jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou
nahoru
Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

4 plátky krkovičky
100 ml smetany ke šlehání
250 ml teplé vody
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 lžíce medu
1 lžička kakaa
1 lžička sušeného oregana
1/2 lžičky chilli
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít malým množstvím vody (ta by se měla na závěr zcela vypařit).
Mezitím v misce rozšleháme vodu, šlehačku, med, hladkou mouku, kakao a koření.
Pekáček po půl hodině vyjmeme, zalijeme připravenou směsí a vrátíme do trouby na další půlhodinku.

Podáváme s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Poznámka

Pokud bychom chtěli pokrmu přidat slavnostnější akcent, poklademe maso na posledních 3-5 minut pečení plátky hermelínu.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
20 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou"

vloženo: 24.09.2010 21:06:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik+18smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 05.09.2010 21:21:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vietnamko, já si tam sójovku představit nedovedu, ale pokud vám to tak chutná, tak proč ne. Moje maminka dává sójovku snad do všeho, co potřebuje nějak dochutit a tak se mi trochu přejedla...smajlik Tady zvláštní nahořklo-sladkou příchuť obstarává to holandské kakao. Se ztuhnutím vychladlé omáčky zkušenost nemám, vždy jsme ji jedli teplou. Ale ani to si nedovedu představit, med mi nikdy v marinádě ani omáčkové směsi neztuhl, ani po vychladnutí...Tak nevím, čím to. Ale hlavně, že chutnalo, to je důležité. smajliksmajlik

autor: vietnamka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.09.2010 21:09:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Urobila som to. Nie je to zle, najma ked som tam pridala sojovu omacku. Neviem, mozno som prilis zvyknuta na kombinaciu med-sojova omacka, ale mne to bez tej sojovky nemalo smrnc. Tiez by som tam dala este trosku viac smotany, po vychladnuti ten med stuhne a omacka ma konzistenciu podobnu oskrabkom z hrnca po vareni pudingu . Ale inak naozaj dobre, pochutili sme si.

autor: Pajaja
vloženo: 28.04.2010 15:22:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc hezky vypadající recept, určitě i dobře chutná. Dávám si ho k oblíbeným a určitě brzy vyzkouším. Jsem tu krátce a zatím jsem spíš hledala novou inspiraci, ale určitě brzy přidám i svoje výtvory. . . smajlik

autor: Ivana79
vloženo: 29.12.2009 09:20:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ukladám,vyzerá to nádhernesmajlik

autor: Gabina
vloženo: 27.11.2009 13:26:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, moc dobré smajlik Syn se ptal, co to je za zvláštní chuť smajlik tak jsem mu pak prozradila ingredience smajlik Chutnalo všem, podlila jsem trochu víc, aby bylo více omáčky a podávala s rýží. Přidávám fotečku

autor: Handula
vloženo: 26.11.2009 16:40:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle si ukládám taky a určitě v brzké době vyzkouším. Vypadá to moc zajímavě a tak se už těším.smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 26.11.2009 12:15:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jejda, Evičko, koukám, že jsi sem přidala obrázek a já si ho ani nevšimla...smajlik
Tak dodatečně děkuju smajlik. Jsem ráda, že jste si pochutnali (i když už je to víc než měsíc...smajlik ).

autor: Levik
vloženo: 19.10.2009 12:30:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza krkovička byla u nás v sobotu a byla to mňamkasmajliksmajlik zařazuji do oblíbených a bude u nás častosmajlik recepty jsem už rozdala po rodině.smajliksmajlikZdovolením,jsem přidala obrázeksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 15.10.2009 18:26:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za body a těším se, až někdo vyzkoušíte smajlik.
Evičko, já vím... Odkládám, buď nemám čas a nebo odvahu (to víc). Odepíšu ti, až budu mít chvilku.

autor: Levik
vloženo: 15.10.2009 18:03:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza ty zoubky neodkládejsmajliksmajliksmajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 15.10.2009 16:00:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásný recept, chilli a kakao je dnes už ne úplně neznámá kombinace.Eliz jednoduché, chutné a téměř bez práce-určitě zkusímběhem víkendu.smajlikBodík letísmajlik

autor: Teta Lena
vloženo: 15.10.2009 09:49:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímavé stojí to za vyzkoušení.Mám ráda různé kombinace které by někdo řekl,že nejdou k sobě,ale ve výsledku je to výborná věc.smajliksmajlik Nejsem příznivcem vaření jak se říká na jedno kopyto bez fantazie a proto posílám také bod.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 14.10.2009 22:48:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo a s tím zoubkem s tebou soucítím, ale buď v klidu, mě totiž čeká něco mnohem horšího, něco co neustále (už asi rok a půl) zbaběle odkládám... A to vysekání všech čtyř moudráků najednou v celkové narkóze smajlik

