Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,56 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 895 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek dáváme na topinky. Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2023 18:39
20. 11. 2021 22:33
3. 8. 2016 19:42
21. 10. 2015 14:24
9. 10. 2015 10:39
6. 10. 2015 18:22
Dobrý odkaz
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel"
6. 10. 2015 16:12
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...
25. 6. 2014 14:37
30. 11. 2013 22:44
30. 11. 2013 21:03
30. 11. 2013 20:53
30. 11. 2013 14:38
1. 9. 2013 07:44
26. 8. 2013 15:32
22. 3. 2013 09:58
Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinkové dortíčky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Kynutý meruňkový táč
Vrtule1980 uvařila před 4 hodinami
Hovězí na žampionech
drdar uvařila před 6 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
p.Nat uvařila před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Lisa444 uvařil před 9 hodinami
Brokolice zapečená se sýrem
anetasudkova464 uvařil před 9 hodinami
Pravý vepřový guláš
LukyRi uvařil před 9 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
alcerm uvařil před 10 hodinami
Domácí smetanová zmrzlina
MarinetteQueen3 uvařil před 10 hodinami
Míša dezert ve skleničce
agatha_001 uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Evellinka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Paleo“ dieta v praxi: Neandrtálci lovili pravěké slony, maso opékali na ohni a jedli placky ze semen
Pokud milujete tatarský biftek, můžete dražší hovězí maso nahradit levnými variantami a připravit falešný tatarák
Jak namíchat tatarský biftek? Projděte si správný postup v 5 krocích
Další recepty
Tématické fráze: tatarák recept tatarák příprava tataráku recept na tatarák tatarák pohlreich tatarák recept pohlreich recept tatarak tatarák z mleteho masa příprava tataráku recept příprava tatarského bifteku tatarak z prave svickove recept recepty tatarák jak udelat tatarak jak se dělá tatarák tatarak priprava tatarský tatrský biftek jak připravit tatarák recepty na tatarak biftek recept
Suroviny: svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
90 názorů