

Vepřové s muškátovou omáčkou
Suroviny
- 0,5 kg vepřové plece
- 0,5 kg syrové brokolice
- 2 velké mrkve
- 1 velká cibule
- 1/2 KL mletého muškátového květu
- 1/2 KL mletého muškátového oříšku
- 1 KL mleté uzené papriky
- 1/2 KL mletého černého pepře
- sůl
- 2 lžíce másla
- hladká mouka na jíšku
- olej
- vývar na podlití
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme, aby se maso zatáhlo. Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem.
V polovině dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, muškátový oříšek a mletou papriku. Dále dusíme a podléváme. Ke konci dušení přidáme brokolici, rozdělenou na růžičky, cibuli nakrájenou na kolečka a muškátový květ.
Necháme chvíli podusit, aby brokolice změkla (nesmí se rozvařit) a pak zahustíme jíškou z másla a mouky. Na talíři dáme na omáčku kopeček zakysané smetany.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíky, bramborami nebo i s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové s muškátovou omáčkou
-
Děkuju Aničce za objevení pěkného receptu
Fotka je moc pěkná
a ty dohady už nechutné
Neregistrovaní mají mnohdy pravdu, ale tady teda Petr zrovna zvolil špatný příklad.
-
svata matka bozia...petr neregi....som tu fakt uz strasne dlho a je jasne ze nepoznam vsetkych uzivatelov, ale tych vypuklejsich mam v oku a rebeku poznam ako uplne nekonfliktneho cloveka, nesebeckeho, nehadaveho a prijemneho. nadherne foti a uzasne kreativne vari. Novych uzivatelov vzdy podpori, podrzi ich, poradi, pomoze. Si si isty, ze si sa nepomylil, pretoze toto co pises o rebeke vobec nie je pravda a moze sa to hodit na hocikoho z nas,ale na rebeku teda absolutne nie.
-
Začínám se tu poslední dobou dost bavit
až tak, že zapomenu pro co jsem sem vlastně přišla, lepší komedii nikde nenajdu
jen tak dál!!!!
-
Petr:vynech to ju? Rebeka má dobré recepty a je to prima baba, no a řvi, že se plácáme po ramenou.
-
Petr: Já že kříčím? A co vy víte o mém egu? Mě pro změnu zase nezajímáte vy.
-
rebeka: To nemění nic na tom, že to je obodované neobjektivně!! Zrovna vy byste neměla vůbec křičet!!!
Vaše ego, odkdy tu jste mi opravdu nezajímá.
-
Anna Kocikova: Máš krásné fotky, omáčka jistě byla dobrá a stojí za vyzkoušení
-
1974andrea: ano, ale v roce 2008 a Anička přidala dnes svoji...recept jsem viděla dnes poprvé
-
Petr: a ještě něco.. tento recept byl přidán rok před tím, než jsem objevila tento web.. a tento recept jsem díky přidané fotce a komentáři Aničky dnes objevila a obodovala, ač autorka není ze skupiny.. přeji hezký večer
-
rebeka:Lenky fotka už tam byla
-
Lžička muškátového koření (oříšek a květ) mi připadá strašně moc. S tímto já tedy zacházím velmi střídmě....spíš jen tak na špičku nože, celou lžičku si tam nedovedu představit.
-
Petr: s dovolením.. ta byla přidána včera
-
spagetka: Ano jistě, protože to není fotka a uživatelka "topáckých drben"
a tudíž lehce zapadne do neznáma.
-
Petr: Je z roku 2008 a fakt není v silách nikoho, všechny recepty evidovat.Souhlas, je výborný
-
Aspoň vidíte samy, že to vaše bodování je k ničemu. po čtyřech letech má tento recept pouze 4 body a je výborný. Za to dnešní Pečená hruška, naprosto normální recept, má už 14 během chvilky.?????