Vánoční štika zasněžená parmezánem
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 392 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,00 g |
Tuky | 52,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,96 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Parmesan, (česky parmazán nebo parmezán) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.
Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující.
Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let.
Parmesan se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp či se dá konzumovat samotný s vínem.
Solný roztok z parmezánu se používá i k výrobě další parmské speciality, krmí se jím prasata, ze kterých se pak vyrábí proslulá parmská šunka. Zdroj Wikipedie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2009 21:16
9. 12. 2009 08:26
8. 12. 2009 23:49
8. 12. 2009 23:19
8. 12. 2009 21:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 10 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Banana split
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Právě bylo uvařeno:
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 36 minutami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 2 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 7 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 7 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 8 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 10 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 11 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 13 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 13 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Vánoční zvyky a tradice: Jaké z nich znáte a které stále dodržujete? Připomeneme si ty nejzajímavější
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: štika recept štika recepty štika na grilu čím nahradit parmazán recepty štika recept štika příprava štiky top moravia kucharka náhrada parmazánu parmazán náhrada rybi recepty stika grand moravia výroba sýrů štika obecná wikipedie syr grand moravia top moravia recepty štika na másle recepty ze štiky štika s parmazánem grand moravia parmazan kucharka top moravia
Suroviny: štika, sýr parmigiano-reggiano, ghee, sůl, olej olivový, paprika sušená sladká
Vánoční štika zasněžená parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7o7
5 názorů