Strouhané řezy s jablky
Jablečné moučníky jsou oblíbené hlavně u dětí. Tuto variantu populárních hraběnčiných řezů si jistě oblíbíte. Kombinace křehkého máslové těsta s jablíčky a sladkým sněhem je dokonalá a hodí se i pro slavnostní příležitosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 643 kJ / 6 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,67 g |
Tuky | 266,32 g |
Vláknina | 36,35 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 815,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech o rozměrech asi 30x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. V míse smícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Přidáme moučkový cukr, změklé máslo, žloutky a co nejrychleji vypracujeme těsto.
Krok 3: Dvě třetiny těsta vyválíme na placku o rozměru plechu a přeneseme ji na vymazaný a vysypaný plech. Dobře nám k tomu poslouží váleček. Jednu třetinu těsta necháme v lednici ztuhnout.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a ořechy. Jablečnou směs navrstvíme na těsto na plechu.
Krok 6: Z bílků a krystalového cukru ušleháme ručním šlehačem pevný sníh, který rozetřeme na jablka. Navrch nahrubo nastrouháme zbylou 1/3 těsta.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 8: Řezy krájíme zoubkovaným nožem na úhledné kostky. Před podáváním je můžeme dozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strouhané řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOov
Moje poznámka
Strouhané řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOov
Nejnovější recepty
Brokolicová polévka se sýrovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Ovarová polévka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Suchošová rybí pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí stehno s pečenou mrkví a květákem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí ball tip sous-vide
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno sous-vide
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudinkáče
Neregistrovaný před 4 minutami
Pečené karbanátky
Neregistrovaný před 5 minutami
Zelná polévka s klobásou
Neregistrovaný před 22 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Neregistrovaný před 23 minutami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Neregistrovaný před 23 minutami
Vanilková bábovka
Neregistrovaný před 26 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 27 minutami
Krůtí řízky v sýrovém těstíčku
Neregistrovaný před 30 minutami
Šunková pizza
Neregistrovaný před 37 minutami
Kuřecí čína
Neregistrovaný před 37 minutami
Tématické fráze:
strouhany kolac s jablky,
strouhaný jablkový koláč,
zavařování strouhaných jablek,
kolač ze strouhaných jablek,
hraběnčiny řezy strouhané,
jablkové řezy,
strouhané jablkové řezy,
strouhaná mrkev s jablkem,
řezy s jablky,
řezy ze strouhaných jablek,
strouhání jablek,
jablkový koláč strouhaný,
strouhaná mrkev s jablkem recept,
strouhana buchta s jablky,
strouhané řezy,
strouhané těsto,
rezy z jablek,
jablkový strouhaný koláč,
strouhané hraběnčiny řezy,
vynikající jablkové řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
kypřící prášek,
cukr moučkový,
vejce,
jablko,
cukr krystal,
ořechy,
skořice mletá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)