Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec po Bakoňsku

K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme, dokud není maso měkké. Jako koření nesmí chybět mletá paprika.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

25. 9. 2009 21:21

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 057 kJ / 3 838 kcal
Bílkoviny216,73 g
Tuky274,30 g
Vláknina36,70 g
Cholesterol 865 mg
Sodík 2,44 g
Sůl5,73 g
Sacharidy110,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Naprosto stejný postup je u Bakoňského vepřového plátku, jen maso se dává v celku, naklepané a je to kýta nebo pečeně, pak se ale dávají vždy halušky. Toto jídlo je z maďarské kuchyně, drobné úpravy a vylepšení si dělá každý kuchař sám, ale základ musí být stejný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiřička

29. 10. 2009 12:30

Pepčo, moc děkuji za výborný recept. Bylo v neděli k obědu s nočky - všem moc chutnalo. Musím jenom chválit a všem doporučit. Je to velice rychle hotové a hlavně moc dobré. :yes::yes::yes:

klukodvody klukodvody

9. 10. 2009 15:33

Tak to opravdu nevadí,a jsem rád,že chutnalo:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mirca75 mirca75

9. 10. 2009 15:27

Josefe:-)tak jsem si na dnešní oběd vybrala váš receptík a dobře jsem udělala.Všichni jsme si moc a moc pochutnali a já vím,že to nebyla jeho poslední účast na našem stole:-p;-).Jen-maso jsem nakrájela na drobnější kousky,čerstvé žampiony jsem dělala na čtvrtky(orestovala na másle) a do hotového pokrmu jsem přidala lžíci sekaného Oregana(čerstvého).Přidávám fotečky(snad to nevadí) a velmi zasloužený bod:-).Díky za báječný oběd:-p.Mohu všem vřele doporučit;-).

Jenda1 Jenda1

27. 9. 2009 11:16

Pepíku, zajímavá kombinace s bramboráčky hodna vyzkoušení:-p;-). Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Paprika Paprika

26. 9. 2009 14:08

Slintám :-p:-p a to jsem před chvílí doobědvala :yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

26. 9. 2009 08:17

KLUKU OD VODY. Josefe je to dobrý jídlo a jistě ho vyzkouším.+bodík Ahoj Václav

pipre pipre

25. 9. 2009 21:45

No to vypadá moc dobře:yes:..s bramboráčky..mňam :-*:-):yes:3.

zdena 3

25. 9. 2009 21:40

No to vypadá dobře, dávám si mezi oblíbené a Josefovi bod.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 9. 2009 21:39

Teda, Jožko, s těmi bramboráčky to musí být božská mana:-O:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veprova plec vepřová plec recepty recepty z vepřové plece vepřové plecko recepty vepřová plec recept recepty z veproveho plecka oběd z vepřové plece kotlety po bakónsku po bakonsku recepty vepřová plec nedělní oběd vepřová plec vepřové maso po bakoňsku maso po bakoňsku obed z veproveho plecka veprova kotleta po bakonsku plec veprove plecko vepřové kotlety po bakoňsku recepty na veprovou plec vepřová plec s bramboráčky

Suroviny: plec vepřová, cibule, slanina, sádlo vepřové, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, mléko, smetana na vaření, mouka hladká, žampióny, sůl

TopRecepty.cz

Vepřová plec po Bakoňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9VD