autor: Eliza
vloženo: 14.10.2009 22:45:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evičko, moc si přeju, aby vám chutnalo smajlik a jsem moc ráda, že jsi vybrala zrovna můj nový recept. Budeš mít v sobotu dopoledne klídek, pokud si plánuješ oběd na dvanáctou, stačí začít za 5 minut jedenáct (tedy s předehřátou troubou) a celá příprava spočívá v osolení a opepření masa a smíchání ostatních surovin, kterými se v polovině pečení maso přelije...smajlik Takže je spousta času na uvaření brambor a dále na pospinkávání a válení se po pracovním týdnu, četbu či smajlik nedejbože smajliksmajlik na úklid...smajlik

autor: Levik
vloženo: 14.10.2009 22:22:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza o víkendu stvořím toto zajímavé jídlíčko,tečou mě sliny,smajliksmajlikkdyž se dívám.Dnes jsem byla trhat další zub,bolí to a jsem hladová o to je to hořší se dívat na výborný recept.smajliksmajliksmajlikuděluji bodíksmajlik

autor: Dooga
vloženo: 14.10.2009 20:14:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda to vypadá naprosto skvěle. Škoda že jsem recept neviděl dřív, Před chvilkou jsem maso naklepal a naložil na zítra. Ale určitě to vyzkouším. smajlik Bodík ti právem náleží za tu kombinaci chutí.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 14.10.2009 20:11:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A moc děkuji za bodíky!! smajlik

autor: Eliza
vloženo: 14.10.2009 20:11:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Téda jani, tvoje důvěra mě těší smajlik a doufám, že ji nezklamu. Ale ne, jsem o tom v podstatě přesvědčená, kdyby něco nebylo dobré, tak to nevařím a už vůbec to nefotím a neztrácím čas psaním receptu...smajlik Tak snad bude chutnat i u vás.

autor: pipre
vloženo: 14.10.2009 19:54:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak do toho půjdu i já..moc zajímavý recept a jestli Eliza píše, že to stojí zato, tak tomu věřím a dávám bodíksmajliksmajlik4.

autor: Eliza
vloženo: 14.10.2009 19:47:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To kakao je tam v minimálním množství, ale jistě sehrává svoji roli - podle mého názoru sráží sladkost medu. Výsledná chuť omáčky je pikantně ostro-sladko-slaná, smetanou zjemněná a maso je velmi šťavnaté. Přiznávám, že se recept může zdát neobvyklý, ale stojí za to. Navíc příprava je velice snadná.
Bohužel si již nepamatuji, jak jsem k receptu přišla; možná jsem si ho vymyslela, možná jsem ho našla v nějakém časopisu, možná vznikl nějakými mými úpravami či kombinacemi receptů...smajlik Každopádně zapsaný ho mám takto a občas takto upravuji i vepřová žebírka.
Doufám, že někdo vyzkoušíte a pochutnáte si.

autor: spagetka
vloženo: 14.10.2009 19:40:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliz smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik Jen možná zkusím kuskus

autor: maris
vloženo: 14.10.2009 19:36:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu zajímavá kombinace, chilli čokoládu mám moc ráda, tady je chilli - kakao, dávám taky na vyzkoušení a + smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 14.10.2009 19:27:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hmmm, zajímavé spojení masa, medu a kakaa, ještě jsem se s tím nesetkala a proto mě to moc zajímá chuťově, tak to určitě někdy brzy spáchám a pak obodíkuju.smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 14.10.2009 19:03:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, zajímavá kombinace ingrediencísmajlik, do toho asi půjdusmajlik. Už mám uloženo a posílám první bodík. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik A nádherné fotky, jak krásně je vidět ta krustička, mňamsmajliksmajlik.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

omáčky z krkovice omáčka z krkovičky krkovička recepty recept na sobotu pikantni krkovicka recept na krkovicku s omackou veprova krkovicka s omackou recepty na sobotu omáčka s krkovice krkovice omacka vepřová krkovice na smetaně krkovička se smetanovou omáčkou krkovice s omáčkou krkovička a rýže pikantní smetanová omáčka steak z krkovice s omáčkou recept vepřová krkovice s omáčkou krkovice nejlepší recepty krkovicka na medu pikantní krkovice krkovice se smetanou omáčka ke krkovici krkovice se smetanovou omáčkou krkovička na smetaně krkovička smetana omáčka z krkovice veprove maso se smetanovou omackou pikantní krkovička se smetanovou omáčkou krkovička s rýží krkovička recept nejlepší recepty z krkovice vepřové se smetanovou omáčkou krkovička krkovice na medu krkovička s pepřovou omáčkou krkovice s rýží krkovička s omáčkou recepty na pikantní omáčky na steaky omáčka ke krkovičce krkovice na smetaně vepřová krkovice s rýží krkovicka na smotane recept




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty