Pečené brambory se dvěma omáčkami

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 2 názory

Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů
57

Suroviny

1 kg brambor
2 polévkové lžíce soli
1 lžíci provensálského koření
1 svazek ředkviček
2 svazky pórku
1 stroužek česneku
2 kelímky plnotučného jogurtu
čerstvě namletý bílý pepř
2 vejce
svazek pažitky
1/4 kg tvarohu
5 lžic mléka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme a rozpůlíme. Plech na pečení posypeme solí a bylinkami. Půlky brambor klademe řeznou plochou na plech a v předehřáté troubě a pečeme asi 45 minut.

  2. Mezitím opereme ředkvičky a pórek. Ředkvičky nakrájíme na drobné tyčinky, pórek na proužky. Oloupaný česnek nakrájím na plátky nebo rozdrtíme.

  3. Jogurtovou omáčku připravíme smícháním jogurtu s nakrájenými ředkvičkami, pórkem a česnekem (část zeleniny dáme bokem na ozdobení). Směs osolíme a opepříme. Misku naplníme omáčkou a ozdobíme ředkvičkou a pórkem.

  4. Na tvarohovou omáčku si uvaříme vejce natvrdo asi 10 minut. Opranou pažitku drobně pokrájíme. Vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tvaroh dohladka rozmícháme s mlékem, pokrájenou pažitkou a vajíčkem. Osolíme a opepříme.

  5. Brambory podáváme s těmito omáčkami. Výborné je to s vychlazeným kefírem, nebo podmáslím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečené brambory se dvěma omáčkami

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo