...a navíc s radostí...") a jde mi to líp...
Chtěla jsem ti to napsat soukromě, ale snad to nevadí... Když se mi ráno nechce vstávat, nebo se musím přemlouvat k nějaké práci, vzpomenu si na tebe ("Mirča, ta už určitě kmitá...a navíc s radostí...") a jde mi to líp...
20. 9. 2009 12:40
mirco, super recept, bohužel ne pro mě, protože nemáme na zahradě jablka , ale musím Ti říct, že před Tebou smekám, protože když to děláš až z trojité dávky, tj.15 kg jablek - a to strouhat ručně - to by byla moje smrt
20. 9. 2009 12:28
No to je náááápad.Hned vím co s jablkyTo je na bodíček
20. 9. 2009 10:45
Mirko, já zírám také Moc chválím a dávám bodík 2.
20. 9. 2009 09:47
+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 3 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 14 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 4 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 52 minutami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 2 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 2 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 3 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 4 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 6 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 11 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařování strouhaných jablek strouhaná jablka do mrazáku nakládaná jablka dort kombajn zavařovaná strouhaná jablka jablečník jak zavařit strouhaná jablka nakládaná strouhaná jablka zavařování nastrouhaných jablek zavařovaná jablka jablka do mrazáku strouhana jablka zavařovani nakládané jablka zavařování jablek strouhanych jak zavařit nastrouhaná jablka zavařování strouhaných jablek v troubě jak zavařit jablka jablka na štrůdl zavařování
Suroviny: jablko, cukr krupice, koření hřebíček
Nakládaný Jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvRB
15 názorů