Kabanosová omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 187 kJ / 1 240 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,16 g |
Tuky | 83,20 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 708 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 61,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem "Slovácké recepty"
Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2010 17:21
spagetka to ti řeknu, Wildu bych živit nechtěla!
12. 1. 2010 17:18
jj, kabanos ten můj může ve všech podobách a k tomuhle zbaští půlku chleba (myslím celé šišky)
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek
12. 1. 2010 15:56
Ono by to šlo i jenom s rohlíkem či s chlebem, jako k obědu bych určitě udělala těstoviny. Jani posílám bodíka
12. 1. 2010 15:47
Gabi, jasně, každý, co má rád
12. 1. 2010 15:07
Já bych k tomu viděla rýži nebo těstoviny
12. 1. 2010 14:55
Do pokecu jsem dala recepturu na párky, kdo chcete, mrkněte na to.
12. 1. 2010 14:37
Eli a má recht
12. 1. 2010 14:36
Je to len mýtus, že drahé a suché údeniny sú lepšie. Mám známu v mäsopriemysle a tá ma poučila, že naopak mäkké salámy a údseniny všeobecne sú kvalitnejšie, pretože tým, že sa nevysušujú, sa do nich musia dať kvalitné suroviny, inak by rýchlo podľahli skaze.
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova
A za receptík letí bodík
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova
A za receptík letí bodík
12. 1. 2010 14:32
Kdyby si moje dcera mohla vybrat mezi točeňákem a šunkou, sáhne po točeňáku.... Nejraději má Junior...Od malička... Tak co s ní . Ale četla jsem, že např. Gothaj je velmi kvalitní uzenina.
12. 1. 2010 14:30
yanull máš úplně pravdu!!!Je fakt, že už to není, co bývalo, i nás dokonce zjišťuji po létech, co jsem je nekupovala docela dobrou chuť u špekáčků!! Je lepší, než párkový, ten je nějak bez chuti. Taky Gothaj záleží, kde koupíš. V Albertu nestojí za nic a v malém obchůdku, co tady máme je vynikající. Na druhé straně drahé klobásy jsou pořád na stejné brdo, ať je to co chce, zdá se mi, že chuť je stejná u všeh klobás, to znamená, jak mýdlo. Není nad domácí, ale na to zas každý nemá. takže rozhodně nebudeme pohrdat obyčejnými salámy, že jo?
12. 1. 2010 14:28
Dávám na vyzkoušení. Jednoduché, rychlé a určitě dobré Bod udělen
12. 1. 2010 14:23
Holky, ještě jednu poznámku chci k tomuto receptu dát. Vím, že se toho o laciných a nekvalitních uzeninách napsalo už hodně, ale můj názor je ten, že do některých receptů tyto točené, gothaje a ještě i další nezdravé uzeniny zkrátka patří, bez nich by to jídlo zkrátka nebylo ono A když nejsou příliš často, tak co, ne?
12. 1. 2010 14:18
cardanka pokud vyzkoušíš, dej vědět, jak ti chutnalo yanull, tys mne teda fakt rozesmála, ale je na tom hodně pravdy, ne? Koneckonců, přílohu si každý může, nebo nemusí dát, že jo? Eliza, to je fuk, před, nebo po výplatě, ale je to jeden z těch jídel, které s rozpočtem tolik nezahýbou, že jo?
12. 1. 2010 14:14
Jani jednuduchý, rychlý a výborný receptík, myslím, že dnes vyzkouším k večeři4.bodík
yanull souhlasím, nejhorší bývá hladový muž
yanull souhlasím, nejhorší bývá hladový muž
12. 1. 2010 14:13
U nás se k této omáčce přikusuje chleba. Bodík si tato dobrota zaslouží.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 8 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 40 minutami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 53 minutami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 1 hodinou
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 1 hodinou
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 2 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Velmi sváteční a sytá polévka kaldoun dá poměrně dost práce, ale její přípravu si můžeme rozložit na dva dny
Další recepty
Tématické fráze: kabanosový guláš gulas z kabanosu guláš z točenáku kabanosový guláš recept klobásový guláš klobásová omáčka kabanosová pomazánka recepty ze slovácka párkový guláš hodolanská omáčka recept na rychlou omáčku z párku omacka co dum dal omacka z gothaje kabanos s ryzi omáčky co dum dal rychly gulas z kabanosu omáčka na makaróny omáčka recept recept omáčky brambory vajicko omacka
Suroviny: kabanos, vejce, smetana, okurka čerstvá, brambory, mouka hladká, sůl, koření nové koření, bobkový list
Kabanosová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P7kn
49 názorů