Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,96 g |
Tuky | 20,46 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 182,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Opět něco z archívu.
Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.
Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2010 22:27
irca (neregistrovaný/á) my tě sice respektujeme, ale moc prosím, snaž se respektovat i ty nás a nedávej nám to na naše masité recepty. Ať si každý jí, co má rád, ano? Viz Hrbaté maso a pod..
27. 1. 2010 22:12
irca (neregistrovaný/á) ...
slečna či paní bude nejspíš vegetarián či snad ochránce zvířat
slečna či paní bude nejspíš vegetarián či snad ochránce zvířat
27. 1. 2010 22:07
No, Irčo, receptů s masem je tu asi tak dvě třetiny z celkového množství...vezmi si na to dovolenou, abys to obsáhla všechno
22. 1. 2010 09:05
10. 1. 2010 21:38
tak som sa to dnes pokusila urobit a mozem vam povedat, ze som z toho zufala....ako som predpokladala...ostal mi z toho trhanec...jedly sice, ale nevzhladny...ale aspon viem, ako to budemrobit nabuduce....a zas nabuduce a potom nabuduce a ...a tak to budem opakovat....to ze to urobila na prvykrat paprika..tak to ju nesmierne obdivujem....
27. 12. 2009 14:43
Papričko, Jendovi jsem bod dala jako první, ale i ty si za ty pěkné fotečky zasloužíš velkou pochvalu. Kdyby je viděl můj muž, určitě bych mu to musela hned zítra uvařit, jenže toho obracení se právě tak bojím.
27. 12. 2009 14:32
Tak plním slib z 27.9.2009 a udělala jsem tento plněný bramborák. Jak jsem předpokládala při obracení nastal problém - roztrhnul se mi, protože jsem trdlo. Druhý se mi už povedl. Manžel s klukama si totiž dnes vyžádali k obědu bramborák, ale tenhle ho překvapil - myslím, že mile. Bodík už dávno máš.
12. 11. 2009 13:03
Děkuji za úžasný zážitek...bylo to výborné a syté .Neměla jsem problém ani s tím obracením..
6. 11. 2009 11:56
31. 10. 2009 23:30
Vypadá to moc dobře,na tento způsob to neznám já dělám jen s nivou,ale určitě vyzkouším ,zaujalo mě to.
24. 10. 2009 04:54
Jendo vypadá to nádherně, dneska vyzkouším. Tvérecepty jsou super!!!
14. 10. 2009 14:01
To nemá chybu, včera jsem je dělala a to byla "žranice". ne jen jeden bodík, ale aspoň pět. SUPER!!!
14. 10. 2009 11:46
Ondráš můžu vždy, ale tohle nemá chybu. ohromná mňamka... Bodík už letí...
11. 10. 2009 16:33
Výborná baštaA šíleně sytáUdělali jsme si každý jeden a budem to papkat ještě zítraDáváme bodík
10. 10. 2009 22:36
jako vždy jsi nezklamal,je to supr mnamka a naše bříška si spokojene mlaskají
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 3 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Tajný trik šéfkuchařů: Tahle finta při obalování řízků šetří restauracím peníze a mnohdy o tom ani nevíme
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: vepřový řízek ondráš ondras recept řízek ondraš rízky jinak bramborák ondráš recept ondráš řízky ondraš obrácený řízek recept na ondrase ondráš jídlo recepty ondráš řízek v bramboráku jídlo ondráš recept řízky ondráš vepřové řízky jinak řízky trochu jinak otočené řízky otočený řízek řízek trochu jinak
Suroviny: brambory, mouka hladká, česnek, majoránka, mléko, vejce, sůl, kmín drcený, pepř mletý, nať petrželová, nať celerová, salám měkký, salám trvanlivý, sýr niva, sádlo
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
67 názorů